Autor Téma: Wake on Lan (funguje aj nefunguje)  (Přečteno 4666 krát)

Offline Quin

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
Wake on Lan (funguje aj nefunguje)
« kdy: 21. 01. 2012, 17:18:25 »
Tak znova sa na Vás obraciam pre pomoc.
Podla návodov, čo som našiel na internete, som si spojazdnil wake on lan.

upravil som /etc/default/halt
NETDOWN=no

do etc/network/interfaces som pridal:
post-up /usr/sbin/ethtool -s eth0 wol ubmg
post-down /usr/sbin/ethtool -s eth0 wol ubmg

Samozrejme som to aktivoval aj v BIOS-e.

Problém je taký že to funguje len v prípade ak notebook vypínam s aktívnym ethernet profilom, so zapojením káblom. Ak je aktívny profil wifi, vypnem notebook potom zapojím kábel a dám odoslať magic packet tak..nič.


Offline Quin

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
Re:Wake on Lan (funguje aj nefunguje)
« Odpověď #1 kdy: 23. 01. 2012, 19:13:42 »
Nikto nevie?
Skúšal som aj postup na http://wiki.ubuntu.cz/Wake%20On%20LAN ..no nepomohlo
Už fakt neviem čo s tým.

Offline Quin

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
Re:Wake on Lan (funguje aj nefunguje)
« Odpověď #2 kdy: 29. 02. 2012, 17:00:10 »
Tak inak: ako zaistiť aby debian za žiadnych okolností nevypínal lan rozhranie? Pripomínam že používam wicd.

Offline Bum

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re:Wake on Lan (funguje aj nefunguje)
« Odpověď #3 kdy: 29. 02. 2012, 19:06:16 »
No neviem nerozumiem sa do toho len teraz som si to precital na tej wiki.
Ale ako citam tak citam stala citam, ze to pc ma zobudit - zapnut po eth a nie po wlan.
Takze to je po sieti pevnej a nie wifi.

Ale mozno som nieco nepochopil.

Offline ulo

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • Linux Mint Czech
Re:Wake on Lan (funguje aj nefunguje)
« Odpověď #4 kdy: 01. 03. 2012, 10:12:52 »
Přiznám se (a bez mučení), že s WOL nemám zkušenost, ale zkoušel jsi i ten etherwake nebo jen ten wakeonlan?
PC-doma:  LinuxMint 17.2 KDE (64bit) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 17.2 KDE (32bit) - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 17.1 KDE (32bit) - Acer TravelMate 3002
Servery:  Debian 6.0 Squeeze

Offline Quin

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 30
    • Zobrazit profil
Re:Wake on Lan (funguje aj nefunguje)
« Odpověď #5 kdy: 10. 03. 2012, 14:38:49 »
Skúšal som len wakeonlan.. Magic packet posielam z windows-u.

Citace
Problém je taký že to funguje len v prípade ak notebook vypínam s aktívnym ethernet profilom, so zapojením káblom
Dokonca to funguje len vtedy ak sa prihlásim. Ak sa neprihlásim- zapojím kábel, vypnem ntb cez ssh - nefunguje.
Myslím že wicd vypína sieťovú kartu, lebo ak nabootujem windows a chcem použiť lan profil tak mi to niekedy vypíše že "adaptér LAN je vypnutý"

Takže: ako zaistiť aby bola sieťová karta vždy zapnutá?

Offline martinsv911

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
    • Zobrazit profil
  • Jabber: martin.svadlenka@pirati.cz
Re:Wake on Lan (funguje aj nefunguje)
« Odpověď #6 kdy: 22. 03. 2014, 18:40:58 »
Předesílám, že jsem lama.
Mám podobný problém.
Podle návodů z internetu se mi povedlo rozjet Wake on LAN. Magic paket posílám z mobilu a budím server Debian 3.2.54-2 x86_64 na Intel Atom 230 (mb D945GCLF), ale jen pokud systém vypnu přes GUI. Pokud jej vypnu přes ssh přes halt nebo shutdown (s různými parametry), už jej nevzbudím, a to ani z telefonu, ani z počítače (etherwake).
Mám sto chutí na tom stroji bootovat s automatickým přihlášením uživatele a automatickým startem Teamvieweru nebo Remminy, abych stroj na dálku vypínal klikacím tlačítkem.
Za zmínku stojí i to, že se mi nepovedlo rozjet WoL z integrované síťovky. Nezůstávala po vypnutí stroje ready. Narozdíl od PCI síťovky , s níž to fungovalo bez kejklí hned. Jen to teda nevzbudím, když stroj vypnu přes ssh.

EDIT: upraveno dle https://gist.github.com/jevinskie/721245
Při buzení z pc naskočí vedle mnou zadané MAC adresy IP 255.255.255.255 a funguje to jak z telefonu tak z laptopu.
Budí to sice celý subnet, ale ostatní stroje doma nemám WoL ready, takže neva. Vyzkoušeno i s integrovanou síťovkou, ale bez úspěchu. Pojedu tedy přes PCI.
« Poslední změna: 23. 03. 2014, 02:00:01 od martinsv911 »