Autor Téma: Pulse audio na Gnome 2.26  (Přečteno 4712 krát)

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Pulse audio na Gnome 2.26
« kdy: 08. 01. 2009, 14:12:21 »
Ahoj, jak to vidíte s přechodem na budoucí GNOME 2.26 a s ním spojený přechod na PulseAudio? Máte raději Alsu, OSS nebo Pulse?
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline Xgamer

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 54
    • Zobrazit profil
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #1 kdy: 08. 01. 2009, 14:16:30 »
Srandu ako PulseAudio nepouživam, nevidím v tom pre mna žiaden plus, iba kopec problemov. Ja použivam Alsa a som spokojný ;)
Scio me nihil scire.

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #2 kdy: 08. 01. 2009, 14:19:46 »
Srandu ako PulseAudio nepouživam, nevidím v tom pre mna žiaden plus, iba kopec problemov. Ja použivam Alsa a som spokojný ;)

Také myslím, osobně na všech pc mám alsu ;) Na desktopu jsem zkusil PulseAudio a pokud jsem neaktivoval alsu, tak to nešlo vůbec, pokud ano, tak pokud jsem dal hlasitost na 50%, bylo to jako na 100 %, pokud na 25 %, bylo to jako na 50% a pokud na 100 %, hlasitost byla "na 200 %", takže přebuzené i ticho ;) ;) Připadalo mi to, jako bych osučasně hrála alsa i pulseaudio a hlasitosti se sčítaly.

Je pravda, že jsem to zkoušel kdysi v DEV verzi (a na Mandrivě), ale ... moc mi to klidu a spokojenosti nepřidalo ;)

Proto se bojím, až nastoupí G. 2.26 a v ní "tlak" na použití Pulse ;) Chápu, že si člověk může alsu doinstalovat, ale přece jen... ;) ;)
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline urys

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 8
    • Zobrazit profil
    • urys.net
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #3 kdy: 08. 01. 2009, 14:30:22 »
Úspěšně používám PULSE asi čtvrt roku a žádný z popisovaných problémů nemám. No a proč PULSE - třeba proto, že si mohu hlasitost řídit v každé aplikaci nezávisle na těch ostatních (chápu, že se to může zdát jako malý důvod, ale určitě by se jich našlo víc, kdybych od toho víc chtěl ;)). Někdo i říká, že je ten zvuk čistější, já to jako laik nepoznám.

Debian squeeze/sid i686 GNU/Linux 2.6.28

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #4 kdy: 08. 01. 2009, 14:36:15 »
No a proč PULSE - třeba proto, že si mohu hlasitost řídit v každé aplikaci nezávisle na těch ostatních

Aha, to jsem třeba vůbec nevěděl, že Pulse podporuje ;) Díky za tip ;)
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline jimi

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • Jimiho blog
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #5 kdy: 08. 01. 2009, 14:54:48 »
Tak ja pouzivam OSS protoze mi na nem jde nejhlasiteji zvuk, kdysi jsem mel PulseAudio (Kamos mi ho tam nastavoval), ale i na 100% volume neslo skoro nic slyset a navic to pri wowku (jediny hre, co hraju) delalo neplechu a zvuk se zasekaval... Proto je mou volbou vse krome PulseAdudia :-D
Toho bohdá nebude, aby český linuxák z boje utíkal...

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #6 kdy: 08. 01. 2009, 14:58:06 »
Tak ja pouzivam OSS protoze mi na nem jde nejhlasiteji zvuk, kdysi jsem mel PulseAudio (Kamos mi ho tam nastavoval), ale i na 100% volume neslo skoro nic slyset

Tak to je divný, tohle se mi na libovolný kombinaci ALSY/OSS/PULSE nestává (nestávalo) :-/ A pokud máš na OSS i na ALSE zvedlý PCM a MASTER na FULL, je to různá hlasitost? i na programu, kterej OSS nebo ALSA využívá (např .v Amaroku se to dá přepnout)
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline jimi

