Debian fórum

Mimo mí­su => Volná diskuze => Téma založeno: Erich Stark 17. 05. 2009, 23:10:43

Název: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Erich Stark 17. 05. 2009, 23:10:43
Zdravim tych co uz dlhsie testuju testing :D
chcel by som sa spytat kedy ocakavaju prichod KDE4 a noveho jadra, bude to niekedy v blizkych mesiacoch alebo to v tomto testingu vobec nebude?
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: nazir 18. 05. 2009, 00:48:10
KDE4 tam právě přistálo... :^(((
Tak já to jdu všechno zašpendlit na 3.5, co se dá dělat...
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Hynek (Pichi) Vychodil 18. 05. 2009, 02:10:46
Hmm, bojim bojim, ale nekdy to budu muset zkusit.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Boogey 18. 05. 2009, 09:13:27
Tak jeste vcera nic a dnes uz tam je KDE4. Tak asi zmenim kompletne vetev ze Sida na Squeeze, at to mam aspon trosku stabilnejsi.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Erich Stark 18. 05. 2009, 14:37:28
Tak jeste vcera nic a dnes uz tam je KDE4. Tak asi zmenim kompletne vetev ze Sida na Squeeze, at to mam aspon trosku stabilnejsi.

Hej chlapci tak to ste ma trosku potesili :)
uz len to jadro nech tam je novsie a bude parada :)
a ako vam fici? spokojnost?
myslite ze dnes uz bude na stiahnutie testing s kde4? alebo az na buduci tyzden v nom bude?
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Hynek (Pichi) Vychodil 18. 05. 2009, 15:01:14
...
uz len to jadro nech tam je novsie a bude parada :)
...

linux-image-2.6.29-2-686 nestačí?
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Erich Stark 18. 05. 2009, 15:33:03
...
uz len to jadro nech tam je novsie a bude parada :)
...

linux-image-2.6.29-2-686 nestačí?

No staci, ale to je zatial v sidovi.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Erich Stark 18. 05. 2009, 20:09:46
Prave som skusal isntalovat testing bez mirroru ale nenainstaovalo mi KDE4, preco este neni na CD?
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Ota Trkola 18. 05. 2009, 20:15:28
Tak se trochu vsomruju sem, ať nezakládám nový téma. V jaké verzi je nyní v testingu Gnome? Pořád 2.22.3 nebo už novější? Jinak zkoušel jsem předminulý týden instalovat testing na 2 PC a pokaždé instalace skončila při nastavení sítě. V testingu se prostě nenastaví ale ve stable ano. Nevíte někdo proč? Přijde mi to jako bug.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Erich Stark 18. 05. 2009, 20:19:13
Tak se trochu vsomruju sem, ať nezakládám nový téma. V jaké verzi je nyní v testingu Gnome? Pořád 2.22.3 nebo už novější? Jinak zkoušel jsem předminulý týden instalovat testing na 2 PC a pokaždé instalace skončila při nastavení sítě. V testingu se prostě nenastaví ale ve stable ano. Nevíte někdo proč? Přijde mi to jako bug.

Uz som si myslel ze zas mam nieco z netom :D
skusal som to instalovat cez virtualbox ale siet mi nesla, tak to mozes nahlasit ako bug kedze si to nasiel ako prvy  ;D
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Ota Trkola 18. 05. 2009, 20:35:17
Pochybuju o tom, že jsem se s tím setkal jako první. Jen mě zajímá proč mi to nejde nainstalovat a jak docílit toho, aby to šlo.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: nazir 18. 05. 2009, 20:52:43
V jaké verzi je nyní v testingu Gnome? Pořád 2.22.3 nebo už novější?

V tuto chvíli:
Kód: ("$ apt-cache policy gnome") [Vybrat]
gnome:
  Installed: (none)
  Candidate: 1:2.22.2~5
  Version table:
     1:2.24.3~2 0
        200 http://ftp.cz.debian.org sid/main Packages
     1:2.22.2~5 0
        990 http://ftp.cz.debian.org squeeze/main Packages
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: tlamic 18. 05. 2009, 21:28:18
Zkoušel jsem instalovat testing asi před 14 dny a síť mě to taky nenašlo. Honza
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Ota Trkola 18. 05. 2009, 21:37:39
To je ale asi docela problém, ne? Já myslel, že takový problém mám jenom já... ???
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: nazir 18. 05. 2009, 21:38:57
Jakou síť?  Ethernet, bezdrát?
Zkuste spustit instalaci (osobně nejraději používám netinstall, instaluju jen holý základní systém -- bez X, všechny tasky vypnuty) v módu expert a tu síť tam nastavte ručně...
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: nazir 18. 05. 2009, 21:40:48
Koneckonců, vždycky můžete nainstalovat holý stable a překlopit si repozitáře na testing...
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Erich Stark 18. 05. 2009, 22:31:21
Koneckonců, vždycky můžete nainstalovat holý stable a překlopit si repozitáře na testing...

