Debian fórum

Dotazy => Všeobecná podpora => Téma založeno: johnnycage 05. 01. 2010, 11:08:07

Název: QT pismo
Přispěvatel: johnnycage 05. 01. 2010, 11:08:07
Zdravim.

Dnes sa mi aktualizovali nejake balicky v Debian-e. Zial, nepamatam si presne, ktore to boli, ale mam pocit, ze okrem ineho aj fontconfig. Po aktualizacii sa mi zhorsilo pismo v QT aplikaciach. Pismo v GTK aplikaciach zostalo v poriadku a nijako sa nezmenilo. Prikladam screenshot.

http://imgupload.sk/images/reo65e09q36mifrvcer.png
http://imgupload.sk/images/ntl44p70p99liwaztikg.png
Název: Re: QT pismo
Přispěvatel: MartenP 05. 01. 2010, 16:23:12
Jen hloupý dotaz - nezvýšilo se ti náhodou DPI písma?
Název: Re: QT pismo
Přispěvatel: johnnycage 05. 01. 2010, 16:31:43
Pozeral som na: Ovladacie centrum -> Vzhlad -> Pisma a DPI tam mam ako predtym, 96. Tu som kontroloval vsetky polozky, aj vyhladzovanie pisma a nic neni zmenene. Ako hovorim, tyka sa to len QT aplikacii, ze tam je kostrbate pismo. A zacalo to po aktualizacii nejakych balickov.
Název: Re: QT pismo
Přispěvatel: Ahmul 05. 01. 2010, 20:19:26
Něco podobného se mi taky parkrát stalo. Pomohlo vypnout vyhlazování v kcontrol, odhlásit, přihlásit a následně zapnout vyhlazování. Ale těžko říct, jestli to nebylo jen tou zajímavou směskou balíčků unstable/experimental:)
Název: Re: QT pismo
Přispěvatel: Ota Trkola 06. 01. 2010, 17:48:20
Zkoušel jsi změnit belikost písma v "QT4 nastavení"? Tam jsem to musel já také upravovat. Od té doby OK.
Název: Re: QT pismo
Přispěvatel: johnnycage 09. 01. 2010, 09:22:46
Takze, v tom QT nastaveni sa mi to podarilo spravit. Zmenil som pismo na ine a uz to neni kostrbate, ale aj tak sa to chova velmi divne. Ked spustim qtconfig ako normalny pouzivatel, zmenim tam pismo, ulozim to, tak to funguje do tej doby, dokial okno QT config nezatvorim. Ak ho zatvorim, nastavenie sa da do takej podoby, ako predtym, teda zase je pismo konstrbate. Pripada mi to, ako keby to ulozenie nastaveni vobec nefungovalo. Avsak ked to iste spravim ako root, ze spustim QT config, nastavim pismo, ulozim to, tak to zostane ulozene aj ked QT config zatvorim a znovu otvorim.
Název: Re: QT pismo
Přispěvatel: yerry 09. 01. 2010, 16:47:24
Nepouzivas sudo? U niektorych aplikacii sa mi stavalo, ze konfiguraky sa ukladali pod uctom roota ale v adresari aktivneho usera, jednalo sa tusim o sane nastavenia, mrkni sa na to, ci ti takto neblbnu nastavenia qt, teda ci mas prava do nich zapisovat. Ak je to naozaj tak, pod rootom tie konfiguraky vymaz a nastav qt pod beznym userom.
Název: Re: QT pismo
Přispěvatel: johnnycage 09. 01. 2010, 19:00:23
Nepouzivas sudo? U niektorych aplikacii sa mi stavalo, ze konfiguraky sa ukladali pod uctom roota ale v adresari aktivneho usera, jednalo sa tusim o sane nastavenia, mrkni sa na to, ci ti takto neblbnu nastavenia qt, teda ci mas prava do nich zapisovat. Ak je to naozaj tak, pod rootom tie konfiguraky vymaz a nastav qt pod beznym userom.

Mohol by to byt ten problem, lenze kde najdem ten konfiguracny subor, resp. ako sa ten subor vola? Pozeral som do svojho domovskeho adresara, aj do rootovskeho adresara a nenasiel som nic, co by obsahovalo pismena qt ... Dalej som pozeral do /etc/ a tam som tiez nic take nenasiel. Este som pozeral do Synaptic-u, ze ake subory obsahuje balicek qt4-qtconfig, lenze ani tam som nevidel ziadny taky subor, kde by mohla byt ta konfiguracia zapisana.
Název: Re: QT pismo
Přispěvatel: yerry 09. 01. 2010, 23:06:57
Skus
Kód: [Vybrat]
~/.config/Trolltech.confsekcia qt, videl som tam tusim aj nastavenie fontu

Poznamka> priznam sa, ze ten nazov konfiguraku je uz mierne zavadzajuci, rozumnejsie by hadam bolo Nokia.conf
Název: Re: QT pismo
Přispěvatel: johnnycage 10. 01. 2010, 09:33:13
Pozeral som ten subor a predsa tam je to nastavenie. Ale zase problem. Porovnal som ten subor u mna v domovskom adresare so suborom, ktory ma root a uplne sa zhodovali, akurat v mojom pripade bolo pismo stale kostrbate a bol nastaveny uplne iny typ pisma, nez v tom konfiguracnom subore. Poviem priklad: U roota som nastavil pismo OpenSymbol, ktore mi vyhovuje a ktore nie je kostrbate. To iste som nastavil u mna, ako u bezneho pouzivatela. Lenze ked otvorim ako bezny pouzivatel qtconfig, pismo je nastavene na LiberationSans, ktore je u mna kostrbate, pritom v konfiguracnom subore je stale nastavene OpenSymbol. Skusal som skopirovat ten subor od roota ku mne, kedze u roota to ide, nastavil som prava a aj tak to nefungovalo. Skusal som nastavit aj plne prava na ten subor a taktiez nic. Este som skusal vymazat ten konfiguracny subor a vsetko skusit nanovo, ale aj tak nic.