Autor Téma: Script pro automatické aktualizace [vyřešeno]  (Přečteno 10732 krát)

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.262
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #15 kdy: 22. 05. 2010, 22:26:21 »
To je na mě moc crazy, do toho asi nejdu... ;D
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.357
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #16 kdy: 22. 05. 2010, 22:29:30 »
Bojíš se? ;D
Pravda, s veřejnou IP by to bylo jednodušší, ale nezdá se to bejt s tím tunelováním zase tak složitý, jak se zdá, jsem si jistej, že bys to zvládnul.
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.262
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #17 kdy: 22. 05. 2010, 22:39:21 »
No uvidíme, zítra jdu to PC instalovat. Zatím sám ani nevim, co tam bude, jestli Squeeze nebo Lucid.. :D
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.357
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #18 kdy: 22. 05. 2010, 22:46:09 »
Ale já to vím, bude tam Debian (nebo s Tebou nemluvím) :P
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.262
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #19 kdy: 22. 05. 2010, 22:51:32 »
Počítám s tím, že tam dám Squeeze s Gnome, jádro 2.6.32-5 a radeon driver. Pak se budu modlit... ;D. Nicméně jedou už nějakou chvíli na Ubuntu, tak by to mohlo být OK.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.262
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #20 kdy: 23. 05. 2010, 10:20:00 »
Ještě mě tak napadlo. Co se stane když aktualizace nastavím takto:



Máte s tím někdo zkušenost?
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.357
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #21 kdy: 23. 05. 2010, 11:51:38 »
Tím se stáhnou všechny balíky aktualizací, ale nebudou se instalovat.
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline vlado.strenk

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 13
    • Zobrazit profil
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #22 kdy: 23. 05. 2010, 14:23:48 »
Co sa tyka bezpecneho vzdialeneho pristupu na linuxovu masinu bez pouzitia hesla a teda aj zo skriptu skus:
http://help.homelinux.org/index.cgi?action=SHW&id=16
Skript na automaticke aktualizacie - pozri http://help.homelinux.org/index.cgi?action=SHW&id=23 a tam cast "Automaticka mailova notifikacia na dostupnost UPDATE" - tento skript stiahne aktualizacie a informuje mailom ze su na danom stroji pripravene, potom sa na tento stroj mozes vzdialene prihlasit a uz len spustit apt-get upgrade (balicky uz budu stiahnute bude sa len upgradovat). Ak mas viacero rovnakych strojov treba upgrade na jednom vyskusat a ak vsetko ide , upgradnut ostatne napriklad hromadne skriptom. Prave s Debian unstable som mal uz dvakrat problem, ze mi po upgrade nenabootoval resp. nenastartoval Xwin. Stale si myslim pre pouzivatelov treba dat Debian stable + XFCE. Netreba potom tak casto upgradovat.
Debian stable, XFCE

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.262
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #23 kdy: 23. 05. 2010, 20:03:52 »
Nicméně instalace Squeeze nedopadla dobře... :-[
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.357
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #24 kdy: 23. 05. 2010, 21:41:58 »
Nicméně instalace Squeeze nedopadla dobře... :-[
A to znamená? Kapku to upřesni.
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.262
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #25 kdy: 23. 05. 2010, 21:59:38 »
Je tam problém se zvukovkou. Zkouším teď Ubuntu 10.04, problém je podobný. Hlavně mi nejde nastavit Totem plugin v prohlížeči. Pokaždý je hlasitost na 0% a musí se manuálně zvýšit. Vzhledem k tomu, že dotyčný hodně sleduje iVysílání a posluchá Český rozhlas, tak je to docela blbý.. bojuju s tím, ale zatím marně...
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.357
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #26 kdy: 23. 05. 2010, 23:51:15 »
ALSA? PulseAudio? Nevím vůbec, kde a jestli vůbec někde je nějakej konfigurák s nastavením šoupátek úrovní hlasitosti/zisku, ale koukni se v ~, jestli máš v pořádku oprávnění, vlastníky a skupiny, neboli chgrpni, chowni (hrozný to slovo, jako by Vietnamec mluvil o...) a popř. chmodni složky a soubory s nastavením GNOME, tam může bejt zakopanej pes.
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline Jan Skořepa

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
    • Osobní stránky
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #27 kdy: 24. 05. 2010, 06:34:47 »
Je tam problém se zvukovkou. Zkouším teď Ubuntu 10.04, problém je podobný. Hlavně mi nejde nastavit Totem plugin v prohlížeči. Pokaždý je hlasitost na 0% a musí se manuálně zvýšit. Vzhledem k tomu, že dotyčný hodně sleduje iVysílání a posluchá Český rozhlas, tak je to docela blbý.. bojuju s tím, ale zatím marně...
Tohle jsem zažíval v Ubuntu (myslím II) - měl jsem po startu hlasitost buď na nule, nebo zmutovanou. Řešit se to dá buď uložit nastavení při ukončení, nebo nastavit alsamixer po spuštění.
ASUS P5KPL/EPU - Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 2048 MB DDR2 - GIGABYTE GeForce 8400 GS - Debian Stable

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.262
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #28 kdy: 24. 05. 2010, 09:22:20 »
Problém je jak s Alsou na Squeeze, tak s Pulse audiem na Lucidu. Rozchodil jsem zvuk ve Skype, v Audacious, v Totemu atd. Problémem zůstává hlasitost ve Firefoxu / Iceweaselu nebo v Chromiu. Vždy je hlasitost na nule, tzn nezůstane zachováno předchozí nastavení. V systému tenhle problém není, tam je hlasitost nastavená po startu správně, tzn tam si systém nastavení pamatuje. Není to sice závažný problém, ale rád bych to vyřešil, aby to fungovalo správně. Jen prostě nevím kde hledat, tenhle problém jsem nikdy neměl.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: Script pro automatické aktualizace
« Odpověď #29 kdy: 02. 06. 2010, 03:03:42 »
Je tam problém se zvukovkou. Zkouším teď Ubuntu 10.04, problém je podobný. Hlavně mi nejde nastavit Totem plugin v prohlížeči. Pokaždý je hlasitost na 0% a musí se manuálně zvýšit. Vzhledem k tomu, že dotyčný hodně sleduje iVysílání a posluchá Český rozhlas, tak je to docela blbý.. bojuju s tím, ale zatím marně...

Používaš "fašisticke rozhranie GNOME" ?  :D KDE ma iný zvukový server tam by to mohlo isť fajn :)
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."