Autor Téma: KDE vs. GNOME (kdo co a proč?)  (Přečteno 2187 krát)

Offline Petr Slunský

• Uživatel
  • Linux user #485524
    • Zobrazit profil
  • Jabber: slunsky@njs.netlab.cz
Re:KDE vs. GNOME (kdo co a proč?)
« Odpověď #15 kdy: 19. 01. 2012, 00:14:07 »
 ;D Roman x Otta: že se zrovna vy 2 tak rozohníte...
Debian Squeeze x64 | KDE

Offline Mika

• Začátečník
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 26. 01. 2012, 22:33:46 »
Skoro 2 roky jsem fungoval na GNOME 2. Od doby co jsem začínal na Ubuntu. Velmi mi vyhovovalo, vše šlapalo. Ale pak přišlo GNOME 3 (sice Squeeze má ještě GNOME 2 ale stejně bych to musel později vyřešit) a já nevědělo co dělat. Jedno bylo jisté, musel jsem si vybrat jiné prostředí. Tak následoval pokus s XFCE 4. Po několika týdnech mi ale došla trpělivost. Doslova hnusné skiny, neustálý problém s přepínáním klávesnice, Thunar byl úplně na nic. Nezbylo než zkusit všemi zatracované KDE 4 (červenec 2011). Zprvu šok! Neustále jsem bloudil v rozsáhlém nastavení systému. Ale postupně jsem se do toho dostal. Pak jsem si pořídil nový notebook, tak šup tam Squeeze a KDE 4. Postupně jsem se seznamoval s KDE aplikacemi a přicházel jim na chuť. Nyní po půl roce mám vše odladěno. Pěkný vzhled, widgety vše ku spokojenosti. Navíc systémové nároky jsou jen o něco málo větší něž u GNOME 2. Nyní bych asi aplikace jako Dolphin, Krusader, Amarok, Kate, Kopete nebo SMPlayer nevyměnil za žádné jiné. Byl by to asi krok zpět. Toť můj názor.

Tím to bych chtěl poděkovat za návod na tom to foru podle kterého jsem KDE 4 na Debian Squeeze poprvé instaloval.

Offline Roman Horník

• Hlavní moderátor
  • Aktivní­ uživatel
  • Fully Debianized
    • Zobrazit profil
    • Pár mých foteček
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
« Odpověď #17 kdy: 27. 01. 2012, 18:37:40 »
Petře, sranda musí bejt, ne? :)

Miko, co říkáš na tohle?

Offline Mika

• Začátečník
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 04. 02. 2012, 20:09:41 »
Citace
Miko, co říkáš na tohle?

Jo MATE vypadá velmi dobře. Už ho testuju ve VirtualBoxu. Ale abych pravdu řekl, nechce se mi to instalovat přímo na notebook. Tak nějak se mi KDE už dostalo pod kůži a navíc mám Squeezeho. Ale nevylučuji, že až budu mít více času upgradnu na testing a nasadím MATE na ostro :)

Každopádně díky za návod  ;)
« Poslední změna: 04. 02. 2012, 20:10:45 od Mika »

Offline Antonín Mička

• Začátečník
  • **
  • ale to jsem neřekl, já tu vlastně vůbec nebyl!
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 05. 02. 2012, 11:16:12 »
No, já na KDE, asi hlavně ze zvyku... víceméně se mi to moc nemění, ani po přechudu na KDE 4. Pořád mám téma plastik.