erino72@debian:~$ lspci00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
nano /etc/modprobe.d/alsa-base:options snd-hda-intel model=3stack-digoptions snd-hda-intel enable_msi=1options snd-hda-intel single_cmd=1
alsa-basealsa-utils
...
Citace: Erich "Erino72" Stark 30. 10. 2010, 01:55:32...No a nepamatuješ si náhodou verzi alsa ovladačů, na kterejch ti to v ubuntu jelo? A jak je ten notebook starej? (sem línej to googlit ). Jo a když chceš výstup ne 5.1, ale obyč dva reproduktory přes jack (díra na sluchátka), tak to ti taky nefunguje?Těžko říct, už mi přijde divný, že si něco někam musel psát... prostě zvuk má jet hned po nainstalování alsa-base a alsa-utils (teda, aspoň na asi... čtyřech počítačích tušim, kde sem to zkoušel, to tak bylo... takže žádnej expert na to teda nejsem ). Pak, když to nebude starou verzí alsa ovladače, ale nějakym nastavenim, už ti můžu poradit jenom googlení a googlení konkrétně tvýho typu zvukovky/notebooku a debianu, i když to už si určitě dělal... Někdy ale člověk na takový informace narazí až časem, takže - keep googling!
"BAR 6: no parent found for of device"
Kód: [Vybrat]"BAR 6: no parent found for of device"
Myslite ze by som mal k tomu nainstalovat aj pulseaudio?
Citace: Erich "Erino72" Stark 02. 11. 2010, 01:23:34 Kód: [Vybrat]"BAR 6: no parent found for of device" Tuhle nebo podobnou hlášku dostávám při bootu taky. A taky něco s local-premount nebo co. Ale zdá se, že mi všechno chodí,tak to neřešim Citace: Erich "Erino72" Stark 02. 11. 2010, 01:23:34Myslite ze by som mal k tomu nainstalovat aj pulseaudio?Já za sebe můžu říct, že zkušenosti s pulseaudio mám jen špatný Je to způsobený asi tim, že do mandrivy, kterousem kdysi používal, ho prostě plácli jen tak jak je, a nic nechodilo, a já se toho horko těžko zbavoval... Nějak mě ale nenapadá, jak by ti mohlo pomoct.Funguje ti aspoň jack výstup na dva reproduktory/sluchátka? A vstup z mikrofonu? (to že byl blbě slyšet může bejt problém skype, mikrofon otestuj pomocí arecord, a nezapomeň si to v alsamixeru správně nastavit)