Autor Téma: Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300  (Přečteno 7828 krát)

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300
« kdy: 17. 02. 2009, 19:31:19 »
Ahoj, celý den se tady snažím nastavit wifinu na 5100/5300.

Stáhnul jsem ovladače, dal do /lib/firmware/, jádro jsem dal 2.6.28, ale stejně prostě "ne" :-(

Při "ifconfig wlan0 up" napíše

SIOCSIFFLAGS: Není souborem ani adr.

Takže mi přijde, že nechce znát wlan0 :-(

Přitom iwconfig vypíše:

lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wmaster0  no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11abgn  ESSID:"Gonnznet" 
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Tx-Power=0 dBm   
          Retry min limit:7   RTS thr:off   Fragment thr=2352 B   
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0


Ale i když dám txpower na 15, třeba, prostě se nezapne ;) :-( Nerozsvítí se mi ani led.

Nemáte někdo zkušenost??

Dík

R.
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline Petr Slunský

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 220
  • Linux user #485524
    • Zobrazit profil
  • Jabber: slunsky@njs.netlab.cz
Re: Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300
« Odpověď #1 kdy: 17. 02. 2009, 21:13:36 »
Já jsem před časem řešil taky nějaké trouble s wifinou a docela mi pomohl network-manager, přesněji řečeno knetworkmanager.

Nastavení v /etc/network/interfaces umí obejít a někdy alespoň indikuje kde by mohl být problém.

BTW já jsem nakonec problém vyřešil updatem BIOS. :)
Debian

Offline Boogey

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Re: Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300
« Odpověď #2 kdy: 17. 02. 2009, 21:35:22 »
Jeste dodam, ze s knetworkmanagerem jsem si prave dneska hral a zjistil jsem, ze je zapotrebi zapoznamkovat(#) vsechny radky tykajici se adapteru v /etc/network/interfaces, ktery jim chceme konfigurovat, pak restart a az pote to pracuje, jak ma.
Hodnotu txpower zkus nastavit klidne na 20, co to udela.
Jinak LEDky svitit nemusi a wifi fungovat v pohode muze - tak to mam ja, i kdyz u jine karty.
Kdesi jsem se docetl, ze nektere wifi odmitaji scanovat okoli v pripade, ze mas nastavene zjistovani IP z DHCP, cili zkus nastavit IP a SSID rovnou a nebo vypnout DHCP a scan.
Debian Squeeze 32bit, Kernel 2.6.26-2, (Server)
AMD Duron 700MHz@1Ghz, 640MB ram, GeForce 4 MX 64MB
Apache2, PHP5, Samba, ProFTPd, MySQL, KDE 4.2.2(na testovani)

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300
« Odpověď #3 kdy: 17. 02. 2009, 23:44:41 »
Já jsem před časem řešil taky nějaké trouble s wifinou a docela mi pomohl network-manager, přesněji řečeno knetworkmanager.

Nastavení v /etc/network/interfaces umí obejít a někdy alespoň indikuje kde by mohl být problém.

BTW já jsem nakonec problém vyřešil updatem BIOS. :)

Ahoj, knetworkmanager zkusím, třeba to zabere. Ale pamatuji se, že mi to kdysi moc nepomohlo, když jsem nemohl rozdchodit wifi na jednom lenovo ;) Ale uvidím, díky!! Zkusím
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300
« Odpověď #4 kdy: 17. 02. 2009, 23:45:06 »
Jeste dodam, ze s knetworkmanagerem jsem si prave dneska hral a zjistil jsem, ze je zapotrebi zapoznamkovat(#) vsechny radky tykajici se adapteru v /etc/network/interfaces, ktery jim chceme konfigurovat, pak restart a az pote to pracuje, jak ma.
Hodnotu txpower zkus nastavit klidne na 20, co to udela.
Jinak LEDky svitit nemusi a wifi fungovat v pohode muze - tak to mam ja, i kdyz u jine karty.
Kdesi jsem se docetl, ze nektere wifi odmitaji scanovat okoli v pripade, ze mas nastavene zjistovani IP z DHCP, cili zkus nastavit IP a SSID rovnou a nebo vypnout DHCP a scan.

Díky, všecko vyzkouším!

Pěkný den.

R.
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300
« Odpověď #5 kdy: 20. 02. 2009, 07:43:30 »
Ahoj, tak jsem zkusil výše uvedené rady a nezabralo to :-(

Jelikož se jednalo o novou instalaci, vyzkoušel jsem "betaverzi" 9.04 ubuntu na tento notebook (je to ntbk pro mamku, myslím, že jí bude stejnak Ub. vyhovovat více) a ihned po nainstalování se LED rozsvítila a začlo to fungovat bez problémů.

Inu nelenil jsem a podíval jsem se, jak to vyřešilo ubuntu s tímto ovladačem a světe div se -- akorát přidal /lib/firmware/....5000 ;) ;) Take přesně to, co jsem dělal v debianu. Tak nevím, kde je error :-/

Na novém ubuntu je 2.6.27 , je v tom Gnome 2.25, tedy, zatím, ale ještě přece není hotové.

Inu uvidím, zatím to však funguje, tak do toho nebudu štourat ;)

Pěkný den vše m a díky za rady!!
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300
« Odpověď #6 kdy: 20. 02. 2009, 15:17:52 »
Ak by si sa chcel nahodou v tom este sturat tak ja som to na debiane spravil takto :-D

Kód: [Vybrat]
wget http://intellinuxwireless.org/iwlwifi/downloads/iwlwifi-5000-ucode-5.4.A.11.tar.gz

tar xvf iwlwifi-5000-ucode-5.4.A.11.tar.gz --strip 1 -C /lib/firmware iwlwifi-5000-ucode-5.4.A.11/iwlwifi-5000-1.ucode

Pridas do ../sources.list
deb http://kernel-archive.buildserver.net/debian-kernel trunk main

wget -q -O - http://kernel-archive.buildserver.net/key | apt-key add -

aptitude update
aptitude install linux-image-2.6.28-1-686 wireless-tools

BTW: ak nemas tak aj network-manager

ifconfig wlan0 up

a fičíš    :o



« Poslední změna: 20. 02. 2009, 15:19:31 od Erich Stark »
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300
« Odpověď #7 kdy: 21. 02. 2009, 12:32:55 »
Erin: Přesně tak jsem to udělal, ale při startu mi to napíše, že "unknown address of device " a kod ;) Je mi to taky záhadou, zvlášť když to to ubuntu 9.04 udělalo uplně stejně ;) ;)

R.
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline Petr Slunský

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 220
  • Linux user #485524
    • Zobrazit profil
  • Jabber: slunsky@njs.netlab.cz
Re: Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300
« Odpověď #8 kdy: 22. 02. 2009, 18:01:02 »
kluci z Canonical často kod lehce přiohnou, tak bych si nebyl tak úplně jistý, že to je na Ubuntu 9.04 stejné.
Debian

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300
« Odpověď #9 kdy: 22. 02. 2009, 18:16:25 »
Nojo, každpádně to funguje ;)
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: Acer Extensa 5630 a wifina Intel wifi 5100/5300
« Odpověď #10 kdy: 09. 03. 2009, 22:26:25 »
trochu offtopic ale co si myslite o novom Ubuntu 9.04 ?
skusal som alfa 4 zatial dost bugov mi ukazovalo takze este nebude stabilna ani dlho po vydani to tak vyzera
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."