Autor Téma: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy  (Přečteno 9713 krát)

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.326
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #15 kdy: 30. 06. 2013, 22:43:11 »
deb http://ftp.cz.debian.org/debian/ stable main non-free contrib
deb http://www.deb-multimedia.org/ wheezy main non-free
deb http://deb.opera.com/opera/ stable non-free
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Pentium G2020
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: LenINovo IH61M
* RAM: 8GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #16 kdy: 01. 07. 2013, 18:51:21 »
Neřeš nic a nakopíruj tam to co jsem ti poslal pár příspěvků výše. Je tam vše co je třeba.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline karel kudrna

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
  • Jabber: patryk@jabber.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #17 kdy: 01. 07. 2013, 22:49:10 »
no jo... ale jak se schazujou x-ka? init 3 nebo init 5? už si to nepamatuju. :P
hmmm...

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.326
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #18 kdy: 01. 07. 2013, 23:17:51 »
Xka NEPOTŘEBUJEŠ shazovat, taky na co?
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Pentium G2020
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: LenINovo IH61M
* RAM: 8GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #19 kdy: 02. 07. 2013, 17:06:43 »
X-ka důrazně doporučuju shodit. Již několikrát se mi kdysi stalo, že se upgrade podělalo, když nebyly shozené. Jaké prostředí používáš?
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline karel kudrna

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
  • Jabber: patryk@jabber.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #20 kdy: 02. 07. 2013, 23:11:50 »
Většinou mám Xfce4, ale teď jedu na Gnome2. Teď mám chuť do MATE. X-ka samo shodím... taky už se mi to nevyplatilo. Návod je mi jasný, přehledný, pochopil jsem, jen čekám jestli se neobjeví nejaké NĚCO.
« Poslední změna: 02. 07. 2013, 23:20:40 od karel kudrna »
hmmm...

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #21 kdy: 03. 07. 2013, 16:47:24 »
Pokud máš na Squeeze Gnome 2, tak na tebe po upgrade vybafne Gnome 3, což lidé slabší povahy těžce snáší. Tzn pokud chceš po přechodu na Wheezy používat MATE, doporučoval bych čistou instalaci systému se zachováním /home. Nemám totiž rád bordel v systému, ale to je na tobě. Jinak nevím, co NĚCO by mělo vykouknout.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline karel kudrna

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
  • Jabber: patryk@jabber.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #22 kdy: 03. 07. 2013, 18:23:58 »
No a je to tady. Takže z CD a zachovat /home. Jenže tady http://cdimage.debian.org/debian-cd/7.1.0/i386/iso-cd/nevidím ten správný obraz.
hmmm...

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #23 kdy: 03. 07. 2013, 19:07:17 »
Přesně tak, zachovat /home, pokud ho máš na samostatném diskovém oddílu. Doporučuji se držet postupu instalace Debianu Wheezy s prostředím MATE, který je zde na fóru.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline karel kudrna

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
  • Jabber: patryk@jabber.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #24 kdy: 05. 07. 2013, 19:11:07 »
Kód: [Vybrat]
root@kaja:/home/kaja# fdisk -l

Disk /dev/sda: 80.0 GB, 80026361856 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x00039165

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1        1216     9764864   83  Linux
/dev/sda2            1216        9730    68383745    5  Extended
/dev/sda5            1216        1563     2783232   82  Linux swap / Solaris
/dev/sda6            1563        9730    65599488   83  Linux

Disk /dev/sdb: 4003 MB, 4003463168 bytes
84 heads, 19 sectors/track, 4899 cylinders
Units = cylinders of 1596 * 512 = 817152 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x00000000

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdb1               6        4900     3905600    c  W95 FAT32 (LBA)
hmmm...

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #25 kdy: 06. 07. 2013, 20:13:36 »
Hezké, jen nějak nevím, jestli potřebuješ radu nebo ne...
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline karel kudrna

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
  • Jabber: patryk@jabber.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #26 kdy: 06. 07. 2013, 21:15:46 »
Hezké, jen nějak nevím, jestli potřebuješ radu nebo ne...
hehehe... teď už ne, když jste mi všechno řekli... ;D

stejně ale: pokusil jsem se o upgrade, pokus skončil chybovou hláškou. chyby jsem odstranil, stejně mě to nepustí. A taky jste mi neřekli, jak shodit xka za jízdy... ctrl+alt+backspace to asi neřeší, že? nevím... něco jako gdm stop? telinit 3?
« Poslední změna: 06. 07. 2013, 21:24:42 od karel kudrna »
hmmm...

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.326
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #27 kdy: 06. 07. 2013, 23:44:48 »
Jakou chybovou hláškou? Proč nepustí?
GDM se obvykle zastavuje pomocí service gdm stop (nebo service gdm3 stop - GDM nepoužívám, tak přesně nevím; příkaz může spustit jenom root)
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Pentium G2020
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: LenINovo IH61M
* RAM: 8GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #28 kdy: 07. 07. 2013, 08:11:45 »
A taky jste mi neřekli, jak shodit xka za jízdy... ctrl+alt+backspace to asi neřeší, že? nevím... něco jako gdm stop? telinit 3?

Pokud chceš shodit Gnome 3:

Kód: [Vybrat]
# /etc/init.d/gdm3 stop
Pokud chceš shodit Gnome 2:

Kód: [Vybrat]
# /etc/init.d/gdm stop
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline karel kudrna

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
  • Jabber: patryk@jabber.cz
Re: Jak na upgrade Squeeze -> Wheezy
« Odpověď #29 kdy: 07. 07. 2013, 18:55:36 »
takže:
nahradil jsem v sources.list řádek
Kód: [Vybrat]
deb http://ftp.debian.org/debian/ wheezy main contrib non-free
řádkem
Kód: [Vybrat]
deb http://ftp.cz.debian.org/debian/ stable main non-free contribprotože to psalo, že se na uvedenou adresu nepřipojí. Jdu to znovu zkusit.

No tak to chyba nebyla... ale v recovery mode nejede síť!!! protože shodit xka se mi nepodařilo ani jedním z těch příkazů.

a taky nemám:
Kód: [Vybrat]
W: Chyba GPG: http://packages.mate-desktop.org wheezy Release: Následující podpisy nemohly být ověřeny, protože není dostupný veřejný klíč: NO_PUBKEY 68980A0EA10B4DE8
a nevím kde se berou klíče?
« Poslední změna: 07. 07. 2013, 19:09:25 od karel kudrna »
hmmm...