Autor Téma: NVIDIA - po aktualizaci nefunkční proprietární drivery [vyřešeno]  (Přečteno 4277 krát)

Offline medved

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • meitner.cz
Ahoj, aktualizoval jsem systém a i ovladače nvidia (na 260.19.44-1) přes příkaz aptitude upgrade a pak mi nenajely xka.
Musel jsem smazat soubor xorg.conf, abych se dostal do grafického rozhraní.
Když jsem následně přes synaptic odstranil důsledně vše nvidia a znovu nainstaloval nvidia-glx a závislosti, tak jsem byl zase před černým terminálem.

Řekl bych, že problém je v rozdílu verzí balíků nvidia-xconfig a nvidia-settings, ty jsou 195.36.31-1 a nevidím pro ně možnost aktualizace na 260.19.44-1.

Před aktualizací fungovaly ovladače dobře i s compizem.

Grafická karta je podporována v této verzi ovladačů (NVIDIA 7300 GT), OS je LMDE.

Zkoušel jsem instalovat i ovladače přímo od nvidie, to končilo ale vždy nějakýma chybama (nějaké jiné verze gcc a já nevím co ještě), každopádně raději bych instaloval z repozitářů a aktualizoval, než tam napevno nainstalovat nějakou verzi od výrobce.

Může někdo poradit, jak se instalují ty nové verze, když nemají nvidia-settings a xconfig?

Díky
« Poslední změna: 30. 03. 2011, 18:17:49 od Ota Trkola »

Offline Fantomas

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
Re:NVIDIA - po aktualizaci nefunkční proprietární drivery
« Odpověď #1 kdy: 29. 03. 2011, 08:57:23 »
Hrajes si s vetvi testing  ;) Problem neni nvidia-xconfig, ani nvidia-settings, nybrz nepritomnost kernel modulu. Zkus si nainstalovat tyto tri balicky: nvidia-kernel-dkms, nvidia-kernel-common a nvidia-glx. A nakonec dej dohromady xorg.conf, nvidia v nem potrebuje nejake specialni volby:

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   DefaultDepth   24
   Option   "AddARGBGLXVisuals"   "True"
   Option   "metamodes" "1280x1024 +0+0"
EndSection

Section "Module"
   Load   "glx"
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "Default Device"
   Driver   "nvidia"
   Option   "NoLogo"   "True"
EndSection

Offline mosqa

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 77
    • Zobrazit profil
Re:NVIDIA - po aktualizaci nefunkční proprietární drivery
« Odpověď #2 kdy: 29. 03. 2011, 09:50:01 »
po instalacii ovladacov este spusti
# m-a a-i nvidia
# nvidia-xconfig

Offline medved

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • meitner.cz
Re:NVIDIA - po aktualizaci nefunkční proprietární drivery
« Odpověď #3 kdy: 30. 03. 2011, 01:43:42 »
Moc díky oběma  :), ten xorg.conf jsem nekopíroval, nemusel by fungovat na mém železe, navíc jsem měl vyzkoušeno, že původní backup také nejel, potřebné balíky dkms, kernel a common jsem měl, ale nějak ten modul nebyl v jádře, přesto že byl nainstalovanej přes synaptic, ale a ty příkazy to vyřešily ;), ještě něco dalšího to stáhlo, bylo tam číselné označení jádra, ale už přesně nevím, co to bylo za balíky.

Po rebootu compiz OK a i jsem si na zkoušku zahrál jedno kolo Supertuxkart  :D.

Kdyžtak můžete mrknout na můj aktuální xorg.conf, jestli by jste doporučili nějaké hodnoty změnit, vypadá z větší části jinak než ten fantomasův:

http://paste.jabbim.cz/5173
« Poslední změna: 30. 03. 2011, 01:56:32 od medved »

Offline Fantomas

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 21
    • Zobrazit profil
Jestli chces operovat s xorg.conf, dej si bokem kopii  ;)

Sekci "Files" muzes smazat.
Sekce "InputDevice" pro mys a klavesnici muzes rozvnez smazat, vse funguje s autodetekci.
Sekce "ServerLayout" je dulezita, pokud chces pouzivat vice vstupu a vice vystupu nebo pokud potrebujes upravit standardni vystup (napr. vnutit x serveru vice graf karet). Pokud nic nebudes nastavovat, klidne tuto sekci smaz.
Sekce "Screen" je pro nastaveni konkretniho rozliseni nebo hloubky (pro proprietarni drivery se tyto hodnoty nastavuji jinak), klidne ji smaz.
Sekce "Monitor" se vaze k sekci "Screen" a slouzi k nastaveni konkretni frekvence, tu nepotrebujes (hodi se pro stare crt monitory).
Sekce "Device" urcuje konkretni driver, to jedine musis nechat. Navic pomoci Option "NoLogo" muzes vypnout probliknuti uvodniho loga.

Ja pouzivam starou nvidia kartu, proto tam mam jeste navic load module a AddARGBGLXVisuals, tobe to asi funguje i bez nich.
« Poslední změna: 31. 03. 2011, 13:47:40 od Fantomas »

Offline medved

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 23
    • Zobrazit profil
    • meitner.cz
OK  :), díky za radu, někdy si s tím pohraju, samozřejmě zazálohuji ten původní soubor. Loga jsem si nevšiml, že by se mi teď zobrazovalo, ale dříve tam bylo, to je fakt.