Autor Téma: Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací  (Přečteno 7115 krát)

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Zdravím,


nainstaloval jsem si zase po dlouhé době Debiana 6 a nemůžu se nikde dostat k ovladačům na výše uvedenou zvukovou kartu. Na netu jsem někde našel, že by mělo něco existovat, ale nikde se mi nepovedlo nic stáhnout.

Děkuji za pomoc


Zarofka

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.326
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #1 kdy: 21. 07. 2012, 20:48:30 »
Radši bych viděl výstup z lspci. Možná, že u Squeezeho ještě chybí podpora, jestli můžeš, zkus alespoň Testing (Wheezy) nebo Unstable (Sid), za nedlouho bude stejně Squeeze v Oldstable.
Ale lspci bych rád viděl, protože podle obchodního názvu karty se to blbě hledá.

Duplikát tématu jsem podle požadavku odstranil.
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Pentium G2020
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: LenINovo IH61M
* RAM: 8GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #2 kdy: 22. 07. 2012, 06:10:11 »
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 5520/5500/X58 I/O Hub to ESI Port (rev 13)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 5520/5500/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 1 (rev 13)
00:02.0 PCI bridge: Intel Corporation 5520/5500/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 2 (rev 13)
00:03.0 PCI bridge: Intel Corporation 5520/5500/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 3 (rev 13)
00:07.0 PCI bridge: Intel Corporation 5520/5500/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 7 (rev 13)
00:14.0 PIC: Intel Corporation 5520/5500/X58 I/O Hub System Management Registers (rev 13)
00:14.1 PIC: Intel Corporation 5520/5500/X58 I/O Hub GPIO and Scratch Pad Registers (rev 13)
00:14.2 PIC: Intel Corporation 5520/5500/X58 I/O Hub Control Status and RAS Registers (rev 13)
00:14.3 PIC: Intel Corporation 5520/5500/X58 I/O Hub Throttle Registers (rev 13)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #4
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #5
00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #6
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB2 EHCI Controller #2
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Root Port 1
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Root Port 5
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Root Port 6
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #1
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #2
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #3
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB2 EHCI Controller #1
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 90)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801JIR (ICH10R) LPC Interface Controller
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) 4 port SATA IDE Controller #1
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) SMBus Controller
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) 2 port SATA IDE Controller #2
01:00.0 IDE interface: Marvell Technology Group Ltd. Device 91a3 (rev 11)
02:00.0 USB Controller: NEC Corporation uPD720200 USB 3.0 Host Controller (rev 04)
03:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GF104 [GeForce GTX 460] (rev a1)
03:00.1 Audio device: nVidia Corporation GF104 High Definition Audio Controller (rev a1)
05:00.0 Audio device: Creative Labs Device 0012 (rev 01)
06:00.0 SATA controller: JMicron Technology Corp. JMB362 AHCI Controller (rev 10)
08:01.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet (rev 10)
08:02.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. VT6306/7/8 [Fire II(M)] IEEE 1394 OHCI Controller (rev c0)

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.326
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #3 kdy: 23. 07. 2012, 22:45:17 »
Trochu jsem se na to díval, Squeeze je na to nejspíš moc starej, takže řešení by mělo bejt v použití Testingu/Unstable, NEBO (teď nemám tucha, jestli je na to ovladač v jádře) zkus použít novější jádro, např. z backport repa, tak si zachováš Squeezeho.
« Poslední změna: 23. 07. 2012, 22:48:12 od Roman Horník »
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Pentium G2020
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: LenINovo IH61M
* RAM: 8GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #4 kdy: 24. 07. 2012, 00:24:54 »
Našel jsem nějaké beta ovladače od Creative, ale nepodařilo se mi ani "make" :-(, tak jsem zkusil OSS-linux, který jsem nahradil za ALSA a taky nic - výsledek byl no device, Pro jistotu jsem v BIOSu vypnul integrovanou zvukovku a vůbec se nic nedělo.

Někde jsem se dočetl, že by mělo stačit nové jádro včetně poslední verze ALSA, tak zkusím nabootovat Live UBUNTU, zda zvuk poběží, ale většinou je všude zmiňována podpora pro X-fi karty, než pro tu mojí, ta nějak v seznamech chybí :-(.

Zarofka

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.326
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #5 kdy: 24. 07. 2012, 03:27:09 »
Jestliže je tahle zvukárna relativně nová, tedy čerstvá na trhu, tak ani "mocný" Bubuntu nepomůže, možná jen, stejně jako novější verze Debianu, použije univerzální ovladač, se kterým to jakž takž bude chodit, lepší by ale bylo nahlásit do Creative Labs chybu, protože to pak může pomoct i ostatním.
« Poslední změna: 24. 07. 2012, 03:32:52 od Roman Horník »
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Pentium G2020
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: LenINovo IH61M
* RAM: 8GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #6 kdy: 01. 11. 2012, 20:12:23 »
Tak jsem zkusil novou verzi Ubuntu a s ním zvukovka chodí. Dle všeho musí být spuštěn modul Intel HDA, což mi bohužel nepomohlo :-(. Podle mě je pro tuto zvukovku podpora až v novém kernelu 3.6.5 :-(. Nejvíc mě ale dostalo, když připojím od sluchátek Creativ převodník z USB na sluchátka a mikrofon, tak to najde systém v pohodě...

