Autor Téma: OpenTTD a TCP/IP  (Přečteno 4880 krát)

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
OpenTTD a TCP/IP
« kdy: 10. 01. 2009, 02:12:03 »
Ahoj, chtěl bych mít dotaz; nevíte někdo, jaký port mám nastavit v iptables, aby mi fungovalo síťování na openttd? Server založím, ale i když ho klient vidí, nespojí se s ním (možná kvůli tomuhle).

Či nemáte někdo jiné zkušenosti s LAN a openttd? ;)

Díky

R.
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline nazir

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 141
  • S.N.A.F.U.
    • Zobrazit profil
  • Jabber: nazir@jabber.cz
Re: OpenTTD a TCP/IP
« Odpověď #1 kdy: 10. 01. 2009, 07:13:21 »

Offline Tomas Jancik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • TomasJancik.net
  • Jabber: t.jancik@jabber.org
Re: OpenTTD a TCP/IP
« Odpověď #2 kdy: 10. 01. 2009, 10:02:29 »
přesně tak... standardní port je 3979, ale dá se změnit...

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: OpenTTD a TCP/IP
« Odpověď #3 kdy: 10. 01. 2009, 15:04:41 »
přesně tak... standardní port je 3979, ale dá se změnit...

Aha... a mohli byste mi nějak poradit? Jako kde a jak? Já právě dám vytvořit server a jediný, na co se to zeptá, je "kolik hráčů" :-( ... a spectatorů a takové ty běžné věci. Je prostě možný, že na to celou dobu koukám, ale nevidím to (jako když člověk hledá tužku, kterou má v ruce) ;) ;)

Díky moc.
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline Tomas Jancik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 124
    • Zobrazit profil
    • TomasJancik.net
  • Jabber: t.jancik@jabber.org
Re: OpenTTD a TCP/IP
« Odpověď #4 kdy: 10. 01. 2009, 15:17:03 »
tu stránku kterou jsem našel předtím už teď nějak nemůžu najít :(
ale než měnit port v nastavení, spíš bych ho povolil...
jinak možná to bude v některém konfiguračním souboru... openttd jsem nikdy neprovozoval, tak přesně neporadím...

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: OpenTTD a TCP/IP
« Odpověď #5 kdy: 10. 01. 2009, 15:19:20 »
Jo, ok, koukám, že to vytváří v home složce .openttd, tak věřím, že třeba tam, popř. tam, kam se to nainstalilo ;) ;)
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz