Autor Téma: aku verziu vybrat?  (Přečteno 7100 krát)

Offline pedro115

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
Re:aku verziu vybrat?
« Odpověď #15 kdy: 29. 12. 2010, 23:23:32 »
len ma napadlo ze ako to tam vlozim ked mozem robit len v textovom rezime?asi len rucne vpysat.a ani neviem ako source.list otvorit.
sudo gedit... nefunguje.co keby som tam vlozil dake CD kde by bol gnome.potreboval by som ho pridat do zdrojov?
a na ktorom CD je gnome?

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re:aku verziu vybrat?
« Odpověď #16 kdy: 29. 12. 2010, 23:33:15 »
Otevři si terminál uživatele root a přidej se do skupiny sudo:

Kód: [Vybrat]
aptitude install sudo
adduser uzivatel sudo

"uzivatel" zaměň za svoje skutečné uživatelské jméno.

Pak restartuj a poté otevři obyčejný terminál a zadej:

Kód: [Vybrat]
gksudo gedit /etc/apt/sources.list
Smaž jeho obsah a vlož tam (ctrl+c > ctrl+v):

Kód: [Vybrat]
deb http://ftp.debian.org/debian/ squeeze main contrib non-free
deb-src http://ftp.debian.org/debian/ squeeze main contrib non-free
deb http://security.debian.org/ squeeze/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/ squeeze/updates main contrib non-free
deb http://www.debian-multimedia.org/ squeeze main
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline pedro115

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
Re:aku verziu vybrat?
« Odpověď #17 kdy: 30. 12. 2010, 00:02:48 »
len v textovom rezime sa neviem dostat na tuto webstranku aby som si to skopiroval.....alebo viem?

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re:aku verziu vybrat?
« Odpověď #18 kdy: 30. 12. 2010, 00:05:42 »
V grafickém prostředí si otevřeš:

Aplikace > Příslušenství, a tam pak je Terminál uživatele root a Terminál
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline pedro115

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
Re:aku verziu vybrat?
« Odpověď #19 kdy: 30. 12. 2010, 00:08:56 »
lenze cele toto robim aby som doinstaloval graficke prostredie ktore sa mi asi nenainstalovalo(neviem preco).vzdy sa spusti len do textoveho rezimu.
hore som to spominal ale uznavam ze to bolo trochu nejasne.

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.261
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re:aku verziu vybrat?
« Odpověď #20 kdy: 30. 12. 2010, 00:12:43 »
Sorry, ale to jsem opravdu nepochopil. Tím pádem oprav zdroje pomocí nano v textovém režimu:

Kód: [Vybrat]
su root
nano /etc/apt/sources.list

A smaž ten zdroj CD.
Debian Gnome 64bit

Návod na Netinst instalaci

Offline pedro115

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
Re:aku verziu vybrat?
« Odpověď #21 kdy: 30. 12. 2010, 01:08:22 »
a ako ulozim zmeny v tom dokumente?bude fungovat Ctrl + S ?

Offline Bohouš

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 86
    • Zobrazit profil
Re:aku verziu vybrat?
« Odpověď #22 kdy: 30. 12. 2010, 08:45:02 »
ulozis CTRL+O, zavres CTRL+X, je to tam napsano ;)
OS: Debian Wheezy

Offline pedro115

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 22
    • Zobrazit profil
Re:aku verziu vybrat?
« Odpověď #23 kdy: 30. 12. 2010, 14:55:16 »
pri ukladani mi vypisalo ze cielovy subor alebo zloska neexistuje....zaujimave..asi stiahnem DVD verziu,preinstalujem to a budem sa modlit nech nabehne graficke prostredie a nech funguje.