Debian fórum

Dotazy => Hardware => Téma založeno: Erich Stark 12. 02. 2010, 17:47:13

Název: Problem s instalaciou (hardware)
Přispěvatel: Erich Stark 12. 02. 2010, 17:47:13
Zdravim tak som si uz kupil novu dosku ASUS AT3N7A-I s integrovanym procesorom a mam problem tam nainstalovat debian lenny, neviem cim to moze byt, davnejsie som pozeral tuto dosku na webe, a jeden typek tam pouziva debian lenny, mne sa to seklo vzdy pri "Inicializacii Hardwaru". Ramky by mali byt v pohode, tie som uz mal predtym na linuxe.
Název: Re: Problem s instalaciou (hardware)
Přispěvatel: Petr Krčmář 12. 02. 2010, 21:13:52
Paměti se dají otestovat snadno, stačí pustit Memtest86. Dělám to při každé změně paměti, abych měl jistotu. Padne to i na jiné distribuci nebo jen při instalaci Lennyho? Zkoušel jsi různé volby jako noacpi a podobně?
Název: Re: Problem s instalaciou (hardware)
Přispěvatel: Erich Stark 13. 02. 2010, 13:54:55
Paměti se dají otestovat snadno, stačí pustit Memtest86. Dělám to při každé změně paměti, abych měl jistotu. Padne to i na jiné distribuci nebo jen při instalaci Lennyho? Zkoušel jsi různé volby jako noacpi a podobně?

Memtest som neskusal, ale tam by problem nemal byt, aby som nezostal bez systemu tak tu mam ubuntu 9.10 a neni to to ferari na ktore som zvyknuty, zatial musi stacit skoda 120 :), v biose som nic netaktoval zatial len nastavil zakladne nastavenia a pravdupovediac som zatial zo ziadnym acpi problem nemal tak neviem co to je, kde sa to da vypnut/zapnut?
Název: Re: Problem s instalaciou (hardware)
Přispěvatel: Erich Stark 18. 02. 2010, 20:36:57
Zistil som kvoli comu to vzdy pri instalacii vytuhlo, bolo to kvoli sietovke ktoru som v biose deaktivoval, instalacia pokracovala v pohode az do restartu, sluzby nabiehali ale potom mi ostala cierna obrazovka a nic sa nedalo robit, tak som skusil nabootoval do single rezimu aj som instaloval nove jadro zo squeeze,aj som skusal nvidia driver nainstalovat, ale nic neslo...tesil som sa debianu ze bude na atome a nic z toho :-/