No tak ten xorg.conf.new je uplne od veci: su tam 2 graficke karty, kazda s inym driverom a obidve su podla mna len fallback hodnoty (fbdev aj vesa) a snazia sa vyuzivat to iste zariadenie (integrovanu grafiku). Takisto tam mas dualhead konfiguraciu (desktop cez 2 monitory, kazdy pripojeny na inu graficku kartu) co je v tomto pripade nezmyselne... By som sa cudoval, ak by to chodilo s takymto xorg.conf... Ktorym presne prikazom si ten subor vygeneroval?
Mas Intel Haswell, pomerne novy procak (v ktorom je integrovana aj GPU cast). Moze sa stat, ze ti to bude robit problemy, pretoze verzia jadra vo Wheezym je postarsia a takisto aj xorg driver... Mozno ani nie, neviem nakolko sa zmenila ta graficka cast, mozno to bude fungovat celkom dobre (s novym HW to byva loteria, so Sandy Bridge/Ivy Bridge boli svojho casu problemy a stroj obcas vytuhol pri pouziti integrovanej grafiky a chvilu trvalo, kym ten nedostatok odstranili)...
V kazdom pripade, tento xorg.conf ti je nanic, tak ho uplne zmaz. Mozes skusit vytvorit rucne minimalisticky /etc/X11/xorg.conf:
Section "ServerLayout"
Identifier "Default"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Monitor "Monitor0"
Device "Device0"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
Load "dri"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "intel"
BusID "PCI:0:2:0"
EndSection
Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
EndSection
Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection
Takto na dialku si nie som isty, ci to zafunguje. Ak sa ti X-ka s takumto xorg.conf rozbehnu, mozes dalej ladit, napriklad ten HWCursor/SWCursor.
Ak sa ti X-ka nerozbehnu, tak moze byt problem s tym driverom intel... v tom pripade zmaz xorg.conf, nastartuj X-ka bez neho (ako som pochopil, tak sa bez xorg.conf rozbehnu, takze nejaka autodetekcia funguje) a precitaj si, co pise /var/log/Xorg.0.log - mali by tam byt spravy o tom, aky hardver detegoval a podla toho zmen polozku Driver (a najlepsie bude, ked si ten log s ako-tak fungujucou autokonfiguraciou skopirujes aj niekam inam, aby si mohol neskor pripadne este vylepsit xorg.conf o dalsie nastavenia). Ak ti to pojde len s driverom vesa, tak grafika nemusi slapat velmi vykonne...