Autor Téma: debian testing s novymi balikmi  (Přečteno 11060 krát)

Offline nazir

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • S.N.A.F.U.
    • Zobrazit profil
  • Jabber: nazir@jabber.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #15 kdy: 18. 05. 2009, 21:40:48 »
Koneckonců, vždycky můžete nainstalovat holý stable a překlopit si repozitáře na testing...

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #16 kdy: 18. 05. 2009, 22:31:21 »
Koneckonců, vždycky můžete nainstalovat holý stable a překlopit si repozitáře na testing...

ale preco to robit ked hned mame po ruke testing? :)
ale zda sa mi ze kebyze pouzijem netinstall cd a instalujem kde4-full tak mi to nenainstaluje vsetko ako pri samotnej isntalacii
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline nazir

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • S.N.A.F.U.
    • Zobrazit profil
  • Jabber: nazir@jabber.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #17 kdy: 18. 05. 2009, 22:48:41 »
Proč?  No když v tom ta síť funguje... ;^)
Neříkám, abys to celé instaloval hned z netinstalu, práskni tam jen holý systém a pak už si to dolaď k obrazu svému (to je jediný případ, kdy používám aptitude, antož se při této příležitosti to jeho ncurses gui s možností browsit po předpřipravených tascích a tématicky seřazených balíčcích zatraceně hodí).
Já volím vždy tuto cestu, protože mi tam z těch předdefinovaných tasků vždycky naskákají prapodivné balíčky (a třeba se mi tam cpe exim, místo postfixu, na který jsem zvyklý), KDE ostatně taky instaluju po vybraných kouskách a ne celého molocha...
« Poslední změna: 18. 05. 2009, 22:50:23 od nazir »

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #18 kdy: 18. 05. 2009, 22:54:52 »
Proč?  No když v tom ta síť funguje... ;^)
Neříkám, abys to celé instaloval hned z netinstalu, práskni tam jen holý systém a pak už si to dolaď k obrazu svému (to je jediný případ, kdy používám aptitude, antož se při této příležitosti to jeho ncurses gui s možností browsit po předpřipravených tascích a tématicky seřazených balíčcích zatraceně hodí).
Já volím vždy tuto cestu, protože mi tam z těch předdefinovaných tasků vždycky naskákají prapodivné balíčky (a třeba se mi tam cpe exim, místo postfixu, na který jsem zvyklý), KDE ostatně taky instaluju po vybraných kouskách a ne celého molocha...

No ja nikdy neviem co presne chcem, tak som si to robieval ze som nainstaloval vzdy full ci uz gnome alebo kde a potom daval prec co nechcem :-D
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Boogey

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #19 kdy: 18. 05. 2009, 23:25:58 »
Zajimavej zpusob, ale kdyz testuju, tak to delam taky. Nainstaluju vse a kdyz zjistim, ze je to k nicemu, tak to leti pryc :D
Debian Squeeze 32bit, Kernel 2.6.26-2, (Server)
AMD Duron 700MHz@1Ghz, 640MB ram, GeForce 4 MX 64MB
Apache2, PHP5, Samba, ProFTPd, MySQL, KDE 4.2.2(na testovani)

Offline Hynek (Pichi) Vychodil

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 55
    • Zobrazit profil
    • Pichi's blogpost
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #20 kdy: 19. 05. 2009, 15:26:00 »
Koneckonců, vždycky můžete nainstalovat holý stable a překlopit si repozitáře na testing...

ale preco to robit ked hned mame po ruke testing? :)
ale zda sa mi ze kebyze pouzijem netinstall cd a instalujem kde4-full tak mi to nenainstaluje vsetko ako pri samotnej isntalacii

No já osobně bych taky doporučil tento způsob instalace. Nainstaluji netinst stable minimum, přehodím na testing, nainstaluji aptitude a přidávám X, desktop, ... co potřebuji. Podotýkám instalace což je procedura, kterou v Debianu dělám zpravidla jen jednou jedinkrát za život daného HW, zcela výjimečně po cca 5letech pokud se na daném sytému dlouho nic neupdatovalo. Podotýkám, že se bavím o desktopu.
Proč se trápit, když máme Debian

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #21 kdy: 19. 05. 2009, 16:51:47 »
Net install mi asi také nepůjde, když squeeze nedetekuje síť.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Boogey

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #22 kdy: 19. 05. 2009, 16:54:02 »
To bylo mysleno jako netinstal od Stable, pak prehodit na Testing a doinstalovat zbytek + update.
Debian Squeeze 32bit, Kernel 2.6.26-2, (Server)
AMD Duron 700MHz@1Ghz, 640MB ram, GeForce 4 MX 64MB
Apache2, PHP5, Samba, ProFTPd, MySQL, KDE 4.2.2(na testovani)

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #23 kdy: 19. 05. 2009, 17:00:09 »
To je zase trošku proti proudu ne? To můžu rovnou upgradovat Lennyho co mám nainstalovanýho. Jen mě prostě zajímá proč není v testingu detekována síť.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline nazir

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • S.N.A.F.U.
    • Zobrazit profil
  • Jabber: nazir@jabber.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #24 kdy: 19. 05. 2009, 17:57:36 »
Možná proti proudu (i když nevím proč), zato funkční...
BTW: doposud jse neodpověděl, zda se jedná o ethernet, nebo wifi.
Třeba by stačilo při té instalaci jen zkontrolovat, zda se nahrávají příslušné moduly (je tam možnost si je případně ručně (výběrem ze seznamu) označit k nahrání)...

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #25 kdy: 19. 05. 2009, 18:07:12 »
Je to prostě kabel z routeru, takže asi ethernet. ale lenny síť pozná bez problémů.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #26 kdy: 20. 05. 2009, 14:56:37 »
Nevíte tedy někdo, jak je to s nastavením DHCP sítě v testingu? Proč se automaticky nedetekuje a jak ji nastavit? Díky.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #27 kdy: 20. 05. 2009, 15:22:50 »
Nevíte tedy někdo, jak je to s nastavením DHCP sítě v testingu? Proč se automaticky nedetekuje a jak ji nastavit? Díky.

tam je proste nejaky bug kvoli comu nejde net, skusal som to aj tak ze siet nastavim az po instalacii ale vtedy mi tiez nesol net..

teraz som robil stable-->upgrade squeeze-->kde4
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #28 kdy: 20. 05. 2009, 15:27:28 »
OK, jen se nemůžu rozhodnout, jestli upgadovat na testing nebo zatím zůstat na stable. Pro upgrade hrají novější verze software ale proti zase stabilita a spokojenost s lennym.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #29 kdy: 20. 05. 2009, 16:33:30 »
OK, jen se nemůžu rozhodnout, jestli upgadovat na testing nebo zatím zůstat na stable. Pro upgrade hrají novější verze software ale proti zase stabilita a spokojenost s lennym.

ak mas grafiku lepsiu ako ja tak by som urcite upgradol, to KDE4 je uz fajn a ide bez problemov
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."