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 16
    • Zobrazit profil
    • Jimiho blog
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #7 kdy: 08. 01. 2009, 15:01:53 »
Tak ja pouzivam OSS protoze mi na nem jde nejhlasiteji zvuk, kdysi jsem mel PulseAudio (Kamos mi ho tam nastavoval), ale i na 100% volume neslo skoro nic slyset

Tak to je divný, tohle se mi na libovolný kombinaci ALSY/OSS/PULSE nestává (nestávalo) :-/ A pokud máš na OSS i na ALSE zvedlý PCM a MASTER na FULL, je to různá hlasitost? i na programu, kterej OSS nebo ALSA využívá (např .v Amaroku se to dá přepnout)

Tak me se to stavalo uz i od 8.04 ubuntu, mozna je to mim HW. I kdyz pochybuju, nevim proc, ale to PulseAudio mi jede proste potisejs nez ostatni, mozna je to mnou, ale vzdy jsem mel vsechno na Full a i tak to bylo tichy. S OSS ty pisnicky slysim normalne ;)
Toho bohdá nebude, aby český linuxák z boje utíkal...

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #8 kdy: 08. 01. 2009, 15:14:45 »
, ale to PulseAudio mi jede proste potisejs nez ostatni, mozna je to mnou, ale vzdy jsem mel vsechno na Full a i tak to bylo tichy. S OSS ty pisnicky slysim normalne ;)

Jak říkam, já jse ms tím problémy neměl, takže ... tak ;) Já právě někde četl, že s gnome 2.26 přijde i větší tlak na použití Pulse, takže proto to píšu, zjištuji, jak jsou s ním lidi spokojeni ;)
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

airlive

  • Host
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #9 kdy: 08. 01. 2009, 15:59:11 »
Mám alsu a žádné problémy :)

Offline Martin 'Želva' Malý

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 57
  • Zalezlej v krunýři
    • Zobrazit profil
    • Želvův zápisník
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #10 kdy: 08. 02. 2009, 19:57:12 »
Používám ALSU a nevím, proč bych ji měnil - vše funguje. Pulse jsem ještě nezkoušel.

Myslíte si, že i když používám Xfce, budu muset časem přejít na Pulse, o kterém vím téměř nic?
... osobní počítače jsou nanic a opravdu nikdy nedělají to, co se po nich chce. Fakt. I když na něm třeba běží Debian, Ubuntu, Widle, Mac, je to skoro furt to samé... :-( ...

Offline klusik

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 105
  • Hraju si s www.klusik.cz
    • Zobrazit profil
    • Klusikův web
  • Jabber: klusik@jabber.cz
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #11 kdy: 08. 02. 2009, 20:32:37 »
Používám ALSU a nevím, proč bych ji měnil - vše funguje. Pulse jsem ještě nezkoušel.

Myslíte si, že i když používám Xfce, budu muset časem přejít na Pulse, o kterém vím téměř nic?

Já myslím, že nebudeš "muset" nic, použití je zcela volné - klidně používám i OSS, když na to přijde ;) Akorát jsem četl, že v G 2.26 a districh s ním se budou defaultně instalovat i pulse, samzořejmě kdo bude chtít alsu, není problém doinstalovat ;)
P3 - 755 MHz, 800 MB RAM, Debian Lenny

Aktivně bojuji proti ICQ, protože ... protože je prostě hrozný!

A mám doma www.klusik.cz

Offline Vojtěch Trefný

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 24
    • Zobrazit profil
Re: Pulse audio na Gnome 2.26
« Odpověď #12 kdy: 09. 02. 2009, 22:22:40 »
Teď mám Gnome 2.25 (Ubuntu 9.04), takže už jedu všechno přes PulseAudio -- v podstatě je mi jedno co používám, pokud to funguje -- to ale pulse do teď (i přes všelijaké laborování) nesplňovalo, ale nyní všechno funguje outofbox -- včetně zvuku ve flashi atd. Takže zatím docela spokojenost.