Tipy, triky, návody - pouze návody, nevkládat dotazy! > Správa, údržba a nastavení systému
Ako na downgrade Unstable --> Testing (Lenny)
Ota Trkola:
Nicméně zkusil bych ještě do /etc/apt/apt.conf zadat:
--- Kód: ---APT::Default-Release "testing";
--- Konec kódu ---
A zkusit to znova. Soubor /etc/apt/preferences nech jak je. Popřípadě zkus použít aptitude místo apt-get.
Hynek (Pichi) Vychodil:
--- Citace: Ota Trkola 23. 02. 2011, 16:53:40 ---Nicméně zkusil bych ještě do /etc/apt/apt.conf zadat:
--- Kód: ---APT::Default-Release "testing";
--- Konec kódu ---
A zkusit to znova. Soubor /etc/apt/preferences nech jak je. Popřípadě zkus použít aptitude místo apt-get.
--- Konce citace ---
Tohle už tam dávno mám. Nicméně, jsem zkusil downgrade na stable a to se tvářilo, že funguje. Jenže já jsem přesvědčený, že tam mám nainstalovanou spoustu balíčků z unstable a přesto mi to nechce dowgradovat na testing. Mimochodem nevíte jak poznat v aptitude ze které distribuce je která verze balíčku? Skoro mám chuť zkusit ten stable.
Hobild:
obavam se, ze tato informace v balicku samotnem neni; je zde jen cislo verze programu/souboru.
Zkusil bych nasledujici:
nastavit zdroje jen na stable + testing (sid zakomentovat)
provest aktualizaci zdroju (aptitude update)
provest smazani stazenych balicku (apt-get clean && apt-get autoclean)
nastavit APT::Default-Release "stable";
a pak zkusit přeinstalovat vhodně zvolený balíček. Mělo by to stáhnout starší verzi (ze stable) a k tomu provést přeinstalování potřebných závislostí. Při vhodně zvoleném balíčku to přestaví celý systém.
Pak lze snadno provést upgrade na testing.
H.
Josef Pajer:
Zrovna se pokouším o downgrade z unstable na testing (Wheezy) a nějak se nedaří. postupoval jsem podle zmíněného návodu, ale nedělá to vůbec nic. Podle poznámky Oty Trkoly to vypadá, že to asi tak jednoduše nepůjde. Nevěděl by někdo, jak na to? Čekat se mi moc nechce, protože to je víc unstable, než jsem si původně myslel.
Děkuji
Ota Trkola:
Já osobně dowgrade nedoporučuju a nedělám ho. Jednou se mi na jednom PC sice povedl, ale systém byl stejně nějaký divný, takže nakonec byl reinstal. A to samé bych doporučil v tomto případě i tobě.
Navigace
[0] Seznam témat
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi