Autor Téma: Přechod z Ubuntu na Debian  (Přečteno 2800 krát)

Offline sabraq

• Začátečník
  • **
    • Zobrazit profil
Re:Přechod z Ubuntu na Debian
« Odpověď #45 kdy: 13. 10. 2011, 22:28:05 »
To je dobré, nedávno byl Squeeze aktualizován na verzi 6.0.3. Tak mám vypálené DVD, co nevidět se na to vrhnu. Snad nebude problém ponechat si oddíl /home z Lucida...

Offline Ota Trkola

• Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
« Odpověď #46 kdy: 14. 10. 2011, 10:52:59 »
Nevím z jakého důvodu chceš zachovat /home z Ubuntu, ale předpokládám, že kvůli uloženým datům. Pokud tomu tak je, promazal bych před instalací skryté složky v tomto adresáři. Ty si zobrazíš v Nautilusu pomocí ctrl+H. Pokud chceš zanechat /home právě kvůli konfiguračním souborům, tak bych se toho trochu bál a já osobně bych to nedělal.
Debian Sid/Experimental 32-bit Gnome

Návod na Businesscard install

Offline sabraq

• Začátečník
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 14. 10. 2011, 13:21:25 »
Nevím z jakého důvodu chceš zachovat /home z Ubuntu, ale předpokládám, že kvůli uloženým datům. Pokud tomu tak je, promazal bych před instalací skryté složky v tomto adresáři. Ty si zobrazíš v Nautilusu pomocí ctrl+H. Pokud chceš zanechat /home právě kvůli konfiguračním souborům, tak bych se toho trochu bál a já osobně bych to nedělal.
Proč ne? Používá jednak stejnou verzi gnome, ale o jeho nastavení mi nejde. Počítám, že v jednom účtu nechám asi jen thunderbird, kde je tuna pošty a adresáře, které se netýkají nastavení jsou jasný no a pak se uvidí...

Offline Ota Trkola

• Administrátor
  • Aktivní­ uživatel
    • Zobrazit profil
  • Jabber: otas.pe@jabbim.cz
« Odpověď #48 kdy: 14. 10. 2011, 16:29:22 »
Samozřejmě zkusit to můžeš, přinejhorším problémové konfiguráky smažeš a je to.
Debian Sid/Experimental 32-bit Gnome

Návod na Businesscard install

Offline sabraq

• Začátečník
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 14. 10. 2011, 18:02:08 »
Mimochodem díky, že jsem nemusal stahovat všech 8 instalačních DVD  ;D.

Offline hans_

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 03. 01. 2012, 18:53:47 »
ahoj, nejakou dobu pouzivam ubuntu a stejne jako mnoho jinych I ja nepatrim zrovna k milovnikum unity. rad bych presel na debian. stahnul jsem si tedy squeezy a sel na to. prvni na co jsem narazil (ale predtim pozorne precetl jak na to na tomto foru) byla instalace ovladacu na nvidii - postupoval jsem presne dle navodu - nicmene po restartu nenabehne gnome, nefunguje ani ctrl+alt+F1 atd. uz jsem zkousel veci jako stahnout si nove jadro 3.1.0-1, zkompilovat jej a nainstalovat, ale take nic. prosim o radu

jeste dodam ze tedko bezim na wheezy a vse (vcetne instalace nvidia ovladacu) funguje

tak nakonec VYRESENO !!!
 - stahnul jsem, prekompiloval  a nainstaloval posl. kernel
 - stahnul a nainstaloval driver rucne
« Poslední změna: 05. 01. 2012, 15:08:55 od hans_ »