Neviete kedy bude novy debian testing? Inak ako to funguje? To daju vsetky nove programy a aj najnovsie jadro do distribucie a zacnu doladovat?
Citace: Erich Stark 14. 02. 2009, 13:52:28Neviete kedy bude novy debian testing? Inak ako to funguje? To daju vsetky nove programy a aj najnovsie jadro do distribucie a zacnu doladovat?Nový testing už je, jmenuje se Squeeze a nahradil Lenny. Funguje to tak, že jakmile je čas, stává se z testingu stable a unstable se "zkopíruje" a dělá se z něj nový testing. Asi tak:stable -> oldstabletesting -> stableunstable -> testingProstě se to celé posune a pokračuje se ve vývoji.
AFAIK se jenom testing zkopíruje do na stable a unfreezne se, unstable se do něj nekopíruje.
Technicky je to přesně tak. Rozmrznutí testingu ale způsobí otevření hrází a masivní příliv balíků z unstable, takže výsledek je velmi podobný. (Právě mi do Squeeze přijíždí 250 MB aktualizací ve 160 balících.)
Gnome 2.24 je zatím v experimentalu, proto to tak rychle nebude.
Package: gconf2-commonVersion: 2.24.0-6
Mně to dnes v Unstablu rozhodilo GStreamer a GXine. Že prý mu k instalaci chybí nějaká knihovna (čili jsem momentálně bez GStreameru a GXine).EDIT: Dnes je chyba stále neopravená. Snad se dočkám opravy v co nejbližší dobu.
Ahoj, tak jsem si stáhnul obraz testingu ze sekce Weekly build a v /etc/debian_version mi to ukazuje verzi 5.0 což je Lenny ne . Tak jsem trochu zmatenej, kde se dá stáhnout Squeeze? S Debianem začínám tak ještě moc nemám přehled.