Autor Téma: debian bez graf. prostredia  (Přečteno 3343 krát)

Offline tyger

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
debian bez graf. prostredia
« kdy: 10. 03. 2009, 13:19:28 »
Caute, toto bude asi najhlupejsia otazka, ale neviem ako mam spustit graf. prostredie v Deb po tom ako som ho instalol. Instalacia prebiehala v graf. prostredi, a ked som bootol uz novy system, tak som na ciernej obrazovke s prikazmi, ktore samozrejme neovladam. Ale nerozumiem tomu, ved som aj cital ze sa tu rozpravalo o Gnome, a tiez som stahoval Deb 5 s tym ze ma graf. prostredie.

Ked ma bootne all good, ja sa prihlasim ale vsetko je cez prikazy.
Mam notebook, tak pri instale som odfajkol(odznacil) PC a nechal iba laptop zafajknuty a ostatne servery okrem SQL databazy.

Viete mi niekto poradit, vopred dakujem.
« Poslední změna: 10. 03. 2009, 20:46:12 od tyger »

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: debian bez graf. prostredia
« Odpověď #1 kdy: 10. 03. 2009, 14:31:58 »
si si isty ze si to neinstaloval z netinstal CD? lebo tam je len zakladny system a to by si musel gnome doinstalovat..inak by ti hned nabehlo gdm
popripade skus
Kód: [Vybrat]
startx
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline Boogey

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Re: debian bez graf. prostredia
« Odpověď #2 kdy: 10. 03. 2009, 14:36:18 »
Ja bych rekl, ze ti chybi graficke prostredi, cili je potreba nainstalovat:
su - logne te za roota

aptitude install kde         nebo     aptitude install gnome
aptitude install kdm        nebo     aptitude install gdm

Podle toho, co chces za prostredi a pak uz po restartu bude vse ok ;)
Debian Squeeze 32bit, Kernel 2.6.26-2, (Server)
AMD Duron 700MHz@1Ghz, 640MB ram, GeForce 4 MX 64MB
Apache2, PHP5, Samba, ProFTPd, MySQL, KDE 4.2.2(na testovani)

Offline yerry

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 65
    • Zobrazit profil
    • Iný Linux
Re: debian bez graf. prostredia
« Odpověď #3 kdy: 10. 03. 2009, 17:30:24 »
Caute, toto bude asi najhlupejisa otazka, ale neviem ako mam spustit graf. prostredie v Deb po tom ako som ho instalol. Instalacia prebiehala v graf. prostredi, a ked som bootol novy uz novy system, tak som na ciernej obrazovke s prikazmi, ktore samozrejme neovladam. Ale nerozumiem tomu, ved som aj cital ze tu rozpravato o Gnome, a tie som stahoval Deb 5 s tym ze ma graf. prostredie.

Ked ma bootne all good, ja sa prihlasim ale vsetko je cez prikazy.
Mam notebook, tak pri instale som odfajkol PC a nechal iba laptom zafajknuty a ostatne servery okrem SQL databazy.

Viete mi niekto poradit, vopred dakujem.

Moc tomu nerozumiem, snad keby si lepsie popisal problem. Nemoze byt problem povedzme s ovladacmi na graf. kartu? Ziadne chybove vypisy na obrazovku?
O Linuxe korektne aj nekorektne, ale hlavne bez obalu... --> http://inylinux.blogspot.com/

Cr0nO

  • Host
Re: debian bez graf. prostredia
« Odpověď #4 kdy: 10. 03. 2009, 18:22:59 »
Skor si odfajkol(odznacil) vsetko cize si nainstaloval iba zaklad systemu.Pokracuj podla Boogey-ho.Alebo mas Xorg aj Gnome nainstalovane a v tedy je to problem ako pisal yerry.

Offline tyger

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re: debian bez graf. prostredia
« Odpověď #5 kdy: 10. 03. 2009, 20:37:40 »
Sorry za neskoru dopoved, prvy dvaja chalani maju pravdu,

1. CD bolo minimal a zvysok som tahal z netu, avsak som netusil ze tam neda graf. prostredie, a ten startx, nefungoval

2.Isiel som cez aptitude a instalol kdm, malo to malo mega a siel som prec, tak som chcel vidiet rychlo nejaky vysledok, po doinstalovani som to spustil dalo ma do login okna ale dalej ma nepustilo, ani po restarte. Tak som isntalol gnome a uz ma pustilo dalej, zaujimave :))).

3. teraz mi nejde pre zmenu zvuk, takze skusim pohaluzit s tym a potom ked nepojde dalej skusim sa na vas obratit, ale zatial skusim sam, nech sa aj nieco naucim.

K poslednemu dotazu, chybove hlasenia mi to nevypisovalo, pekne rozpoznalo hw.

Zatial vam chcem vsetkym podakovat, ze ste si nasli cas a bleskovo ste reagovali, aj ked to bola trivialna vec, ale ja by som na to neprisiel, este raz diky vsetkym.

                                                           

Offline Boogey

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Re: debian bez graf. prostredia
« Odpověď #6 kdy: 13. 03. 2009, 11:22:24 »
Kdyby se ti nepodarilo zprovoznit zvuk, tak se mrkni na muj prispevek http://forum.debian-linux.cz/index.php/topic,141.msg1218.html#msg1218
To, co je v "kodu" uz vynech, to je konkretni pro jinej pripad.
Debian Squeeze 32bit, Kernel 2.6.26-2, (Server)
AMD Duron 700MHz@1Ghz, 640MB ram, GeForce 4 MX 64MB
Apache2, PHP5, Samba, ProFTPd, MySQL, KDE 4.2.2(na testovani)

Offline tyger

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re: debian bez graf. prostredia
« Odpověď #7 kdy: 15. 03. 2009, 16:41:19 »
diky ten zvuk, bola uz na fore spomenuta zavada, bol proste ztlmeny od prveho spustenia systemu.