gcc - v
m-a auto-install nvidia-kernel${VERSION}-source
/etc/init.d/gdm stop
root
password
export CC=/usr/bin/gcc-4.3
cd /
cd home/exsh00t/Downloads
sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.28-pkg1.run
Ja neviem čo som robil zložite? Ten module-assistant mi jednoducho nainšt. potrebné veci k tej inštalácii, napr. bez make sa inštalátor nespustí a pod.
EDIT: zatiaľ zostávam u repo a staršieho driveru!
No ja som skúsil už i návod cez repo, ale ten driver mi nefungoval, okrem toho že NVIDIA settings mi ukazovali, kartu atď., bola tam nejaká chyba v nastavení rozlíšeni, nepamätám si ju. Tak som odinštaloval driver ale nechal závislosti a driver z nvidia.com nabehol a inšt. lenže keď som pustil PC, tak vravel že failed load nvidia kernel module niečo také, X server sa nechcel spustiť, takže nejaká závislosť bola zlá, lebo tam porovnával tie kernel moduly, tipujem to na niečo z tých nvidia-kernel-common a pod. (viedlo to k ďalšiemu reinstallu PC), závislosti, kt. sa majú nainšt. pri driveru z repa som si opísal a nainšt. okrem tých nvidia, nad tými ešte rozmýšľam a pak by to malo ít.EDIT:Tak úspešne som nainšt. driver 173.14.28!!! Pridám aj návod, problém je, že mám rovnaký problém ako predtým :/. V NVIDIA settings v položke X Server Display Configuration píše: Unable to load X Server Display Configuration page: Failed to query NoScanout for screen 0., nevypadá to, že by driver fungoval, spomalené okná.EDIT2:Akonáhle sa pokusím nainšt. balík nvidia-vdpau-driver so závislostiami - nvidia-kernel-common, nvidia-kernel-dkms, nvidia-glx, tak X server spadne s chybovou hláškou: No screen found! Nepomôže ani apt-get remove týchto balíkov, tak treba ešte raz preinšt. driver...čo sa týka tej hlášky NoScanout for screen 0. Tak som už bezradný ..to neni možné, že ja musím mať furt problém. Podľa mňa treba niečo nastaviť v xconf.EDIT3:TO nie je možné!!!! Po tom čo som spravil EDIT2 alla nainšt. tie balíky, vymazal a preinšt. driver, mi nabehlo v NVIDIA settings všetko, ale okná sa mi zdajú pomalé (pri minimalizovaní-maximalizovaní), robia taký obdlžnikový efekt, nie je to problém?
aptitude install nvidia-xconfig
a odvtedy sa mi zdá, že by to tu frčalo aj fajne, či do teho mám ešte rýpať a inšt. niečo
Section "ServerLayout" Identifier "Layout0" Screen 0 "Screen0" InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" InputDevice "Mouse0" "CorePointer"EndSectionSection "Files" FontPath "/usr/share/X11/fonts/misc" FontPath "/usr/share/X11/fonts/cyrillic" FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled" FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled" FontPath "/usr/share/X11/fonts/Type1" FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi" FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi" FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc" FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"EndSectionSection "Module" Load "i2c" Load "bitmap" Load "ddc" Load "extmod" Load "freetype" Load "glx" Load "dbe" Load "int10" Load "type1" Load "vbe"EndSectionSection "InputDevice" Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "auto" Option "Device" "/dev/psaux" Option "Emulate3Buttons" "no" Option "ZAxisMapping" "4 5"EndSectionSection "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "CoreKeyboard" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "sk" Option "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"EndSectionSection "Monitor" Identifier "Monitor0" VendorName "Acer" ModelName "AL1751" HorizSync 30.0 - 110.0 VertRefresh 50.0 - 150.0 Option "DPMS"EndSectionSection "Device" Identifier "Device0" Driver "nvidia" BusID "PCI:1:0:0" VendorName "NVIDIA Corporation" VideoRam 524288 Option "BusType" "PCIE" Option "RenderAccel" "true" Option "TripleBuffer" "true" Option "NoRenderExtension" "Off" Option "AllowGLXWithComposite" "true" Option "AddARGBGLXVisuals" "true" Option "BackingStore" "true" Option "NvAGP" "1" Option "UseEvents" "false" Option "HWCursor" "On" Option "SWCursor" "Off" Option "NoLogo" "true" Option "CursorShadow" "true" Option "CursorShadowAlpha" "32" Option "CursorShadowXOffset" "3" Option "CursorShadowYOffset" "3" Option "TwinView" "True" Option "TwinViewOrientation" "LeftOf" Option "UseEdidFreqs" "True" Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "DFP-0,CRT-0" Option "VBERestore" "true" Option "DynamicTwinView" "False" Option "RandRRotation" "on" Option "Desktop Setup" "horizontal" Option "CoolBits" "1"EndSectionSection "Screen" Identifier "Screen0" Device "Device0" Option "AddARGBGLXVisuals" "True" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Depth 24 Modes "1280 x 1024@60" EndSubSectionEndSectionSection "Extensions" Option "Composite" "Enable" Option "RENDER" "True" Option "DAMAGE" "True"EndSection
Tady je můj supermegavytuněnej xorg.conf (větší výkon, můžeš taktovat přímo v nvidia-settings. 1× LCD monitor 1280×1024×24b/px, 75Hz, GeForce 7300GS s 512MiB VRAM):Section "ServerLayout"Identifier "Layout0"Screen 0 "Screen0" 0 0InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"InputDevice "Mouse0" "CorePointer"Option "Xinerama" "0"EndSectionSection "Module"Load "i2c"Load "bitmap"Load "ddc"Load "dri"Load "extmod"Load "freetype"Load "glx"Load "dbe"Load "int10"Load "type1"Load "vbe"EndSectionSection "InputDevice"Identifier "Mouse0"Driver "mouse"Option "Protocol" "auto"Option "Device" "/dev/psaux"Option "Emulate3Buttons" "no"Option "ZAxisMapping" "4 5"EndSectionSection "InputDevice"Identifier "Keyboard0"Driver "kbd"EndSectionSection "Monitor"Identifier "Monitor0"VendorName "AOC"ModelName "AOC LM765"HorizSync 30.0 - 83.0VertRefresh 55.0 - 75.0Option "DPMS"EndSectionSection "Device"Identifier "Device0"Driver "nvidia"VendorName "NVIDIA Corporation"BoardName "GeForce 7300 GS"Option "CoolBits" "1"VideoRam 524288Option "RenderAccel" "true"Option "TripleBuffer" "true"Option "NoRenderExtension" "Off"Option "AllowGLXWithComposite" "true"Option "AddARGBGLXVisuals" "true"Option "BackingStore" "true"Option "UseEvents" "false"Option "HWCursor" "On"Option "SWCursor" "Off"Option "NoLogo" "true"Option "VBERestore" "false"Option "DynamicTwinView" "true"Option "RandRRotation" "on"EndSectionSection "Screen" Identifier "Screen0" Device "Device0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 Option "TwinView" "0" Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0" Option "metamodes" "1280x1024_75 +0+0" SubSection "Display" Depth 24 EndSubSectionEndSectionSection "Extensions"Option "Composite" "Enable"Option "RENDER" "True"Option "DAMAGE" "True"EndSection