Autor Téma: intel HD 3000  (Přečteno 2820 krát)

Offline 730e

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
intel HD 3000
« kdy: 14. 10. 2011, 10:21:24 »
Dobrý deň,
mám problém s notebookom lenovo tp e420.

Mám v ňom prepínatelnú grafiku.

Je tam intel HD 3000 a  Radeon HD 6630m.

Nainštaloval som si poledný (squezze) stabilný debian a rozlíšenie 1024x768

Keď nainštalujem tu ati grafiku(stiahnem driver z oficial stranky, spustim instalator z konzoly, preklikam sa až na koniec, potom to chce rebootnuť) a rebootnem , už debian nenabehne, Ostane stáť na čiernej obrazovke s blikajúcim kurzorom. Recovery mod to iste.

Napadlo ma, či to nieje tým, že pri štarte je zapnuta ta intel hd 3000 a preto to nefunguje.
Ale driver na tu intelovsku neviem nikde nájsť a dočítal som sa, že nieje ešte v tejto stable verzii podporovaný.

Nemáte niekto skúsenosti s tým alebo neviete poradiť?

BTW: Už druhú noc som nespal skoro kvoli tomu a neviem si už fakt rady.

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re:intel HD 3000
« Odpověď #1 kdy: 14. 10. 2011, 11:00:10 »
Driver na Intel GK je součástí instalace (s grafickým prostředím) a není třeba nic doinstalovávat. Já mám v mém Lenovu jakousi Intel GMA HD a funguje na moje potřeby výborně včetně HD videa. Lze některou z karet vypnout v biosu?
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline sabraq

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Re:intel HD 3000
« Odpověď #2 kdy: 14. 10. 2011, 13:31:56 »
Hm, buď jednu z nich vypnout jak píše Ota, nebo zkusit novější distro. Údajně to má nějak pořešeno Fedora. Jinak řešení je myslím v otevřených ovladačích + patch v jádře, kdy si můžeš přepínat mezi grafikami s restartem xserveru.

Offline 730e

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re:intel HD 3000
« Odpověď #3 kdy: 14. 10. 2011, 13:52:14 »
Tak radsej by som ostal pri tom debiane ako prejsť na fedoru.

V ubuntu to ale fungovalo.
Lenže od ubuntu som upustil, chcem skúsiť niečo iné a okrem toho, unity bol podľa mňa krok vedľa.

Takže to ešte budem skúšať.
Otvorené ovládače znamená také, ktoré nie sú ešte stable? Nejaké testovacie?

A patch jadra znamená konkrétne čo?

Diki

Offline sabraq

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Re:intel HD 3000
« Odpověď #4 kdy: 14. 10. 2011, 14:01:36 »
Tak radsej by som ostal pri tom debiane ako prejsť na fedoru.

V ubuntu to ale fungovalo.
Lenže od ubuntu som upustil, chcem skúsiť niečo iné a okrem toho, unity bol podľa mňa krok vedľa.

Takže to ešte budem skúšať.
Otvorené ovládače znamená také, ktoré nie sú ešte stable? Nejaké testovacie?

A patch jadra znamená konkrétne čo?

Diki

A v jaké verzi Ubuntu ti to šlapalo??

Offline 730e

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re:intel HD 3000
« Odpověď #5 kdy: 14. 10. 2011, 15:08:33 »
Ubuntu 11.10.

Na 10.04 to nefungovalo, ani compiz ani nič, ale po upgrade na 10.10 išlo.

A potom som ešte mal Kubuntu 11.04 a tam išlo tiež.




« Poslední změna: 14. 10. 2011, 15:11:30 od 730e »

Offline sabraq

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 31
    • Zobrazit profil
Re:intel HD 3000
« Odpověď #6 kdy: 14. 10. 2011, 17:53:16 »
V 10.04 je jádro 2.6.32, stejně tak ve stabilní verzi Debianu 6 Squeeze. V 10.10 je jádro 2.6.35, takže teoreticky zkusit novější jádro (testing?), kteréby mělo jít ruku v ruce s novějším x.orgem atd...Ať mě někdo opraví, jestli se nějak zásadně mýlím.