Autor Téma: Problémy Squeeze  (Přečteno 3213 krát)

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.262
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Problémy Squeeze
« kdy: 20. 06. 2009, 19:20:09 »
Ahoj, po nějaké době u mého Squeeze nastaly malé problémy. První je ten, že mi nejde spustit terminál uživatele root. Po zadání hesla se jakoby spouští, ale pak spadne a neotevře se. Druhá věc která mi vadí je, že po startu systému a Gnome se mi automaticky otevře Nautilus. Nevím jak vyřešit tyhle dvě věci. Díky za případné rady.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.262
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Problémy Squeeze
« Odpověď #1 kdy: 23. 06. 2009, 06:17:13 »
Nikdo mi neporadí s terminálem? Je to docela problém. Nemám terminál uživatele root. Problém s Nautilusem se vyřešil jeho aktualizací.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline nazir

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • S.N.A.F.U.
    • Zobrazit profil
  • Jabber: nazir@jabber.cz
Re: Problémy Squeeze
« Odpověď #2 kdy: 23. 06. 2009, 11:43:14 »
Ten "terminál uživatele root" je nějaký zvláštní profil gnome terminálu (nevím, gnome nepoužívám)?
Nevyřešilo (prozatím) by to spuštění terminálu v běžném profilu a v něm "su --login"?

Offline Jakub Lucký

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 198
    • Zobrazit profil
    • Skautský oddíl CXL - Praha 4
Re: Problémy Squeeze
« Odpověď #3 kdy: 23. 06. 2009, 14:27:57 »
Já danou věc ani v menu nemám... Pokud chcete rootovský terminál, pak stačí zapnout normální a zadat
Kód: [Vybrat]
su
Popř do Alt+F2 zadat: gksu gnome-terminal
Developers, developers, developers, developers, developers!

Offline eXt_r33m

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 69
  • skill :: aggressive-newbie
    • Zobrazit profil
Re: Problémy Squeeze
« Odpověď #4 kdy: 23. 06. 2009, 16:38:08 »
Mel jsem podobny problem... nevim jak ale zmizel, jedenkrat to tusim bylo protoze root nemel svuj home v / ... i kdyz nevim jestli je to tim...
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + Ubuntu 9.04 amd64 + Arch linux amd64

Offline bhy

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: Problémy Squeeze
« Odpověď #5 kdy: 25. 06. 2009, 21:22:16 »
chtělo by to zjistit, jaký přesně příkaz spouští příslušná položka v menu. to půjde asi v nějakém editoru menu (pokud gnome ještě nějaký má a nebyl zrušen, aby nemátl uživatele; já ho nenašel), nejhůř v gconf. no, nebo koukat do top/htop, kterak pojmenovaný proces se tam objeví ve chvíli pokusu o spuštění. ten zjištěný příkaz bych pak napsal do normálního terminálu a podíval se, co eventuálně vypíše za chybu.

Offline Jakub Lucký

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 198
    • Zobrazit profil
    • Skautský oddíl CXL - Praha 4
Re: Problémy Squeeze
« Odpověď #6 kdy: 26. 06. 2009, 00:02:32 »
chtělo by to zjistit, jaký přesně příkaz spouští příslušná položka v menu.

pravý klik -> Add this launcher to desktop -> pravý klik na launcher na desktopu -> Properties -> Command

Vím, asi to není nejslušnější, ale je to rychlé a funguje to...
Developers, developers, developers, developers, developers!

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.262
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Problémy Squeeze
« Odpověď #7 kdy: 27. 06. 2009, 18:06:46 »
Tak jsem zkusil spustit root terminal příkazem z běžného terminálu a toto mi to vypsalo:

Kód: [Vybrat]
otas@otas-desktop:~$ gksu -D Terminal -- env -u ORBIT_SOCKETDIR /usr/bin/x-terminal-emulator

** (gnome-terminal:3614): WARNING **: Failed to connect to the session manager: Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed

Failed to contact the GConf daemon; exiting.
otas@otas-desktop:~$

Akorát nevím co s tím... :D
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline bhy

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 66
    • Zobrazit profil
Re: Problémy Squeeze
« Odpověď #8 kdy: 29. 06. 2009, 13:46:57 »
tak jsem to našel tady:

http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=533089

bohužel to vypadá, že je to spíš nová bezpečnostní feature :(