Debian fórum

Dotazy => Všeobecná podpora => Téma založeno: Enigma 22. 09. 2011, 19:36:10

Název: Kaffeine hlásí Zvukové zařízení není k dispozici [vyřešeno]
Přispěvatel: Enigma 22. 09. 2011, 19:36:10
Zřejmě mi poslední aktualizace na Debianu Testing způsobila, že mi přestalo fungovat Kaffeine, jak by mělo. Ať chci něco v něm přehrát či pustit si TV kartu, vyskočí na mě hláška "Zvukové zařízení není k dispozici". Zkoušel jsem smazat konfiguráky, načisto program přeinstalovat, nic z toho nepomohlo. Je ještě něco, co mám zkusit? Zvukovou kartu používám tu, co je na desce ASRock K7S41GX, zřejmě AD1888. Na jiných programech funguje. Na ovladač zvukovky bych to neviděl.
Kaffeine používám nejvíce na televizní kartu.
Pro tentokrát jsem to vyřešil instalací Me-TV, ale radši bych měl zpět Kaffeine provozuschopné. Příjde mi, že umí skoro vše, co Windowsí obslužný program TV karty.
Název: Re:Kaffeine hlásí Zvukové zařízení není k dispozici
Přispěvatel: Ota Trkola 22. 09. 2011, 19:48:27
Obligátní otázka, kterou potřebuje každý, kdo ti bude chtít poradit:

Co používáš za verzi Debianu a jakou máš zvukovku?
Název: Re:Kaffeine hlásí Zvukové zařízení není k dispozici
Přispěvatel: Enigma 17. 10. 2011, 19:06:56
Do prvního příspěvku doplněny informace o počítači a systému.
I na mém laptopu je stejný problém. Je to Fujitsu-Siemens AMILO Pro V2060, zvuková karta Intel AD198x, též Debian Testing.
Jelikož se jedná o běžné on-board zvukovky, které by měly normálně jít. Vypadá to na chybu softwarovou, buď v balíku Kaffeine, nebo v nějakém jeho doprovodném. Vypadá to tedy na to, že problém bude vyřešen, až výjde oprava.
Název: Re:Kaffeine hlásí Zvukové zařízení není k dispozici
Přispěvatel: kubik 24. 10. 2011, 21:42:33
Taky to občas řeším. Problém je zřejmě v tom, že tou aktualizací se rozhodí nastavení zvuku. Najdi si soubor
Kód: [Vybrat]
~/.kde/share/apps/kaffeine/xine-configa v něm nastav audio driver na alsa:
Kód: [Vybrat]
audio.driver:alsa
Název: Re:Kaffeine hlásí Zvukové zařízení není k dispozici
Přispěvatel: Enigma 25. 10. 2011, 16:12:31
Vypadá to, že to v tomhle bylo, na laptopu Kaffeine opět funguje.

Opraveno a funguje už i na desktopu.
Někdy i linuxový program dokáže překvapit, ale když se ví, jak to opravit, je to hned.