Pekný deň prajem
Tento týždeň som nainštaloval Debian Lenny.Predtým som kedysi používal rok Ubuntu 7.04.A asi pár mesiacov Fedoru 10.Rozne ine distrá som len mal prevažne na skúšku a hneď mazal kvoli problémom.Medzitým win.Tak hneď som sa stretol z viacerými problémami ale s tým že ich chcem vedieť vyriešiť a ostať pri tejto distribúcii a naučiť sa ju
Problém č. 1)Nefunguje mi USB-Keď zasuniem USB do PC, mi vypíše toto - Cannot mount volume.
Invalid mount option when attempting to mount the volume '2G USB'.
Grafická ikona sa mi tam tiež objaví,rozpoznalo že to je USB,že je 2 GB,len mi to píše niečo o zlom nastavení čítania a neviem čo s tým
2.) Flash,už som ho nainštaloval včera cez terminál ale neviem čo presne mám zadať aby mi to nabehlo korektne s iceweaselom.
3.)Neviem ako presne si upraviť a zálohovať sources.list,mám stable verziu s tým že by som chcel používať i Skype,možno i Mozillu alebo aktualnejsi iceweasel,pripadne Operu,a dalšie non-free veci
4.)Ako firewall som si instaloval firestarter,ale ked bootuje PC mi vypisuje nieco v zmysle ze ho neberie,neviem ci je len zle nakonfigurovany alebo ho dat prec,ci nejaky iny odporucate alebo mal by tam byt defaultne iptables ?
Prosím pomoc
Ďakujem vopred za rady, a akékoľvek prípadné ďaľšie dopľňujúce informácie,materiály,k Debianu.Inak som s Debianom plne spokojný, len musím nabrať skúsenosti aby som nebol lama a potom to bude uplne naj