Autor Téma: Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací  (Přečteno 7288 krát)

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #15 kdy: 05. 11. 2012, 19:15:10 »
Linux headers jsem kompiloval a pak instaloval taky, podle návodu na který jsem dostal odkaz od Romana. Když jsme zkoušel zkompilovat modul, tak mi to psalo chybu, jen už jsem na její řešení neměl ráno sílu a šel raději spát :-)

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re:Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #16 kdy: 05. 12. 2012, 01:50:48 »
Tak se mi konečně povedlo rozchodit Xka. Modul pro grafarnu se mi nedarilo zaboha udělat, make pořád hlásíil, že nemá verzi kernelu z nějakého version.h skriptu, tak jsem stáhnul poslední verzi ovladačů ze stránek výrobce, spustil jejich run skript a průvodce mi nainstaloval vše, dokonce mi Gnome s novým ovladačem nepíše chybu špatného nastavení obrazovak (mám dva monitory). Když dám ale otestovat zvuk, tak mi do sluchátek hraje takové šílené chrčení a u videí z YT mi to nehraje vůbec :-(

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re: Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #17 kdy: 11. 07. 2013, 01:13:36 »
Tak jsem pokročil zase o kousek dál, zjistil jsem, že na 64bit Ubutnu se zvuk chová stejně jako teď mě, za to na Ubuntu 32bit je vše jak má. Lze použít stejné ovladače jako používá 32bitová verze jádra? Podle všeho se využívá Intel HDA ovladač, který sice s interní zvukovkou na 64bit OS funguje, ale Recon3D s nima fungovat nechce a Creative se nějak s vydáním ovladačů nemá :-(

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.331
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re: Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #18 kdy: 11. 07. 2013, 07:45:58 »
Na 32-bitovým systému můžeš provozovat 64-bitový jádro, mělo by to jít i opačně. Ty ovladače by měly bejt stejný, jen zkompilovaný pro jinou architekturu, problém může bejt někde jinde, ale чёрт знает, kde.
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re: Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #19 kdy: 11. 07. 2013, 18:59:55 »
Tak jsem se včera v noci dostal dlouhým pátráním a prohledáváním všech možných stránek k řešení. Do /etc/rc.local se před řádek  obsahující exit 0 přidá několik parametrů (doma je sem přidám) a zvuk začal chodit. Chodí ale pouze v zařízení, kde se přímo nechá nastavit ALSA sound (např. VLC player), pokud si aplikace bere podle mě výchozí zařízení (třeba Adobe Flash), tak zvuk nejde. Nainstaloval jsem dle doporučení Pulseaudio a zvuk začal fungovat, bohužel nefunguje vždy u zmiňovaného flash přehrávači v prohlížečích (např. Opera) a video po přehrání 2s zamrzne, pokusí se dvakrát spustit a pak napíše chybu. Pokud použiji přehrávač (v prohlížeči Epiphany), který byl v systému po nainstalování, tak video funguje, zvuk přehrává, ale přehrávač nefunguje na všech stránkách.

Podařilo se mi sice vyřešit problém, jak si přehrávat MP3 a videa, ale procházení webu nějak pokulhává :-(

Offline zarofka

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 15
    • Zobrazit profil
    • Lama Team
Re: Creative SOUND BLASTER Recon3D PCIe problém s instalací
« Odpověď #20 kdy: 13. 07. 2013, 16:06:57 »
Slibovaný obsah rc.local
Kód: [Vybrat]
rmmod snd_hda_intel
modprobe snd_hda_intel position_fix=1

Na základě výše uvedeného začne zvuk fungovat s omezením, které jsem uvedl v předchozím komentáři.