Autor Téma: Iceweasel vs alza.cz  (Přečteno 7764 krát)

Offline frca

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • Franticware.com
Iceweasel vs alza.cz
« kdy: 28. 02. 2010, 23:32:56 »
Zdravim,
kdyz jdu v iceweaselu na alza (dot) cz, tak se mi zobrazi:
Bad Request

HTTP Error 400. The request is badly formed.
V Opere jede. Nevite, cim to je?
Diky.
Debian Wheezy 64bit/KDE | dříve Debian Squeeze 32bit/Gnome

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.441
    • Zobrazit profil
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #1 kdy: 28. 02. 2010, 23:46:45 »
Na mým stroji (Sid & Iceweasel 3.5.8) je teda všechno v pořádku. Zkus to ještě jednou, mohlo se něco přihodit serveru, nebo máš něco s připojením.
Debian Sid/Experimental 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3 @ 1600MHz

Offline frca

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 29
    • Zobrazit profil
    • Franticware.com
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #2 kdy: 01. 03. 2010, 17:55:58 »
Mám squeeze, iceweasel 3.5.8. Kámošovi se stejným iceweselem na stejném připojení to jede. Mně pořád píše bad request.
Debian Wheezy 64bit/KDE | dříve Debian Squeeze 32bit/Gnome

Offline Firzen

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
    • Be root
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #3 kdy: 11. 03. 2010, 18:54:58 »
A když skutečně klikneš na http://www.alza.cz/ , tak to taky nejde? Jde mi o to, že iceweasel může mít zapsanou chybnou adresu a tu ti tam stále dokola dosazuje.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
OS: Debian 6.0 Squeeze, Maemo 5
Nyní můžete počítač bezpečně vypnout.

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #4 kdy: 31. 03. 2010, 00:02:15 »
A když skutečně klikneš na http://www.alza.cz/ , tak to taky nejde? Jde mi o to, že iceweasel může mít zapsanou chybnou adresu a tu ti tam stále dokola dosazuje.

Ja mam teraz tiez problem s alzou.. (alza.sk) ked si ju otvrim v chrome tak sa mi stale nacitava ta stranka a nejde zatvorit okno ani ncely prehliadac, musim ho killnut :-D
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."

Offline johnnycage

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 90
    • Zobrazit profil
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #5 kdy: 01. 04. 2010, 12:09:46 »
Ja mam teraz tiez problem s alzou.. (alza.sk) ked si ju otvrim v chrome tak sa mi stale nacitava ta stranka a nejde zatvorit okno ani ncely prehliadac, musim ho killnut :-D

Presne ten isty problem s Alzou a Chrome mam aj ja. Nacitavanie sa akoby zasekne a po par sekundach mi vyhodi tabulku, ze Tab neodpoveda. V ostatnych prehliadacoch to nerobi a stranku nacitava bez problemov. V Chrome mam vypnuty Flash, takze neviem, cim by to mohlo byt. Skusal som vypnut aj vsetky rozsirenia, ale aj tak to nepomohlo. Robi to dokonca aj v prehliadaci Chromium.
OS: Debian Testing 64bit, Kernel 2.6.39, GNOME 2.30.2
NB: Lenovo G550, Intel Pentium Dual-Core T4200 2.0GHz, RAM 3GB 1066MHz, WD 320GB, Intel GMA X4500 256MB

Offline Firzen

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
    • Be root
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #6 kdy: 01. 04. 2010, 23:31:31 »
Hmm, zajímavé, právě jsem to v Chromiu jen tam ze zájmu zkusil a alza.sk skutečně nelze načíst, alza.cz ale ano. Ne, že by se něco zaseklo, ale načítá se stále... Zkusím se kouknout do kódu a porovnat Českou a Slovenskou alzu. ;)

Možné řešení problému: V Chromiu se dá v menu Možnosti>Pod pokličkou>Nastavení obsahu>Javascript>Výjimky nastavit pro www.alza.sk blokování javascriptu. Tím se problém v podstatě vyřeší a stránka funguje - akorát budete ochuzeni o vyklápěcí menu, ale to se dá obejít. Každopádně mají nějakou chybu v kódu (ale nevím kde a proč), a někdo by jim to měl oznámit.
« Poslední změna: 01. 04. 2010, 23:42:29 od Firzen »
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
OS: Debian 6.0 Squeeze, Maemo 5
Nyní můžete počítač bezpečně vypnout.