ale preco to robit ked hned mame po ruke testing? :)
ale zda sa mi ze kebyze pouzijem netinstall cd a instalujem kde4-full tak mi to nenainstaluje vsetko ako pri samotnej isntalacii
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: nazir 18. 05. 2009, 22:48:41
Proč?  No když v tom ta síť funguje... ;^)
Neříkám, abys to celé instaloval hned z netinstalu, práskni tam jen holý systém a pak už si to dolaď k obrazu svému (to je jediný případ, kdy používám aptitude, antož se při této příležitosti to jeho ncurses gui s možností browsit po předpřipravených tascích a tématicky seřazených balíčcích zatraceně hodí).
Já volím vždy tuto cestu, protože mi tam z těch předdefinovaných tasků vždycky naskákají prapodivné balíčky (a třeba se mi tam cpe exim, místo postfixu, na který jsem zvyklý), KDE ostatně taky instaluju po vybraných kouskách a ne celého molocha...
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Erich Stark 18. 05. 2009, 22:54:52
Proč?  No když v tom ta síť funguje... ;^)
Neříkám, abys to celé instaloval hned z netinstalu, práskni tam jen holý systém a pak už si to dolaď k obrazu svému (to je jediný případ, kdy používám aptitude, antož se při této příležitosti to jeho ncurses gui s možností browsit po předpřipravených tascích a tématicky seřazených balíčcích zatraceně hodí).
Já volím vždy tuto cestu, protože mi tam z těch předdefinovaných tasků vždycky naskákají prapodivné balíčky (a třeba se mi tam cpe exim, místo postfixu, na který jsem zvyklý), KDE ostatně taky instaluju po vybraných kouskách a ne celého molocha...

No ja nikdy neviem co presne chcem, tak som si to robieval ze som nainstaloval vzdy full ci uz gnome alebo kde a potom daval prec co nechcem :-D
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Boogey 18. 05. 2009, 23:25:58
Zajimavej zpusob, ale kdyz testuju, tak to delam taky. Nainstaluju vse a kdyz zjistim, ze je to k nicemu, tak to leti pryc :D
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Hynek (Pichi) Vychodil 19. 05. 2009, 15:26:00
Koneckonců, vždycky můžete nainstalovat holý stable a překlopit si repozitáře na testing...

ale preco to robit ked hned mame po ruke testing? :)
ale zda sa mi ze kebyze pouzijem netinstall cd a instalujem kde4-full tak mi to nenainstaluje vsetko ako pri samotnej isntalacii

No já osobně bych taky doporučil tento způsob instalace. Nainstaluji netinst stable minimum, přehodím na testing, nainstaluji aptitude a přidávám X, desktop, ... co potřebuji. Podotýkám instalace což je procedura, kterou v Debianu dělám zpravidla jen jednou jedinkrát za život daného HW, zcela výjimečně po cca 5letech pokud se na daném sytému dlouho nic neupdatovalo. Podotýkám, že se bavím o desktopu.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Ota Trkola 19. 05. 2009, 16:51:47
Net install mi asi také nepůjde, když squeeze nedetekuje síť.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Boogey 19. 05. 2009, 16:54:02
To bylo mysleno jako netinstal od Stable, pak prehodit na Testing a doinstalovat zbytek + update.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Ota Trkola 19. 05. 2009, 17:00:09
To je zase trošku proti proudu ne? To můžu rovnou upgradovat Lennyho co mám nainstalovanýho. Jen mě prostě zajímá proč není v testingu detekována síť.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: nazir 19. 05. 2009, 17:57:36
Možná proti proudu (i když nevím proč), zato funkční...
BTW: doposud jse neodpověděl, zda se jedná o ethernet, nebo wifi.
Třeba by stačilo při té instalaci jen zkontrolovat, zda se nahrávají příslušné moduly (je tam možnost si je případně ručně (výběrem ze seznamu) označit k nahrání)...
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Ota Trkola 19. 05. 2009, 18:07:12
Je to prostě kabel z routeru, takže asi ethernet. ale lenny síť pozná bez problémů.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Ota Trkola 20. 05. 2009, 14:56:37
Nevíte tedy někdo, jak je to s nastavením DHCP sítě v testingu? Proč se automaticky nedetekuje a jak ji nastavit? Díky.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Erich Stark 20. 05. 2009, 15:22:50
Nevíte tedy někdo, jak je to s nastavením DHCP sítě v testingu? Proč se automaticky nedetekuje a jak ji nastavit? Díky.

