Autor Téma: Debian Sid  (Přečteno 6795 krát)

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Debian Sid
« kdy: 06. 03. 2009, 22:17:47 »
Dnes by som chcel aktualizovat na debian sid..ake vsetky repozitare mam pridat? a ako potom nainstalujem jadro 2.6.28 tusim yerry to tu pisal ze ho nasiel v side :)
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Boogey

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Re: Debian Sid
« Odpověď #1 kdy: 06. 03. 2009, 22:22:52 »
2.6.28 by tam melo uz byt a u repozitaru staci zmenit napriklad "lenny" za "sid".
Debian Squeeze 32bit, Kernel 2.6.26-2, (Server)
AMD Duron 700MHz@1Ghz, 640MB ram, GeForce 4 MX 64MB
Apache2, PHP5, Samba, ProFTPd, MySQL, KDE 4.2.2(na testovani)

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: Debian Sid
« Odpověď #2 kdy: 06. 03. 2009, 22:36:00 »
To som skusal ale tam su zo zaciatku len dva a pri niektorom mi to hodi chybu jak kebyze neexistuje
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline yerry

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 65
    • Zobrazit profil
    • Iný Linux
Re: Debian Sid
« Odpověď #3 kdy: 06. 03. 2009, 23:16:31 »
Uz som to sem niekde daval, ale tak nech je to teda tu.

Uprav si /etc/apt/sources.list aby vyzeral nejako takto (povoleny je testing, unstable a neoficialne aktualizacie:

Kód: [Vybrat]
# DEBIAN LENNY STABLE
deb http://ftp.cz.debian.org/debian/ lenny main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ lenny/updates main contrib non-free

# TESTING + UNSTABLE pripadne este EXPERIMENTAL
deb http://ftp.debian.org/debian/ testing main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ testing/updates main contrib
deb http://ftp.cz.debian.org/debian/ sid main contrib non-free
# deb http://ftp.debian.org/debian/ experimental main contrib non-free

# MULTIMEDIA, KODEKY, NESLOBODNY SOFTVER
deb http://mirror.home-dn.net/debian-multimedia testing main
deb http://deb.opera.com/opera lenny non-free
deb http://apt.wicd.net lenny extras

# NEOFICIALNE AKTUALIZACIE
deb http://ftp.cz.debian.org/debian/ lenny-proposed-updates contrib non-free main

# WINE
deb http://wine.budgetdedicated.com/apt hardy main #Wine pre Ubuntu 8.04

Ide o to, ze uprednostnovne su najnovsie balicky. Ak sa v Sidovi (unstable) nenachadzaju, instaluju sa z vetvy testing, ak nie su dostupne ani tam, pouzije sa stable, teda Lenny.
O Linuxe korektne aj nekorektne, ale hlavne bez obalu... --> http://inylinux.blogspot.com/

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: Debian Sid
« Odpověď #4 kdy: 06. 03. 2009, 23:27:56 »
a ked si pridam tieto repo tak ktora verzia bude uprednostnena?
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Petr Slunský

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 220
  • Linux user #485524
    • Zobrazit profil
  • Jabber: slunsky@njs.netlab.cz
Re: Debian Sid
« Odpověď #5 kdy: 08. 03. 2009, 18:16:23 »
a ked si pridam tieto repo tak ktora verzia bude uprednostnena?

Jednoduše řečeno ta, kterou upřednostníš v nastavení apt v preferencích nebo jiném balíčkovacím manařeru. Pokud jsi nic neměnil, tak by se měla upřednostnit nejnovější verze s výjimkou experimantalu (tyto balíčky se instalují pouze na vyžádání)

více v :"man:/apt_preferences"
Debian

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: Debian Sid
« Odpověď #6 kdy: 09. 03. 2009, 20:21:07 »
ja som to niekde videl tak ze su pridane vsetky repozitare a podla toho odkial chcem instalovat (stable,testing,unstable,experimental) tak to zavolam
aptitude isntall experimental balicek
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: Debian Sid
« Odpověď #7 kdy: 09. 03. 2009, 20:28:22 »
Inak stalo sa vam uz niekedy ked ste dali upgrade na sid, reset pc a potom vam nenahodilo x? teda nahodilo ale nejake zvlastne kriklave zelene alebo co to bolo za rozhranie..
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Martin 'Želva' Malý

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 57
  • Zalezlej v krunýři
    • Zobrazit profil
    • Želvův zápisník
Re: Debian Sid
« Odpověď #8 kdy: 11. 03. 2009, 20:19:35 »
ja som to niekde videl tak ze su pridane vsetky repozitare a podla toho odkial chcem instalovat (stable,testing,unstable,experimental) tak to zavolam
aptitude isntall experimental balicek
Jojo, návod je tu někde na debian-linux.cz, ale ne na fóru. Instaluje se:

# aptitude/apt-get install -t unstable/experimental/testing tramtarara
... osobní počítače jsou nanic a opravdu nikdy nedělají to, co se po nich chce. Fakt. I když na něm třeba běží Debian, Ubuntu, Widle, Mac, je to skoro furt to samé... :-( ...

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: Debian Sid
« Odpověď #9 kdy: 27. 03. 2009, 16:06:15 »
Prosim ta mohol by si k tomuto

Kód: [Vybrat]
# MULTIMEDIA, KODEKY, NESLOBODNY SOFTVER
deb http://mirror.home-dn.net/debian-multimedia testing main
deb http://deb.opera.com/opera lenny non-free
deb http://apt.wicd.net lenny extras

hodit aj kluce?
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline hasty

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
Re: Debian Sid
« Odpověď #10 kdy: 23. 05. 2009, 01:46:25 »
Prosim ta mohol by si k tomuto

Kód: [Vybrat]
# MULTIMEDIA, KODEKY, NESLOBODNY SOFTVER
deb http://mirror.home-dn.net/debian-multimedia testing main
deb http://deb.opera.com/opera lenny non-free
deb http://apt.wicd.net lenny extras

hodit aj kluce?

Zle sa pytas:). Otazka mala byt, ako ziskam kluce? -predpokladam, ze vies ako ich pridat;)
Napises do prehliadaca: http://deb.opera.com/ a najdes tam:
Kód: [Vybrat]
# wget -O - http://deb.opera.com/archive.key | apt-key add -
A tiez: http://apt.wicd.net (no, tu pomoze google):
Kód: [Vybrat]
# wget -q http://apt.wicd.net/wicd.gpg -O- | apt-key add -
Poznate niekto aj iny sposob ako ziskat kluce?

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: Debian Sid
« Odpověď #11 kdy: 23. 05. 2009, 14:37:05 »
Jedneho casu som to robil takto

W: GPG error: NO_PUBKEY

SERVER = pgp.mit.edu , gpg.cz , subkeys.pgp.net
KLUC = cislo kluca ktory vam chyba

gpg --keyserver SERVER --recv-keys KLUC
gpg --export --armor KLUC | sudo apt-key add -
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."