Autor Téma: Chyba instalace balíčku "busybox"  (Přečteno 5039 krát)

Offline Lucklion

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Chyba instalace balíčku "busybox"
« kdy: 30. 05. 2012, 22:15:28 »
Příjemný den, přeji.

Chtěl jsem se vetřít mezi debianisty,ale nějak se mi to nevede. Našel jsem zde na fóru doporučení nainstalovat si 32-bit systém a tak jsem jej stáhl a pokusil nainstalovat. Vše šlo dobře, ale na konci instalace systému se vyskytla chyba s instalací balíčku "busybox". Informace o chybě mají být ve /var/log/syslog , ale v /var/log žádný syslog není. Ani jako skrytý soubor. Pokusil jsem se stáhnout i 64-bit obraz a hlásí to stejnou chybu. Zkusil jsem instalovat i na jiný počítač a i tam se vyskytla totožná chyba. Systém jsem se pokoušel instalovat jak z DVD ,tak i z fiash disku.

HW 1. PC
 AMD Phenom II X2 550 Processor 3.1GHz , 4GB ram , Gygabite MA790XT-UD4P-AMD 790x http://www.czc.cz/gigabyte-ga-ma790xt-ud4p-amd-790x/62970/produkt ,
Sapphire hd 5770 vapor x http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?psn=0001&pid=305&lid=1

HW 2.PC
NTB Acer TravelMate 5542
http://www.alza.cz/acer-travelmate-5542-p344g50mn-d192778.htm

Předem se omlouvám, zda jde o nějakou chybu z nedbalosti.
Pokoušel jsem se prohledávat zdejší fórum a následně internet,ale nikde jsem nenašel nic, co by mi dopomohlo k vyřešení mého problému.

Moc Vám děkuji aspoň za možnost svěření se se svým problémem a chtěl bych poprosit o pomoc s jeho řeším.
« Poslední změna: 31. 05. 2012, 09:03:59 od Lucklion »

Offline mosqa

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re:Chyba instalace balíčku "busybox"
« Odpověď #1 kdy: 31. 05. 2012, 15:19:33 »
aku si stiahol verziu [stable/testing/..] a z akeho obrazu instalujes [live/bussinesscard/..]? isiel si podla niektoreho z tychto navodov?
http://forum.debian-linux.cz/index.php/board,15.0.html

Offline Lucklion

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Re:Chyba instalace balíčku "busybox"
« Odpověď #2 kdy: 31. 05. 2012, 19:01:01 »
Ahoj,

stahoval jsem testing verzi odtud http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/i386/iso-dvd/
Odkaz jsem našel na www.debian.org a postupoval jsem podle návodu na stejném webu zde http://www.debian.org/releases/stable/i386/index.htm

Jen ještě pro informaci i když nevím zda se hodí,ale na obou PC mi fungovali distribuce jako Opensuse,Fedora,Sabayon a Ubuntu, který je založené na debianu.


« Poslední změna: 31. 05. 2012, 22:51:45 od Lucklion »

Offline mosqa

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re:Chyba instalace balíčku "busybox"
« Odpověď #3 kdy: 01. 06. 2012, 10:04:42 »
skus ci ti nabootuje a bude fungovat live cd/usb http://www.debian.org/CD/live/

Offline Lucklion

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Re:Chyba instalace balíčku "busybox"
« Odpověď #4 kdy: 01. 06. 2012, 12:44:52 »
Tak jsem to vyzkoušel a nabootovalo to v pohodě do Gnome 2. Myslíš,že to mám nainstalovat z tohohle a pak to nějak updatovat do testing verze? Chtěl bych používat Gnome 3.

A děkuju Ti za rady. Byl jsem už úplně bezradnej.

Offline mosqa

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re:Chyba instalace balíčku "busybox"
« Odpověď #5 kdy: 01. 06. 2012, 13:24:20 »
bud si pockaj na novy weekly build testingu, mozno to bude spravene, alebo mozes skusit upgradeovat toho squeezeho, ajked tam sa tiez mozu vyskytnut dake komplikacie, ale vo vseobecnosti by to malo ist..navodov je na nete dost, napr.
http://dodebian.blogspot.sk/2012/02/upgrade-guide-edition-2-start.html

btw. tvoj problem hlaseny ako bug > http://www.mail-archive.com/debian-bugs-dist@lists.debian.org/msg1027594.html

Jiří Jílek

  • Host
Re:Chyba instalace balíčku "busybox"
« Odpověď #6 kdy: 11. 06. 2012, 23:28:38 »
Ahoj, tak mám ten samý problém. Stáhnul jsem si Debian Testing CD a nejdřív zkusil nainstalovat z USB flash disku a potom z CD. V obou případech chyba s busybox. Tak nevím, jestli čekat, jestli to opraví, nebo aktualizovat Stable verzi což se mi moc nechce. Taky přemýšlím, že zkusím Kubuntu.

Offline Lucklion

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
    • Zobrazit profil
Re:Chyba instalace balíčku "busybox"
« Odpověď #7 kdy: 13. 06. 2012, 21:56:35 »
Tak i když po delší době, tak bych ti chtěl mnohokrát poděkovat za tvoje rady. Moc mi pomohli. Byl jsem totiž opravdu bezradný, protože nemám mnoho zkušeností. Instalace z flashdisku se mi podařila a systém běží v pohodě, tak snad to tak bude i nadále :-D.

Nechť se ti tvá dobrá vůle vrátí několikrát:-)

Offline Firzen

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
    • Be root
Re:Chyba instalace balíčku "busybox"
« Odpověď #8 kdy: 17. 06. 2012, 18:09:34 »
Taky se mi tohle u tohohle testingu stalo. Já jsem to vyřešil tak, že jsem si nainstaloval stable a pak jsem částečně upgradoval na testing. :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
OS: Debian 6.0 Squeeze, Maemo 5
Nyní můžete počítač bezpečně vypnout.

Offline nazir

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • S.N.A.F.U.
    • Zobrazit profil
  • Jabber: nazir@jabber.cz
Re:Chyba instalace balíčku "busybox"
« Odpověď #9 kdy: 17. 06. 2012, 20:29:20 »
Řešit to jde i instalací z netu (z nejmenšího iso: businesscard.  Netinst mi teď také zlobil.).