Autor Téma: VirutalHost bere jen alias ale ne serverName  (Přečteno 1903 krát)

Offline kleinpetr

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
VirutalHost bere jen alias ale ne serverName
« kdy: 25. 06. 2015, 19:20:52 »
Zdravím,

seznamuji se se serverem na který jsem dal debian 8 a snažím se zprovoznit doménu, ale daří se mi tak z poloviny.

ve virtualHostu mám nastaveno

Kód: [Vybrat]
<VirtualHost *:80>
  ServerAdmin mymail@example.com
  ServerName example.com
  ServerAlias www.example.com
  DocumentRoot /var/www/example.com/www

ale nyní když přejdu na www.example.com tak to funugje, ale bez www mě to hodí na defaultní documentRoot..  Nevíte kde by mohl být problém ?

Zkoušel jsem to i takto:
Kód: [Vybrat]
  ServerName www.example.com
  ServerAlias www.example.com example.com

Ale chování je stejné. Předem díky za rady.

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.308
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re:VirutalHost bere jen alias ale ne serverName
« Odpověď #1 kdy: 25. 06. 2015, 20:10:15 »
Pár let jsem to nedělal, ale hodil bych to do 2 chlívků, tzn. bez použití ServerAlias:

<VirtualHost *:80>
  ServerAdmin mymail@example.com
  ServerName example.com
  DocumentRoot /var/www/example.com/www
</VirtualHost>

<VirtualHost *:80>
  ServerAdmin mymail@example.com
  ServerName www.example.com
  DocumentRoot /var/www/example.com/www
</VirtualHost>


Ačkoliv nevím, proč to se ServerAlias nefunguje.
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Pentium G2020
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: LenINovo IH61M
* RAM: 8GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline kleinpetr

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Re:VirutalHost bere jen alias ale ne serverName
« Odpověď #2 kdy: 25. 06. 2015, 20:19:01 »
Je to zvláštní ale také to nefunguje.. Vyzkoušel jsem už různé kombinace a stále to nefunguje.

nevím kde může být problém..

Offline kleinpetr

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 6
    • Zobrazit profil
Re:VirutalHost bere jen alias ale ne serverName
« Odpověď #3 kdy: 26. 06. 2015, 10:02:09 »
Tak problém vyřešen, bylo to tím, že jsem pojmenoval server stejně jako tu doménu tudíž v /etc/hostname jsem mel example.com . Uz ani nevim proc cetl jsem nekde, ze ten hostname by mel byt jako domena nebo co. Ale říkám teprve s tím začínám takže uplně nevím jak to funguje :)