Autor Téma: AverMedia TD310  (Přečteno 5420 krát)

Offline Enigma

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
AverMedia TD310
« kdy: 18. 05. 2016, 08:04:38 »
Musel jsem si pořídit novou TV kartu, protože ta stará Averka si přestala rozumět se systémem (verze stretch). Volba padla na AverMedia TD310, která podporuje též DVB-T2, HEVC. Ať nemusím hned tak inovovat, když se bude DVB-T vypínat.
Na Win 10 64bit TD310 jede, ale nedaří se to rozběhat na Linuxu, a zrovna Aver patří k těm méně problematickým. Bohužel mi není jasné z dmesg či lsusb, co je třeba provézt. Starší Averka potřebovala jenom doplnit fw soubor, který tam ještě je.

Zde je část výpisu z dmesg
Kód: [Vybrat]
[    0.948749] usb 1-13: New USB device found, idVendor=07ca, idProduct=1871
[    0.948756] usb 1-13: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[    0.948760] usb 1-13: Product: TD310 Device
[    0.948764] usb 1-13: Manufacturer: AVerMedia
[    0.948767] usb 1-13: SerialNumber: 308397700015

Dále tu máme lsusb -v
Kód: [Vybrat]
Bus 001 Device 002: ID 07ca:1871 AVerMedia Technologies, Inc.
Couldn't open device, some information will be missing
Device Descriptor:
  bLength                18
  bDescriptorType         1
  bcdUSB               2.00
  bDeviceClass            0 (Defined at Interface level)
  bDeviceSubClass         0
  bDeviceProtocol         0
  bMaxPacketSize0        64
  idVendor           0x07ca AVerMedia Technologies, Inc.
  idProduct          0x1871
  bcdDevice            1.00
  iManufacturer           1
  iProduct                2
  iSerial                 3
  bNumConfigurations      1
  Configuration Descriptor:
    bLength                 9
    bDescriptorType         2
    wTotalLength           46
    bNumInterfaces          1
    bConfigurationValue     1
    iConfiguration          0
    bmAttributes         0x80
      (Bus Powered)
    MaxPower              500mA
    Interface Descriptor:
      bLength                 9
      bDescriptorType         4
      bInterfaceNumber        0
      bAlternateSetting       0
      bNumEndpoints           4
      bInterfaceClass       255 Vendor Specific Class
      bInterfaceSubClass      0
      bInterfaceProtocol      0
      iInterface              0
      Endpoint Descriptor:
        bLength                 7
        bDescriptorType         5
        bEndpointAddress     0x81  EP 1 IN
        bmAttributes            2
          Transfer Type            Bulk
          Synch Type               None
          Usage Type               Data
        wMaxPacketSize     0x0200  1x 512 bytes
        bInterval               0
      Endpoint Descriptor:
        bLength                 7
        bDescriptorType         5
        bEndpointAddress     0x02  EP 2 OUT
        bmAttributes            2
          Transfer Type            Bulk
          Synch Type               None
          Usage Type               Data
        wMaxPacketSize     0x0200  1x 512 bytes
        bInterval               0
      Endpoint Descriptor:
        bLength                 7
        bDescriptorType         5
        bEndpointAddress     0x84  EP 4 IN
        bmAttributes            2
          Transfer Type            Bulk
          Synch Type               None
          Usage Type               Data
        wMaxPacketSize     0x0200  1x 512 bytes
        bInterval               0
      Endpoint Descriptor:
        bLength                 7
        bDescriptorType         5
        bEndpointAddress     0x85  EP 5 IN
        bmAttributes            2
          Transfer Type            Bulk
          Synch Type               None
          Usage Type               Data
        wMaxPacketSize     0x0200  1x 512 bytes
        bInterval               0

Hláška Couldn't open device, some information will be missing se mi ukazuje i u jiných zařízení, která ale fungují.

Offline Marek1975

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD310
« Odpověď #1 kdy: 26. 08. 2016, 09:08:18 »
Mám ten samý problém. Povedlo se jej rozchodit?

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.295
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re:AverMedia TD310
« Odpověď #2 kdy: 27. 08. 2016, 10:27:38 »
Není k tomu potřeba náhodou firmware? Jseš si jistej, že to bylo touhle kartou a ne jejím (univerzálním) ovladačem?
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Core2 Quad Q9400
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Aušus P5B
* RAM: 6GiB Deutsche Demokratische Republik 2

Offline Marek1975

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD310
« Odpověď #3 kdy: 29. 08. 2016, 13:41:17 »
Enigma píše, že firmware je třeba. Problém ale je, že není nikde k sehnání. Tak jsem doufal, že už to někdo rozjel a poradí. Zkusil jsem i oficiální podporu, ale dělají mrtvého brouka.

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.295
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re:AverMedia TD310
« Odpověď #4 kdy: 29. 08. 2016, 13:45:44 »
Hele, ten firmware bejvá v ovladačích pro woknouze, je identickej. Pokud je někde na CD, může tam ten soubor (často s příponou .fw) volně "ležet", jinak bude potřeba ho vyextrahovat z instalátoru (třeba to nainstalovat na woknouzu, možná ve WINE, pak ten soubor vyhledat a vložit do /lib/firmware).
« Poslední změna: 29. 08. 2016, 13:52:11 od Roman Horník »
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Core2 Quad Q9400
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Aušus P5B
* RAM: 6GiB Deutsche Demokratische Republik 2

Offline Marek1975

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 3
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD310
« Odpověď #5 kdy: 29. 08. 2016, 13:50:01 »
Zkusil jsem to a nic. Pokusím se dál hledat.
« Poslední změna: 01. 09. 2016, 09:44:31 od Marek1975 »

Offline čepi

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 195
    • Zobrazit profil
Re:AverMedia TD310
« Odpověď #6 kdy: 11. 12. 2017, 19:24:27 »
Borci, povedlo se vam nekomu rozjet tu TD310 pod Linuxem?
Debian 9 Stretch --- in progress, XFCE
Notebook Acer Aspire TimeLineX 4830TG

Offline vaclavambroz

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
    • Zobrazit profil
    • Blog Václava Ambrože
  • Jabber: vaclavambroz@vaclavambroz.cz
Re:AverMedia TD310
« Odpověď #7 kdy: 13. 01. 2018, 19:06:10 »
Taky bych se přimlouval za to, aby sem dal případně postup někdo, komu se to povedlo rozchodit... Jestli někdo takovej je.. Předem díky!

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.295
    • Zobrazit profil
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re:AverMedia TD310
« Odpověď #8 kdy: 14. 01. 2018, 12:32:38 »
Pošli mi tu kartu a klíďo něco sesmolím. Faktem ale je, že takovou nemám, mám jen starší hybridku, co má SAA7131, TDA8275HN, TDA8290 a TDA10045. Ale ta funguje, jen pro ní byl potřeba firmware (pro poslední TDAčko).
Debian Sid 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel Core2 Quad Q9400
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Aušus P5B
* RAM: 6GiB Deutsche Demokratische Republik 2