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.326
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #7 kdy: 01. 11. 2012, 21:44:06 »
Aha, takže jadýrko zlobí. Jestli chceš, můžeš zkusit tohle, akorát bez konfigurace, takže to bude brnkačka.
Na kernel.org 3.6.5 je, stačí si stáhnout archiv se zdrojákama, ten rozbalit, zkopírovat do něj konfiguraci aktuálního jádra a zkompilovat ho.
K dispozici je i 3.7.0rc3, sestavit jde bez problému, zrovna na něm jedu.
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Pentium G2020
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: LenINovo IH61M
* RAM: 8GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #8 kdy: 04. 11. 2012, 18:26:32 »
V současné době používám kernel: 2.6.32-5-amd64, proto se přechodu na novější bojím. Budou mi všechno po zkompilování nového kernelu fungovat? Někde jsem četl, že pokud půjdu na novější verzi, tak můžou díky úpravám v jádře přestat fungovat některé konfigy a skripty?

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #9 kdy: 04. 11. 2012, 18:28:38 »
Nemáš se absolutně čeho bát pokud použiješ konfiguraci z továrního kernelu. V každém případě lze nabootovat do stávajícího kernelu.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #10 kdy: 04. 11. 2012, 21:46:30 »
Už jsem pár jader kompiloval a ani jedno nejelo, pravděpodobně v tom měl ale prsty patch, který jsem aplikoval na jádru, které melo běžet na CounterStrike serveru s 500 FPS :-). Snad se podle návodu podaří, dám vědět...

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.326
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #11 kdy: 04. 11. 2012, 23:13:19 »
No, už vzhledem k tomu, že takovej monitor má snímkovou frekvenci 60/72/75/85/100/120Hz, nedokáže zobrazit snímkovou frekvenci větší, než na jakou je výstup z grafiky nastaven.
Lidský oko považuje obraz za plynulej, má-li snímkovou frekvenci nějakých ~50Hz a víc. Takže je blbost takovej patch používat. Jestli opravoval nějakou regresi výkonu v jádrech 2.6.x, v novějších může bejt dávno vyřešená, navíc ten patch, jestli je pro jádra starší, na 3.x.x fungovat nebude. A pokud ho dělalo nějaký prase, nemusí fungovat ani na 2.6.x.
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Pentium G2020
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: LenINovo IH61M
* RAM: 8GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #12 kdy: 05. 11. 2012, 00:56:28 »
No, už vzhledem k tomu, že takovej monitor má snímkovou frekvenci 60/72/75/85/100/120Hz, nedokáže zobrazit snímkovou frekvenci větší, než na jakou je výstup z grafiky nastaven.
Lidský oko považuje obraz za plynulej, má-li snímkovou frekvenci nějakých ~50Hz a víc. Takže je blbost takovej patch používat. Jestli opravoval nějakou regresi výkonu v jádrech 2.6.x, v novějších může bejt dávno vyřešená, navíc ten patch, jestli je pro jádra starší, na 3.x.x fungovat nebude. A pokud ho dělalo nějaký prase, nemusí fungovat ani na 2.6.x.

To bylo ještě v dobách Lennyho a našeho starého  herního serveru:-), patch měl udělat všechnu práci s úpravou zdrojáků v kernelu za mě, tady je odkaz co se mění pro více FPShttp://forums.srcds.com/viewtopic/8378. V týdnu zkusím nové jádro jak radíte a dám vědět, zatím dík za rady :-)

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #13 kdy: 05. 11. 2012, 03:49:35 »
Tak jsem nevydržel a kernel po pár ručních úpravách (odstranění podpory pro packet radio a podobně) zkompiloval. Komp nenajede do X, protože nelze najít modul jádra pro kartu N-vidia. Jelikož jsem jí předtím instaloval přes apt z repozitáře, tak nevím jak daný modul vytvořit :-(. Dále mi to nerozjede modul pro VirtualBox, ale bez něj se obejdu, navíc předpokládám, že pokud budu umět vytvořit modul pro GPU, tak VirtualBoxovej půjde obdobně.


Offline Palo M.

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 140
    • Zobrazit profil
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #14 kdy: 05. 11. 2012, 12:51:57 »
Moduly jadra (ako pre nvidia a virtualbox) sa kompiluju automaticky cez dkms. Ale ten potrebuje kernelovske hlavicky (balik linux-headers-xxx).
Zalezi na tom, ako si kompiloval to jadro, ak si to robil "debian way" cez make-kpkg a zadal si spravne targety (je na to navod aj niekde tu na fore), tak by si mal mat aj balik na jadro samotne aj balik na hlavicky. No a pri instalacii baliku jadra by ti same malo spustit dkms a same zistit ake moduly treba prekompilovat s novym jadrom... a myslim, ze pri boote systemu sa dkms kontroluje tiez. Ak ovsem nemas kernelovske hlavicky nainstalovane, tak dkms nema ako skompilovat moduly pre nove jadro, takze tipujem ze tam niekde lezi tvoj problem...