Autor Téma: Problemy s prepojenim PC - TV pomocou DVI - HDMI kabla  (Přečteno 894 krát)

Offline geronimo72

• Začátečník
  • **
    • Zobrazit profil
Problemy s prepojenim PC - TV pomocou DVI - HDMI kabla
« kdy: 27. 07. 2010, 22:59:28 »
Dobry den,

kupil som novu lcd telku LG 32LD350 a chcel som ju spojit s pc pomocou kabla DVI - HDMI. Mam graficku kartu GeForce 7900 GS s dvomi DVI vystupmi (na jednom je LCD monitor Neovo) a firmwarom 173.14.09 na Debian Lenny. Po pripojeni TV do druheho DVI vystupu "nvidia-settings" najde telku a identifikuje ju ako LG TV, ale obraz je zly. Vyzera ako ked sa na Windows nastavilo nespravne rozlisenie a frekvencia monitora a potom sa zobrazili len take biele, zelene, ruzove vodorovne pruhy a nebolo vidno obraz. Rozlisenie bolo nastavene na auto aj na nativne rozlisenie televizora. Kabel ma 2 metre a na oboch koncoch pri koncovkach je ohnuty lebo ledva dociahne.

Vedel by mi niekto poradit ci je chyba v kabli, grafike, systeme alebo telke?

Dakujem

Online Roman Horník

• Global Moderator
  • Aktivní­ uživatel
  • गुरू
    • Zobrazit profil
    • Pár mých foteček
  • Jabber: roman.hornik@jabber.cz
Re: Problemy s prepojenim PC - TV pomocou DVI - HDMI kabla
« Odpověď #1 kdy: 28. 07. 2010, 00:20:51 »
Pokud to půjde, nastav si v nvidia-settings snímkovou frekvenci na 50Hz. Možná půjde i 60Hz (nebude-li k dispozici 50Hz), ale s tím můžou bejt problémy.
« Poslední změna: 28. 07. 2010, 00:34:18 od Roman Horník »
Verze Debianu, řazeno sestupně podle stability: Stable → Testing → Unstable → Ubuntu
Registered user #462370
I'm only wearing black until they make something darker

Offline geronimo72

• Začátečník
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 04. 08. 2010, 19:31:54 »
Pokud to půjde, nastav si v nvidia-settings snímkovou frekvenci na 50Hz. Možná půjde i 60Hz (nebude-li k dispozici 50Hz), ale s tím můžou bejt problémy.

tak zmena frekvencie nepomohla. skusil som prehodit kable a cuduj sa svete zrazu to funguje, telka je zapojena tam kde bol monitor a monitor vo vedlajsej. bohuzial teraz zase bojujem s tym, co sa ma zobrazovat. nastavil som si separate x screen a ten je prazdny a nic tam neviem presunut. pri twin view mi to roztiahne obraz na oba monitory a to je uplne na figu - okna by som si sice vedel dat spat na maly monitor, ale horna lista je cez oba a to je zle. mohli by ste mi poradit ako dostat nieco na ten separate x screen resp. ako ho nastavit ako dalsi workspace?

dakujem

Offline koljin

• Začátečník
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 23. 08. 2010, 20:25:05 »
Já používám TwinView. Druhá možnost je separate X screen + xinerama, a výsledek bude skoro stejnej... A bez xineramy jsou jinak oba X screeny izolovaný - žádný přetahování oken apod... Rozplizlej obrázek na pozadí a dlouhej panel, to se dá napravit. Kdysi sem měl KDE a tam to šlo nastavit - v nastavení panelu na každou obrazovku jeden panel, v nastavení pozadí se dal taky zvolit monitor. Gnome to musí určitě umět taky.