Autor Téma: wpa + wcid  (Přečteno 4041 krát)

Offline martasek

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
wpa + wcid
« kdy: 25. 03. 2009, 17:22:36 »
hezký den,
  potřeboval bych poradit jak zprovoznit wpa šifrování v debian.
dodám co je potřeba zjistit.
instalace: debian s kde4.2 na hp nc6320
wifi karta: usb7318Ug edimax //karta je zprovozněná, funguje//
správce sítí: wicd //zprovozněn, funguje, jen šifrování nikoliv//

wpasupplicant mám instalnut taky.

předem díky moc

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: wpa + wcid
« Odpověď #1 kdy: 25. 03. 2009, 19:16:18 »
neni som si isty ale nebude problem v jadre? ze by to jadro nepodporovalo, alebo ja som vzdy instaloval network-manager a wireless-tool
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Boogey

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Re: wpa + wcid
« Odpověď #2 kdy: 25. 03. 2009, 19:53:45 »
Zalezi na tom, jak chces tu wifi nastavovat. Pokud pouzivas knetworkmanager, tak tam to nastavis bez problemu. Pokud to chces i z konzole atd, tak je potreba wpasupplicant a nastavit to v configu siti:

/etc/network/interfaces

auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp
    wpa-ssid SSID
    wpa-psk HESLO

napriklad
Debian Squeeze 32bit, Kernel 2.6.26-2, (Server)
AMD Duron 700MHz@1Ghz, 640MB ram, GeForce 4 MX 64MB
Apache2, PHP5, Samba, ProFTPd, MySQL, KDE 4.2.2(na testovani)

Offline martasek

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
Re: wpa + wcid
« Odpověď #3 kdy: 25. 03. 2009, 23:03:55 »
no, rád bych to nstavil v tom wicd. ta možnost toho šifrování tam je, ale po zadání klíče se jenom nepřipojím. jinak k nezabezpečným sítím není žádný problém. jen nevím, jestli se musí nějak nastavit ten wpasupplicant. v jádře nevím, podívám se. jádro je z instalace debian lenny stable i386

Offline eXt_r33m

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 69
  • skill :: aggressive-newbie
    • Zobrazit profil
Re: wpa + wcid
« Odpověď #4 kdy: 26. 03. 2009, 16:18:02 »
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + Ubuntu 9.04 amd64 + Arch linux amd64

Offline martasek

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
Re: wpa + wcid
« Odpověď #5 kdy: 26. 03. 2009, 20:23:07 »
mno, tak přesně takto jsem to udělal a šlo se připojit jen jednou. netuším proč. navíc jsem ještě nepochopil u wicd jak se připojit ke skryté síti. nějak mi nejde donutit, aby wicd spolupracoval s wpasupplicant. jde to nějak zjistit? jinam mi to wicd běhá k mojí naprosté spokojenosti.

Offline eXt_r33m

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 69
  • skill :: aggressive-newbie
    • Zobrazit profil
Re: wpa + wcid
« Odpověď #6 kdy: 27. 03. 2009, 16:44:05 »
Vedle Network zalozky mas takovou sipku - tam budes mit Hidden Network.... K tomu Wpa supplicantu - mas package? kukni do prefernces vo wicd
AMD Opteron Processor 144 1.8 Ghz;2x512 MiB DDR1;ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MiB DDR3;Atheros 802.11 WiFi;Boot: WinXP + Ubuntu 9.04 amd64 + Arch linux amd64

Offline martasek

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
Re: wpa + wcid
« Odpověď #7 kdy: 28. 03. 2009, 08:45:43 »
díky. našel jsem to "hidden" a k tomu wpa supplicant netuším přesně co kde mám hledat. v obecných nastavení mám ovladače pro wpa supplicant ovladače wext, hostap, madwifi, atmel, ndiswraper, ipw, raling legacy. zatím díky moc