Autor Téma: Nefunguje skener [vyřešeno]  (Přečteno 3477 krát)

Offline Radix

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
Nefunguje skener [vyřešeno]
« kdy: 02. 03. 2009, 21:24:08 »
USB skener nejde připojit kliknutím na XSane. Je to nějaký problém s právy. XSane jde otevřít pouze jako root. Výsledný sken je pak zamčený.
Jak to opravit?
« Poslední změna: 11. 03. 2009, 20:58:28 od quaker »

Offline yerry

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 65
    • Zobrazit profil
    • Iný Linux
Re: Nefunguje skener
« Odpověď #1 kdy: 02. 03. 2009, 21:34:45 »
Ak neexistuje vytvor skupinu scanner, do tejto skupiny prirad vsetkych uzivatelov, ktori budu mat pravo skenovat, teda pravdepodobne seba. Myslim ze v Gnome je na to aj nejake klikatko v systemovom menu "Uzivatelia a skupiny" alebo tak nejako sa to vola.
« Poslední změna: 02. 03. 2009, 21:38:28 od yerry »
O Linuxe korektne aj nekorektne, ale hlavne bez obalu... --> http://inylinux.blogspot.com/

Offline Radix

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
Re: Nefunguje skener
« Odpověď #2 kdy: 02. 03. 2009, 21:55:31 »
V Uživatelé a skupiny to mám přiřazené, ale stejně to nejde.

Offline yerry

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 65
    • Zobrazit profil
    • Iný Linux
Re: Nefunguje skener
« Odpověď #3 kdy: 02. 03. 2009, 22:38:39 »
Skupinu saned tam mas asi do nej tiez priradeny?
O Linuxe korektne aj nekorektne, ale hlavne bez obalu... --> http://inylinux.blogspot.com/

Offline Radix

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
Re: Nefunguje skener
« Odpověď #4 kdy: 02. 03. 2009, 22:51:29 »
Též.

Offline yerry

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 65
    • Zobrazit profil
    • Iný Linux
Re: Nefunguje skener
« Odpověď #5 kdy: 02. 03. 2009, 23:01:18 »
Uz viem asi v com je problem, ako root alebo cez sudo vymaz vo svojom home adresary adresar ~/.sane a spusti xsane pod svojim beznym uctom.
O Linuxe korektne aj nekorektne, ale hlavne bez obalu... --> http://inylinux.blogspot.com/

Offline Radix

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
Re: Nefunguje skener
« Odpověď #6 kdy: 03. 03. 2009, 17:01:03 »
Díky, už to jde.