No, ja na to mam trochu jinej nazor. Zpocatku mi taky vadilo, ze v Lennym nejsou standardne programy, na ktery jsem byl zvyklej treba z Ubuntu, nebo jsou tam starsi verze. Nicmene casem jsem tomu prisel na chut a povazuju tuhle konzervativnost distribuce spis za vyhodu. Vysvetlim proc. Vzal jsem jinej disk a zkusebne jsem na nej hodil Lennyho a postupne jsem jej za pomoci strejdy googla s vyuzitim svejch chatrnejch znalosti behem kratke doby zasvinil stejnym mnozstvim programu a sluzeb, ktery jsem byl zvyklej vidat v nabidkach v Ubuntu a z kterejch jsem stejne vyuzil sotva desetinu. A k velkemu udivu jsem zjistil, ze je z debianu stejnej lenochod, jako byl muj posledni HH. A razem byla nejvetsi prednost debianu (aspon z meho pohledu) - sviznost - v cudu. A k tem zastaralym, nebo chybejicim verzim programu v repozitarich: obcas mi to taky prijde lito, ale zas na druhou stranu si vazim toho, ze co nainstaluju z repozitare, to funguje bez problemu - na coz jsem na jinejch distrech nebyl moc zvyklej. Kdyz mi pak neco chybi, nebo zatouzim po novejsi verzi, musim holt se tomu trochu zavenovat - pribastlit se necha cokoli. Porad mi to ale prijde jako mensi zlo, nez s kazdym druhym update resit nejake nenadale problemy.
Vy se ale nějak rozcházíte s tou původní myšlenkou... Nám nevadí, že programy v Debianu nejsou po instalaci (Ideální obsah instalace (pro mě) je jádro, bash a apt) ale to, že tam nejsou vůbec (míněno ani v unstable). Kdo má chuť používat balasty z Ubuntu, ať si je nainstaluje, proč by je neměl v repozitáři mít?Jinak věc, kterou kritizuju já, je dlouhotrvající přidávání některých upstream verzí i do unstable, které pak občas (viz případ geotoad) činí aplikaci nepoužitelnou
Citace: Jakub Lucký 04. 02. 2009, 18:46:02Jinak věc, kterou kritizuju já, je dlouhotrvající přidávání některých upstream verzí i do unstable, které pak občas (viz případ geotoad) činí aplikaci nepoužitelnouProto mi vicemene vyhovuje debian, ze ma v repozitarich pouze veci, ktery v nem skutecne fungujou.
Jinak věc, kterou kritizuju já, je dlouhotrvající přidávání některých upstream verzí i do unstable, které pak občas (viz případ geotoad) činí aplikaci nepoužitelnou
Zajimavy, necham si to projit hlavou. Budu ale muset jeste zamakat na Cecku.
Diky moc za nabidku, ja jsem ale spis samouk.Kdyby si se ale stal maintainer baliku ng-spice (http://ngspice.sourceforge.net/) nebo GhostView (http://pages.cs.wisc.edu/~ghost/) a povedlo se ti je protlacit do Debianutak byl bych moc rad. Nebo stacej dobry typy (jako ohledne vytvoreni CD), ja se urcite jeste ozvu az vyjde Lenny.