Autor Téma: Debian Squeeze nefunguje compiz [vyřešeno]  (Přečteno 4274 krát)

Offline fik236

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
Debian Squeeze nefunguje compiz [vyřešeno]
« kdy: 22. 02. 2012, 20:00:55 »
zdravim - procetl jsem si hodne prispevku tykajicich se compiz-u, ale zadny mi nepomoh....

zacnu vypisem skriptu compiz-check (protoze je v nem receno, co mam a co me zarazi ze rika ze je vse ok):
----------------------------
Gathering information about your system...

 Distribution:          Debian GNU/Linux (6.0.4)
 Desktop environment:   GNOME
 Graphics chip:         ATI Technologies Inc RC410 [Radeon Xpress 200M]
 Driver in use:         radeon
 Rendering method:      AIGLX

Checking if it's possible to run Compiz on your system...

 Checking for texture_from_pixmap...               [ OK ]
 Checking for non power of two support...          [ OK ]
 Checking for composite extension...               [ OK ]
 Checking for FBConfig...                          [ OK ]
 Checking for hardware/setup problems...           [ OK ]
---------------------------------------
kdyz ale spustim compiz -replace, tak obdrzim:
compiz (core) - Fatal: Software rendering detected.
compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

Launching fallback window manager
-------------------------------------------
a ani zady pekny efekty se neobevujou ( i kdyz jsou v  manazeru compizu nastaveny) :-(

nekde jsem se docetl o nejakych spatnych verzich knihoven v squeeze - ale moc jsem to nepochopil

netusite nekdo, kde by mohl byt problem???

pri rozchozeni grafiky jsem postupoval podle:
http://wiki.debian.org/AtiHowTo

a nasledne compiz:
http://wiki.debian.org/Compiz
« Poslední změna: 03. 03. 2012, 19:25:48 od Ota Trkola »

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.460
    • Zobrazit profil
Re:squeeze compiz
« Odpověď #1 kdy: 23. 02. 2012, 04:54:18 »
Možná plácám blbost, ale nemá to bejt compiz --replace?
Debian Sid/Experimental 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3 @ 1600MHz

Offline fik236

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
Re:squeeze compiz
« Odpověď #2 kdy: 23. 02. 2012, 18:26:44 »
samozrejme, ze mas pravdu - chybu jsem ale udelal jen tu na foru - do terminalu jsem psal prikaz, jak si uvadel ty a vystup jsem jiz psal...

Offline ulo

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • Linux Mint Czech
Re:squeeze compiz
« Odpověď #3 kdy: 24. 02. 2012, 09:24:30 »
Kdyžtak sem zkus dát výpis logu z spuštění Compizu:
Kód: [Vybrat]
compiz --replace > compiz-vystup_log.txt
Já sice už GNOME dlouho nepoužívám, ale je možný, že to někomu jinému pomůže s identifikací tvého problému...
PC-doma:  LinuxMint 17.2 KDE (64bit) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 17.2 KDE (32bit) - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 17.1 KDE (32bit) - Acer TravelMate 3002
Servery:  Debian 6.0 Squeeze

Offline fik236

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
Re:squeeze compiz
« Odpověď #4 kdy: 25. 02. 2012, 17:10:29 »

s rootovskejma pravama
jednou to napise:
Kód: [Vybrat]
compiz (core) - Warn: SmcOpenConnection failed: None of the authentication protocols specified are supported
compiz (core) - Fatal: Software rendering detected.
compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

a podruhy:
Kód: [Vybrat]
compiz (core) - Warn: SmcOpenConnection failed: None of the authentication protocols specified are supported
No protocol specified
compiz (core) - Fatal: Couldn't open display :0.0
No protocol specified
Chyba správce oken: Unable to open X display :0.0

a bez roota:
Kód: [Vybrat]
compiz (core) - Fatal: Software rendering detected.
compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

Launching fallback window manager

Offline fik236

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
Re:squeeze compiz
« Odpověď #5 kdy: 25. 02. 2012, 18:45:53 »
jen tak zkusmo jsem dal do toho pocitace dvd s Knoppixem 6.2, kde to maka ... takze s timto hw to je mozny

Offline ulo

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • Linux Mint Czech
Re:squeeze compiz
« Odpověď #6 kdy: 25. 02. 2012, 22:19:16 »
Máš v systému libgl1-mesa-glx a libgl1-mesa-dri?
Tady to úspěšně vyřešili ale s jinou grafikou, ale mohlo by to pomoct: http://forum.linuxmint.com/viewtopic.php?f=141&p=315818
PC-doma:  LinuxMint 17.2 KDE (64bit) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 17.2 KDE (32bit) - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 17.1 KDE (32bit) - Acer TravelMate 3002
Servery:  Debian 6.0 Squeeze

Offline fik236

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
Re:squeeze compiz
« Odpověď #7 kdy: 29. 02. 2012, 18:22:32 »
ano - v synapticu je vidim nainstalovane

zkusil jsem postupovat i podle navodu ve zminenem odkazu a vysledek stejny :-(

Kód: [Vybrat]
$ compiz --replace
compiz (core) - Fatal: Software rendering detected.
compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

Launching fallback window manager

co mi stale vrta hlavou je to, ze to v tom knoppixu jede - zkousel jsem tam hledat xorg.conf - abych zjistil, co tam pouzivaj za ovladac, ale neuspel jsem, jen jsem pak vyguglil, ze knopix pouziva neco jineho ... ale nevim, jak to tam zjistit :-(

dale jsem zkusil nainstalit nejake ty 3d hry (trebas extreme tux racer-a) ale beha to priblizne stejne svizne, jako pred tim, nez jsem si zacal hrad s akceleraci :-(

a pritom mi to rika, ze akcelerace bezi

Kód: [Vybrat]
$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes

a taky vidim ty tocici se ozubeny kolecka po prikazu

Kód: [Vybrat]
$ glxgears -info

prosim, prosim, mate nekdo nejaky dalsi napad co mam zkusit???
diky

Offline ulo

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 111
    • Zobrazit profil
    • Linux Mint Czech
Re:squeeze compiz
« Odpověď #8 kdy: 01. 03. 2012, 10:18:13 »
Tak ještě zkontroluj, jaký vlastně používáš 3D akcelerátor přes:
Kód: [Vybrat]
glxinfo | grep "OpenGL render"
PC-doma:  LinuxMint 17.2 KDE (64bit) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 17.2 KDE (32bit) - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 17.1 KDE (32bit) - Acer TravelMate 3002
Servery:  Debian 6.0 Squeeze

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.460
    • Zobrazit profil
Re:squeeze compiz
« Odpověď #9 kdy: 01. 03. 2012, 12:58:26 »
To "compiz (core) - Fatal: Software rendering detected.", to je viník, ale možná jsem přece na něco kápnul: [1] a [2], takže snad by pomohlo apt-get install firmware-linux-nonfree
« Poslední změna: 01. 03. 2012, 13:19:08 od Roman Horník »
Debian Sid/Experimental 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3 @ 1600MHz

Offline fik236

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
Re:squeeze compiz
« Odpověď #10 kdy: 03. 03. 2012, 19:07:03 »
ovladac:
OpenGL renderer string: Mesa DRI R300 (RS400 5A62) 20090101 x86/MMX/SSE2 NO-TCL DRI2

ale uz to maka zabralo nainstalovani toho:
firmware-linux-nonfree

Diiiiiky  ;)