Autor Téma: xfce4.6 - pomalé spuštění  (Přečteno 3305 krát)

Offline petrbian

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
xfce4.6 - pomalé spuštění
« kdy: 01. 11. 2011, 20:21:20 »
Dobrý den,

nainstaloval jsem si na notebook XFCE 4.6. Prostředí se po přihlášení spustí, zobrazí se panel bez menu "start".
Potom ale trvá cca 30 sekund, než naběhnou ikony na  ploše a, zobrazí se menu ("start") v panelu.
Příčinou je pomalé spouštění thunaru.
Co s tím ?

Offline Hobild

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 233
    • Zobrazit profil
  • Jabber: hobil@jabber.root.cz
Re:xfce4.6 - pomalé spuštění
« Odpověď #1 kdy: 02. 11. 2011, 08:09:55 »
nejake chybove hlasky v logu?
mozné príciny zdrzeni/cekani (bez dalsich info varim z vody):
* problém v nastaveni site
* problem s pripojenim nektereho media (mozna vymenneho), trebas po drivejsim nekorektnim odebrani
* poskozena instalace xfce4
nebo cokoli jineho  ;)
H.

Offline petrbian

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re:xfce4.6 - pomalé spuštění
« Odpověď #2 kdy: 02. 11. 2011, 10:15:35 »
Co jsem testoval - pokud není připojená síť, vše naběhne okamžitě.
Pokud mám připojený ethernet - je jedno jestli DHCP nebo pevnou adresou - a internet jede, čekám cca 30 sekund na naběhnutí plochy.

Offline Hobild

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 233
    • Zobrazit profil
  • Jabber: hobil@jabber.root.cz
Re:xfce4.6 - pomalé spuštění
« Odpověď #3 kdy: 02. 11. 2011, 14:49:11 »
takze nejspis sit, jeji nastaveni. Muzes priblizit, jakou sit pouzivas? Jak jsi pripojen na net? Nejaky router od poskytovatele? Dela to i na jinem pripojeni (trebas u kamarada)?
H.

Offline petrbian

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re:xfce4.6 - pomalé spuštění
« Odpověď #4 kdy: 03. 11. 2011, 11:48:04 »
Připojuji se přes ethernet.
Dělá to i u jiného připojení - zkoušel jsem to ve firmě.
Je jedno, jestli mám nastavenou pevnou ip adresu nebo DHCP.
K připojení používám program wicd.

Vypadá to, jakoby thunar na něco čekal v síti.

Mám také nainstalované Gnome a tam je to bez problémů.

Offline Hobild

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 233
    • Zobrazit profil
  • Jabber: hobil@jabber.root.cz
Re:xfce4.6 - pomalé spuštění
« Odpověď #5 kdy: 06. 11. 2011, 19:13:15 »
problem nebude s DHCP, vetsinou zlobi pripojeni k DNS serverum, ty nastav natvrdo (hint: (/etc/resolv.conf)
H.

Offline Hynek (Pichi) Vychodil

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 55
    • Zobrazit profil
    • Pichi's blogpost
Re:xfce4.6 - pomalé spuštění
« Odpověď #6 kdy: 07. 11. 2011, 16:39:59 »
Koukni se jestli máš localhost v hosts
Kód: [Vybrat]
# cat /etc/hosts
127.0.0.1       localhost

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1     localhost ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
Proč se trápit, když máme Debian

Offline petrbian

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 67
    • Zobrazit profil
Re:xfce4.6 - pomalé spuštění
« Odpověď #7 kdy: 08. 11. 2011, 17:56:31 »
1.
cat /etc/hosts

127.0.0.1   localhost
127.0.1.1   NTBPC.localdomain   NTBPC
# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1     ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters

Ovšem teď jsem zjistil, že mi ve výpisu ifconfig chybí loopback (127.0.0.1)...

2.
/etc/resolv.conf generuje program wicd a mám tam:
cat /etc/resolv.conf
domain localdomain
search localdomain
nameserver 192.168.0.1


Offline Hobild

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 233
    • Zobrazit profil
  • Jabber: hobil@jabber.root.cz
Re:xfce4.6 - pomalé spuštění
« Odpověď #8 kdy: 08. 11. 2011, 19:40:47 »
tak nevim, ale v resolv.conf mam jen
nameserver IP
nameserver IP
...
Zkus vyhodit ty radky pred tim, respektive prehodit jejich poradi za nameserver.
H.

MartenP

  • Host
Re:xfce4.6 - pomalé spuštění
« Odpověď #9 kdy: 03. 12. 2011, 10:02:50 »
Také jsem s tímto měl při čisté instalaci Squeeze problém (navíc se mi šíleně dlouho startovaly aplikace gXine, Xarchiver, Catfish...). Vše správně nastavené, ale přesto chyběl loopback. Vyřešil jsem tím, že jsem do startovacího skriptu /etc/init.d/bootmisc.sh ručně přidal řádku

Kód: [Vybrat]
ifconfig lo up.

Do dnes nevím, čím je to způsobené. Řešil jsem na vícero různých počítačích/noteboocích.