Autor Téma: pokažené prostředí  (Přečteno 3500 krát)

Offline h.giuseppe

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 54
    • Zobrazit profil
pokažené prostředí
« kdy: 25. 09. 2014, 09:04:25 »
Když se mi uzamkne display a vypne obrazovaka, tak bez problémů zadám přihlašovací heslo, ale! Hlavní gnome lišta je prázdná (nebo jsou na ní jen bílé čtverečky) a vše implementované do gnome když něco vypisuje v oznamovací oblasti je nečitelné (rhythmbox, empathy.. atd.)
Nevíte někdo jaký je příkaz pro restartování toho gnome panelu? Abych nemusel vždy restartovat celý počítač?

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.302
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re:pokažené prostředí
« Odpověď #1 kdy: 25. 09. 2014, 18:48:38 »
Vymaž celou konfiguraci Gnome v domovské složce.

Offline Brano Dohoda

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 193
    • Zobrazit profil
Re:pokažené prostředí
« Odpověď #2 kdy: 27. 09. 2014, 12:51:06 »
Super pomohlo aj mne lebo neslo mi vobec nic nastavovat v gnome tweak, dik Oto. Inak Nautilus mi pada ak v nastaveni dam Zobrazit popisi Ikon a ako prve dam Velkost tak padne celi nautilus.

Prosba: neskusil by niekto klavesovu sratku CTRL+SHIFT+ALT+R je to skratka na record desktop ale nefunguje, no funguje ikonka sa ukaze v liste v pravo hore ale nenahraje ziadne vydeo cize nefunguje to. Je mozne ze chyba nieco ako gnome-recorder ci nieco take ?

Jedna sa presne o toto (https://wiki.gnome.org/Projects/GnomeShell/CheatSheet#Screencast_recording) v buntu fedore a podobnych distrach to funguje na Shellu 3.12 / 3.14

(Debian Jessie Weekly and Daily test)
Debian 11 "bullseye" released + KDE Plasma
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[diakritika off]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
* CPU: Intel i3-8130U 2.2GHz Turbo Boost 3.4GHz
* GPU: Intel UHD620 + Nvidia MX130 2GB VRam
* RAM: DDR4 12GB @ 2133MHz

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.302
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re:pokažené prostředí
« Odpověď #3 kdy: 27. 09. 2014, 18:25:55 »
CTRL+SHIFT+ALT+R mi také nefunguje a to ani na Waylandu, který nyní používám a testuji ve spojení s Gnome 3.14.

Offline Brano Dohoda

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 193
    • Zobrazit profil
Re:pokažené prostředí
« Odpověď #4 kdy: 27. 09. 2014, 19:30:36 »
Tak zistil som ze ak pri instalacii Debianu vyberiem polozku GNOME (nainstaluje celi balast skoda) tak potom funguje record, divne, ale nautilus pada stale.
« Poslední změna: 02. 10. 2014, 13:02:10 od Valsin (Brainwall) »
Debian 11 "bullseye" released + KDE Plasma
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[diakritika off]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
* CPU: Intel i3-8130U 2.2GHz Turbo Boost 3.4GHz
* GPU: Intel UHD620 + Nvidia MX130 2GB VRam
* RAM: DDR4 12GB @ 2133MHz

Offline Brano Dohoda

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 193
    • Zobrazit profil
Re:pokažené prostředí
« Odpověď #5 kdy: 01. 10. 2014, 21:17:21 »
Takže očividne som na to dosiel.... Ak je system v ENG nahravanie funguje aj vsetko ostatne ale akonahle zmenim locale na EN pri odhlaseni a prihlaseni uz nahravanie nejde Oto.
Debian 11 "bullseye" released + KDE Plasma
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[diakritika off]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
* CPU: Intel i3-8130U 2.2GHz Turbo Boost 3.4GHz
* GPU: Intel UHD620 + Nvidia MX130 2GB VRam
* RAM: DDR4 12GB @ 2133MHz

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.302
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re:pokažené prostředí
« Odpověď #6 kdy: 02. 10. 2014, 06:01:20 »
Zajímavé zjištění. Nekoukal jsi jestli je to vedeno jako bug? Pokud není, stálo by za to ho reportovat.

Offline Brano Dohoda

  • Uživatel
  • ***
  • Příspěvků: 193
    • Zobrazit profil
Re:pokažené prostředí
« Odpověď #7 kdy: 02. 10. 2014, 13:01:51 »
Hladal som vsade mozne ale ako bug som to nikde nevidel takze to skusim reportnut a snad ma porozumeju, + pridam este bug Gnome Tweak Tool po instalacii nespravi settings.ini subor, a nautilus pada ked chcem aby pod ikonkami mi zobrazovalo velkost, musi sa to rucne v dconf konfigurovat, kazdopadne potom sem dam vediet.

PS: Skusal som aj locale zmenit na cz alebo sk a nechat v XDG_VIDEOS_DIR="$HOME/Videos" povodny adresar Videos, no a ani to nepomohlo proste musi bit locale eng.
« Poslední změna: 02. 10. 2014, 13:05:58 od Valsin (Brainwall) »
Debian 11 "bullseye" released + KDE Plasma
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[diakritika off]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
* CPU: Intel i3-8130U 2.2GHz Turbo Boost 3.4GHz
* GPU: Intel UHD620 + Nvidia MX130 2GB VRam
* RAM: DDR4 12GB @ 2133MHz