Po přepnutí do terminálu se nelze přihlásit.

Založil gogo, 12. 04. 2013, 13:32:18

Předchozí téma - Další téma

gogo

Po přepnutí do terminálu ctrl+alt+f1-  fx se nelze přihlásit.  Zjistil jsem, že musím vypnout a zapnout NumLock a pak to funguje.  Upozorňuji, že v grafickém  prostředí mám zapnutý NumLock a funguje. Po přepnutí do terminálu stále svítí zapnutý NumLock, ale nefunguje.   Debian  Wheezy 7. a používám USB klávesnici.

Ota Trkola

Ano, krásně jsi to popsal. Přesně takhle to funguje všem. Je to vlastnost a popravdě jsem se to nikdy ani nesnažil řešit. Když to člověk ví, tak s tím počítá. Ale třeba to někdo řešil a poradí, jak toto chování odstranit.

Roman Horník

Ještě jsem to nezkoušel, ale někam do startovacích skriptů bych namontoval následující řádek:
setleds +num -caps -scroll

Udělal bych to (jako root) prakticky takhle:

## Vytvoříš soubor numlock, v němž bude hlavička #!/bin/bash a pod ní příkaz, co je nahoře:
echo -e "#!/bin/bash\nsetleds +num -caps -scroll" > /etc/init.d/numlock

## Dáš tomu souboru spustitelnej příznak:
chmod +x /etc/init.d/numlock

## Uděláš symlinky do 1., a pro jistotu i do 2. runlevelu:
ln -s /etc/init.d/numlock > /etc/rc.1.d/S02numlock
ln -s /etc/init.d/numlock > /etc/rc.2.d/S02numlock
Debian Sid/Experimental 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3 @ 1600MHz

gogo

Mám další menší problém. Teď jsem zkoušel smazat dvd-rw v K3B.  Jakmile to začalo mazat, tak myš přestala reagovat. Nešla tlačítka, ale kurzor se pohybuje. Nemohl jsem spustit žádný jiný program (např. FF a prohlížet internet).  Myš zase začal reagovat až po uzavření okna formátování. 100% vím, že to před reinstalací nedělalo. Instaloval jsem znova před cca. týdnem. (nový disk)  Jediný rozdíl je v tom, že jsem měl firemní nvidia ovladače a ty tam teď nemám. Zkusím nainstalovat  a pak poreferuji, jestli to stále blbne. (Teď si říkám, proč jsem dával nový disk.  :( :'(  Tak krásně to běhalo a aktualizovalo)