Offline Ota Trkola

  • Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.299
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #7 kdy: 02. 04. 2010, 18:30:48 »
Mě alza.sk normálně funguje. Používám Google DNS a lokální DNS cache.

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.441
    • Zobrazit profil
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #8 kdy: 02. 04. 2010, 18:42:07 »
Taky se mi obě stránky zobrazujou korektně, DNS mám od svýho providera (77.48.254.254 & 77.48.100.254).
Debian Sid/Experimental 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3 @ 1600MHz

Offline Firzen

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
    • Be root
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #9 kdy: 20. 04. 2010, 21:57:44 »
Já mám taky google DNS a nešlo mi to. Zvláštní. 8)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
OS: Debian 6.0 Squeeze, Maemo 5
Nyní můžete počítač bezpečně vypnout.

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.441
    • Zobrazit profil
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #10 kdy: 21. 04. 2010, 10:29:27 »
Tak je známo, že se Google paktuje s IWF, není to tedy tím, že se na stránkách Alzy objevuje dětská pornografie? ;D
Debian Sid/Experimental 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3 @ 1600MHz

Offline Firzen

  • Začátečník
  • **
  • Příspěvků: 58
    • Zobrazit profil
    • Be root
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #11 kdy: 22. 04. 2010, 20:11:08 »
Tak je známo, že se Google paktuje s IWF, není to tedy tím, že se na stránkách Alzy objevuje dětská pornografie? ;D
Hmm.. možná tam mají obrázky nějakých menších součástek do PC. Takže to asi Bender nahlásil jako dětské porno.. ;D
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
OS: Debian 6.0 Squeeze, Maemo 5
Nyní můžete počítač bezpečně vypnout.

Offline Roman Horník

  • Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • *****
  • Příspěvků: 1.441
    • Zobrazit profil
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #12 kdy: 22. 04. 2010, 22:36:03 »
No vidíš, součástky SMD = jasná dětská pornografie! A co teprve makrofoto nějakýho křemíkovýho čipu, nedej Satane čipu od CPU nebo GPU, kde se to kindertranzistorama jenom hemží!
Debian Sid/Experimental 64bit + Mate Desktop Environment
* CPU: Intel i5 3570
* GPU: NVIDIA GTX650 1GD5
* MB: Lenovo IH61M
* RAM: 16GiB Deutsche Demokratische Republik 3 @ 1600MHz

Offline Erich Stark

  • Aktivní­ uživatel
  • ****
  • Příspěvků: 546
    • Zobrazit profil
Re: Iceweasel vs alza.cz
« Odpověď #13 kdy: 02. 06. 2010, 02:39:24 »
Hmm, zajímavé, právě jsem to v Chromiu jen tam ze zájmu zkusil a alza.sk skutečně nelze načíst, alza.cz ale ano. Ne, že by se něco zaseklo, ale načítá se stále... Zkusím se kouknout do kódu a porovnat Českou a Slovenskou alzu. ;)

Možné řešení problému: V Chromiu se dá v menu Možnosti>Pod pokličkou>Nastavení obsahu>Javascript>Výjimky nastavit pro www.alza.sk blokování javascriptu. Tím se problém v podstatě vyřeší a stránka funguje - akorát budete ochuzeni o vyklápěcí menu, ale to se dá obejít. Každopádně mají nějakou chybu v kódu (ale nevím kde a proč), a někdo by jim to měl oznámit.

Ja to riešim trochu inak, si otvorim alza.cz a tam nejaku položku a potom len prepíšem na .sk a fičim :)
" The box said that I needed to have Windows XP or better ... so I installed Debian ."