Autor Téma: Upgrade serveru přes SSH  (Přečteno 2320 krát)

Offline QIZI

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Upgrade serveru přes SSH
« kdy: 11. 05. 2013, 15:26:36 »
Dobrý deň, mám server s nainštalovaný debiánom a potrebujem ho preištalovať ale nemám k dispozícií žiadny monitor ani grafikú kartu ale mam pripojenie cez SSH, nemusel by sa úplne preinštalovať stačil by reset na základný stav, nejake nápady ?
« Poslední změna: 11. 05. 2013, 18:16:36 od Ota Trkola »

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.326
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re: Upgrade serveru přes SSH
« Odpověď #1 kdy: 11. 05. 2013, 15:43:54 »
Nastavení systému je hlavně v /atakdále, tedy v /etc, ale smazání komplet celýho obsahu týhle složky nedoporučuje 11 z 10 psychiatrů. Proto by chtělo, abys napsal, co máš konkrétně za problém, pak vymyslíme ideální řešení.
« Poslední změna: 11. 05. 2013, 18:16:51 od Ota Trkola »
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Pentium G2020
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3

Offline QIZI

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re: Upgrade serveru přes SSH
« Odpověď #2 kdy: 11. 05. 2013, 15:51:28 »
Mylím že môj problerm som napýsal dostatočne konkretne, potrebujem preinštalovať debian na servery ku ktorebu mam prístup iba cez SSH
« Poslední změna: 11. 05. 2013, 18:17:03 od Ota Trkola »

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Upgrade serveru přes SSH
« Odpověď #3 kdy: 11. 05. 2013, 18:15:52 »
Změnil jsem název vlákna. "Neštadardných problémů" mám denně vcelku dost a nepíšu o nich na fórum. Ale třeba takovej problém, jak provést upgrade přes SSH, to už je jiná...
« Poslední změna: 11. 05. 2013, 18:18:57 od Ota Trkola »
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline Antonín Mička

  • Člen týmu
  • Začátečník
  • *****
  • Příspěvků: 81
  • ale to jsem neřekl, já tu vlastně vůbec nebyl!
    • Zobrazit profil
Re: Upgrade serveru přes SSH
« Odpověď #4 kdy: 12. 05. 2013, 11:12:05 »
pokud je to virtuální server, tak některé virtuální stroje umí VNC přístup jakoby přímo k HW serveru.

Offline QIZI

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re: Upgrade serveru přes SSH
« Odpověď #5 kdy: 12. 05. 2013, 20:50:02 »
Nie je to fyzický server s nainštalovaným debiánom