Tak jsem chtěl zkompilovat kernel (vybral jsem kernel 2.6.35.3) podle návodu od Romana (mimochodem moc pěkně a přehledně napsané ;-) ), ale ještě bych do toho návodu doplnil, že je potřeba mít nainstalované všechny tyto věci:
build-essential bin86 kernel-package libncurses5 libncurses5-dev fakeroot
Já totiž defaultně od instalace v Lennym neměl libncurses5-dev, fakeroot, bin86 a kernel-package. Bez nich mi nechtěla kompilace začít a házelo to chyby (i když s tím bin86 si nejsem jist, jestli je potřeba - assemblerovský překladač či co to je).
Nakonec jsem teda zatím skončil neúspěchem a zastavilo se to s chybou při snaze o kompilaci driveru lguest, ale nevzdám to :-)
Jinak jsem se ještě někde dočetl, že pokud nechci, aby kernel měl třeba 40MB a moduly 700MB, tak v menu Kernel Hacking se má vypnout Kernel Debugging (zatím jsem nezkoušel, ale protože mě čekají další pokusy, tak to určo vyzkouším).
Nu a teď mám ještě dotaz.
Četl jsem, že možná bude potřeba před kompilací nového kernelu odstranit starý link k linux adresáři a vytvořit nový (např.):
# rm -rf linux && ln -s linux-2.6.35 linux
Je toto vůbec nutné dělat? Zřejmě se ti to, Romane, podařilo úspěšně zkompilovat i bez tohoto kroku, když ho tu neuvádíš...