Autor Téma: Vypinani obrazovky a podsvetleni: Asus F5VL, ATi Radeon X2300  (Přečteno 3755 krát)

Offline Boogey

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Zdravim, pouzival jsem na vyse zminenem NTB testing verzi Debianu a vse bylo v poradku. Pak mi odesel disk. Po vymene disku jsem nainstaloval znova testing, ovladace na grafiku... Proste jsem to daval do puvodniho stavu. Jenze po instalaci ATi ovladacu http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.12&lang=English se mi po restartu a startu X-ek(KDM, KDE) zhasne podsviceni displaye. Dalsi úproblem nastava pri odpojeni/pripojeni kabelu napajeni. Pri zmene tohoto stavu mi zase podsviceni funguje, ale vypne to display(zustane jen podsviceni). Bez ovladacu grafiky vse funguje, jak ma. Volba DPMS nema vliv. Jelikoz tohle pro me dela notebook nepouzitelnym, tak jsem dale nepokracoval a cekam na vyreseni.

Za jakekoliv napady dekuji.
Xorg.conf: Zadne specialni nastaveni. Jenom DPMS zapnuto, ale jak uz jsem psal, i kdyz ho vypnu, tak zadna zmena.
Dale pouzivam Kpowersave, ale i kdyz ho vypnu, tak se to nezmeni a hlavne problem je uz po startu KDM a ne az KDE.
Log Xek take neukazuje nic zajimaveho.
Radeontool  nastaveni podsvetleni nefunguje.

xbacklight funguje opacne:
xbacklight -set 0   - podsviceni 87%
xbacklight -set 100 - podsviceni 0%
Na minule instalaci mi xbacklight nefungoval vubec. Psal, ze neexistuje zarizeni, co by podporovalo zmenu.
Debian Squeeze 32bit, Kernel 2.6.26-2, (Server)
AMD Duron 700MHz@1Ghz, 640MB ram, GeForce 4 MX 64MB
Apache2, PHP5, Samba, ProFTPd, MySQL, KDE 4.2.2(na testovani)

Offline Jakub Lucký

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 198
    • Zobrazit profil
    • Skautský oddíl CXL - Praha 4
Re: Vypinani obrazovky a podsvetleni: Asus F5VL, ATi Radeon X2300
« Odpověď #1 kdy: 22. 03. 2009, 15:52:44 »
xset dpms force off
Developers, developers, developers, developers, developers!

Offline Boogey

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Re: Vypinani obrazovky a podsvetleni: Asus F5VL, ATi Radeon X2300
« Odpověď #2 kdy: 22. 03. 2009, 15:56:41 »
To mi akorat vypne monitor a podsviceni zustane svitit.

Mirne zlepseni prinesl nejnovejsi kernel 2.6.28.8. xbacklight uz funguje jak ma a aspon pri spusteni X-ek mam spravnou hodnotu podsviceni. Ted uz zbyva jen problem se zhasinanim obrazovky pri odpojeni/pripojeni kabelu napajeni.

Kdyz v Kpowersave zakazu specialni nastaveni sporice, tak to funguje. Takze se jen zbavit nebo prenastavit sporic a melo by to byt v poradku. Ted uz jen blikne obrazovka a aspon v KDE to funguje.
« Poslední změna: 22. 03. 2009, 18:34:13 od Boogey »
Debian Squeeze 32bit, Kernel 2.6.26-2, (Server)
AMD Duron 700MHz@1Ghz, 640MB ram, GeForce 4 MX 64MB
Apache2, PHP5, Samba, ProFTPd, MySQL, KDE 4.2.2(na testovani)

Offline Petr Slunský

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 220
  • Linux user #485524
    • Zobrazit profil
  • Jabber: slunsky@njs.netlab.cz
Re: Vypinani obrazovky a podsvetleni: Asus F5VL, ATi Radeon X2300
« Odpověď #3 kdy: 22. 03. 2009, 20:21:02 »
Měl jsem shodný problém na svém booku Asus U5F. Zkoušel jsem KPowersave, pak Power_management_guidance scripty, i starý KLaptop. Scripty jsem se snažil i upravit, protože jsem měl taky stupnici otočenou (při nastavení 100% brightness jsem měl černou obrazovku)

Nakonec pomohl upgrade BIOSu. Začala mi fingovat i "fn" tlačítka na regulaci podsvícení a od té doby vše šlape jako hodinky. Podívej se, jestli nneí novější BIOS.
Debian

Offline Boogey

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Re: Vypinani obrazovky a podsvetleni: Asus F5VL, ATi Radeon X2300
« Odpověď #4 kdy: 22. 03. 2009, 21:32:51 »
Podle stranek ASUSu mam BIOS nejnovejsi a jak jsem psal v minulem prispevku, tak nejnovejsi kernel to alespon z casti opravil.

Ted mam podezreni spis na sporic obrazovky, protoze kdyz v powersave necham nastavene, at to se sporicem nic nedela, tak to aspon problikne a jde to. Jakmile neco nastavim, mam cerno porad. Pri vhodne konstalaci nastaveni kpowersave to okamzite obrazovku pri pripojeni/odpojeni zase zapne, cili to jen tak na vterinku problikne. To ale neni reseni problemu, jen setreni jeho dusledku.

Problem v KDE to asi nebude, protoze to dela i po startu X-ek v KDM.
« Poslední změna: 22. 03. 2009, 21:41:59 od Boogey »
Debian Squeeze 32bit, Kernel 2.6.26-2, (Server)
AMD Duron 700MHz@1Ghz, 640MB ram, GeForce 4 MX 64MB
Apache2, PHP5, Samba, ProFTPd, MySQL, KDE 4.2.2(na testovani)