Autor Téma: debian testing s novymi balikmi  (Přečteno 11396 krát)

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
debian testing s novymi balikmi
« kdy: 17. 05. 2009, 23:10:43 »
Zdravim tych co uz dlhsie testuju testing :D
chcel by som sa spytat kedy ocakavaju prichod KDE4 a noveho jadra, bude to niekedy v blizkych mesiacoch alebo to v tomto testingu vobec nebude?
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline nazir

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • S.N.A.F.U.
    • Zobrazit profil
  • Jabber: nazir@jabber.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #1 kdy: 18. 05. 2009, 00:48:10 »
KDE4 tam právě přistálo... :^(((
Tak já to jdu všechno zašpendlit na 3.5, co se dá dělat...

Offline Hynek (Pichi) Vychodil

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 55
    • Zobrazit profil
    • Pichi's blogpost
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #2 kdy: 18. 05. 2009, 02:10:46 »
Hmm, bojim bojim, ale nekdy to budu muset zkusit.
Proč se trápit, když máme Debian

Offline Boogey

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #3 kdy: 18. 05. 2009, 09:13:27 »
Tak jeste vcera nic a dnes uz tam je KDE4. Tak asi zmenim kompletne vetev ze Sida na Squeeze, at to mam aspon trosku stabilnejsi.
Debian Squeeze 32bit, Kernel 2.6.26-2, (Server)
AMD Duron 700MHz@1Ghz, 640MB ram, GeForce 4 MX 64MB
Apache2, PHP5, Samba, ProFTPd, MySQL, KDE 4.2.2(na testovani)

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #4 kdy: 18. 05. 2009, 14:37:28 »
Tak jeste vcera nic a dnes uz tam je KDE4. Tak asi zmenim kompletne vetev ze Sida na Squeeze, at to mam aspon trosku stabilnejsi.

Hej chlapci tak to ste ma trosku potesili :)
uz len to jadro nech tam je novsie a bude parada :)
a ako vam fici? spokojnost?
myslite ze dnes uz bude na stiahnutie testing s kde4? alebo az na buduci tyzden v nom bude?
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Hynek (Pichi) Vychodil

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 55
    • Zobrazit profil
    • Pichi's blogpost
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #5 kdy: 18. 05. 2009, 15:01:14 »
...
uz len to jadro nech tam je novsie a bude parada :)
...

linux-image-2.6.29-2-686 nestačí?
Proč se trápit, když máme Debian

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #6 kdy: 18. 05. 2009, 15:33:03 »
...
uz len to jadro nech tam je novsie a bude parada :)
...

linux-image-2.6.29-2-686 nestačí?

No staci, ale to je zatial v sidovi.
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #7 kdy: 18. 05. 2009, 20:09:46 »
Prave som skusal isntalovat testing bez mirroru ale nenainstaovalo mi KDE4, preco este neni na CD?
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.279
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #8 kdy: 18. 05. 2009, 20:15:28 »
Tak se trochu vsomruju sem, ať nezakládám nový téma. V jaké verzi je nyní v testingu Gnome? Pořád 2.22.3 nebo už novější? Jinak zkoušel jsem předminulý týden instalovat testing na 2 PC a pokaždé instalace skončila při nastavení sítě. V testingu se prostě nenastaví ale ve stable ano. Nevíte někdo proč? Přijde mi to jako bug.
Debian Sid Gnome 64bit
Debian Buster Xfce 64bit


Návod na Netinst instalaci

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #9 kdy: 18. 05. 2009, 20:19:13 »
Tak se trochu vsomruju sem, ať nezakládám nový téma. V jaké verzi je nyní v testingu Gnome? Pořád 2.22.3 nebo už novější? Jinak zkoušel jsem předminulý týden instalovat testing na 2 PC a pokaždé instalace skončila při nastavení sítě. V testingu se prostě nenastaví ale ve stable ano. Nevíte někdo proč? Přijde mi to jako bug.

Uz som si myslel ze zas mam nieco z netom :D
skusal som to instalovat cez virtualbox ale siet mi nesla, tak to mozes nahlasit ako bug kedze si to nasiel ako prvy  ;D
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.279
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #10 kdy: 18. 05. 2009, 20:35:17 »
Pochybuju o tom, že jsem se s tím setkal jako první. Jen mě zajímá proč mi to nejde nainstalovat a jak docílit toho, aby to šlo.
Debian Sid Gnome 64bit
Debian Buster Xfce 64bit


Návod na Netinst instalaci

Offline nazir

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • S.N.A.F.U.
    • Zobrazit profil
  • Jabber: nazir@jabber.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #11 kdy: 18. 05. 2009, 20:52:43 »
V jaké verzi je nyní v testingu Gnome? Pořád 2.22.3 nebo už novější?

V tuto chvíli:
Kód: ("$ apt-cache policy gnome") [Vybrat]
gnome:
  Installed: (none)
  Candidate: 1:2.22.2~5
  Version table:
     1:2.24.3~2 0
        200 http://ftp.cz.debian.org sid/main Packages
     1:2.22.2~5 0
        990 http://ftp.cz.debian.org squeeze/main Packages

Offline tlamic

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 33
    • Zobrazit profil
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #12 kdy: 18. 05. 2009, 21:28:18 »
Zkoušel jsem instalovat testing asi před 14 dny a síť mě to taky nenašlo. Honza

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.279
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #13 kdy: 18. 05. 2009, 21:37:39 »
To je ale asi docela problém, ne? Já myslel, že takový problém mám jenom já... ???
Debian Sid Gnome 64bit
Debian Buster Xfce 64bit


Návod na Netinst instalaci

Offline nazir

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • S.N.A.F.U.
    • Zobrazit profil
  • Jabber: nazir@jabber.cz
Re: debian testing s novymi balikmi
« Odpověď #14 kdy: 18. 05. 2009, 21:38:57 »
Jakou síť?  Ethernet, bezdrát?
Zkuste spustit instalaci (osobně nejraději používám netinstall, instaluju jen holý základní systém -- bez X, všechny tasky vypnuty) v módu expert a tu síť tam nastavte ručně...