tam je proste nejaky bug kvoli comu nejde net, skusal som to aj tak ze siet nastavim az po instalacii ale vtedy mi tiez nesol net..

teraz som robil stable-->upgrade squeeze-->kde4
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Ota Trkola 20. 05. 2009, 15:27:28
OK, jen se nemůžu rozhodnout, jestli upgadovat na testing nebo zatím zůstat na stable. Pro upgrade hrají novější verze software ale proti zase stabilita a spokojenost s lennym.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Erich Stark 20. 05. 2009, 16:33:30
OK, jen se nemůžu rozhodnout, jestli upgadovat na testing nebo zatím zůstat na stable. Pro upgrade hrají novější verze software ale proti zase stabilita a spokojenost s lennym.

ak mas grafiku lepsiu ako ja tak by som urcite upgradol, to KDE4 je uz fajn a ide bez problemov
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Ota Trkola 20. 05. 2009, 17:21:15
Obě grafiky mám v podpisu, nicméně nepoužívám KDE ale GNOME.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Hynek (Pichi) Vychodil 20. 05. 2009, 23:17:43
ak mas grafiku lepsiu ako ja tak by som urcite upgradol, to KDE4 je uz fajn a ide bez problemov

Tak to je hodně odvážné tvrzení vzhledem k tomu, že se jedná o KDE 4.2.2, která stabilitou zrovna neoplývá. Osobně jsem přešel a rozhodně toho lituji, je to zážitek jen pro silné nátury. Naprosto nepředvídatelné pády včetně restartu Plasmy. Ztrácejí se panely včetně hlavního panelu (při přepnutí na dualhead pomocí xradr, nakonec jsem si musel udělat nový, odebrat widgety z neexistujícího starého [hlavně systray a pak se modlit aby se příslušné aplikace do něj přestěhoali]), špatně se překreslují, PowerDevil nefunguje, takže jsem radši zůstal u powerdaemona atd., atd. Naštěstí většinou stejně potřebuji jen konzoli, takže to do 4.3 snad nějak přetrpím.
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Erich Stark 21. 05. 2009, 20:26:33
ak mas grafiku lepsiu ako ja tak by som urcite upgradol, to KDE4 je uz fajn a ide bez problemov

Tak to je hodně odvážné tvrzení vzhledem k tomu, že se jedná o KDE 4.2.2, která stabilitou zrovna neoplývá. Osobně jsem přešel a rozhodně toho lituji, je to zážitek jen pro silné nátury. Naprosto nepředvídatelné pády včetně restartu Plasmy. Ztrácejí se panely včetně hlavního panelu (při přepnutí na dualhead pomocí xradr, nakonec jsem si musel udělat nový, odebrat widgety z neexistujícího starého [hlavně systray a pak se modlit aby se příslušné aplikace do něj přestěhoali]), špatně se překreslují, PowerDevil nefunguje, takže jsem radši zůstal u powerdaemona atd., atd. Naštěstí většinou stejně potřebuji jen konzoli, takže to do 4.3 snad nějak přetrpím.

No tak ja som ziadny takito problem nemal, jedine co som mal problem ze mi to blbo vykreslovalo inak vsetko v pohode,

BTW: aky je rozdiel medzi ovladacmi z nvidia.com a tymi ktore nainstalujes cez nvidia-glx ? je to to iste alebo tie nvidia-glx su OS?
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: Erich Stark 25. 05. 2009, 23:27:53
Dnes som skusal stiahnut a nainstalovat novy weekly build debian testing a stale chyba pretrvava s nastavenim siet, a po nainstalovani nereaguje ifconfig.

A neviete preco na CD testing neni uz zakladny system KDE4 ?
Název: Re: debian testing s novymi balikmi
Přispěvatel: MartenP 04. 08. 2009, 17:44:42
Dnes som skusal stiahnut a nainstalovat novy weekly build debian testing a stale chyba pretrvava s nastavenim siet, a po nainstalovani nereaguje ifconfig.

Netýká se to také toho, že po instalaci nejde nalézt webové rozhraní CUPS (localhost:631)? Teď jsem na to narazil.