kebyze mam byt uprimny vecina linuxakov od ktorych som chcel helfnut sa na mna .... ze nech sa strapim oni sa to tiez museli naucit.. ale ja taky niesom a chcem spracovat navod ktomu a hodim ho aj sem ale to dam len vtedy ked to bude sto percentne.. preto by som bol rad kebyze mam problem a najde sa tu ze daky dobry linuxak aby mi pomohol..
ale prisiel som na dost velky problem.. ze ked nastavim na pevno ip adresu z ineho rozsahu ako je urceny pre class ziaci napr z rozdahu ip adries pre vysokoslak tak mi aj tak ide net a to som si myslel ze ked tam nastavi inu ip adresu tak ze si to dhcp overi ci mac adresa sedi v zozname..ziaci..
v iptables by sa malo dat nastavit to ze aby si kontroloval mac z nejakeho suboru? ze napr : napisem si do suboru vsetky mac a v iptables by sa potom iba dako odvolal na tento subor stym, ze ak tu nieje mac adresa zapisana tak ju zahod alebo nieco take.. priznam sa ze ten prikaz co si tam napisal pre iptables mi vela nehovori
Nemussi pachovat je to implementovane len sa zmenilo --days na --weekdays testoval som to na iptables v1.4.2 Debian GNU/Linux 5.0/sbin/iptables -A INPUT -p TCP --dport 21 -m time --timestart 17:00 --timestop 23:59 --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri,Sat,Sun -j ACCEPT