... ačkoliv jsem se mu marně snažil vysvětlit, že poslední verze Windows, kterou jsem nějak víc používal byly 95 - bohužel jsem pro něj jediný člověk v jeho okolí který "rozumí počítačům" a mluví česky...
mysli si ze je to neco na zpusob program Pokec, ktery mu umoznuje "mluvit" s pocitacem...
obcas dokonce musim pocitac od nej pozdravovat... na coz vetsinou dostanu odpoved ve smyslu command not found
No když občas někdo kulí oči na můj notebook, tak mu stručně vysvětlím, že nejsou jen Windows. Zatím po mně chtěli maximálně tak reinstalovat WinXP (žádný problém). Akorát sestra jednou chtěla nainstalovat Ubuntu. Vůbec jej však nepoužívala a tak bylo při první reinstalaci WinXP Ubuntu smazáno. Ovšem teď si má druhá sestra koupila nový notebook (s Vistami) a má třetí sestra (celkem jich mám pět ) dostala ten starý s WinXP a tam se chystám nainstalovat nějaký Linux. Třetí sestra je malá. Jistě se rychle naučí s Linuxem pracovat. Navíc je ve věku, kdy ocení hry jako Frozen Bubble, Pingus... Jednou jsem se byl podívat na své bývalé základní škole. Mají tam teď dualboot WinXP/Ubuntu a něco se o tom také učí. Alespoň PC nadšenci se tak na té základce mohou brzo dostat k Linuxu. Na VUT FIT máme WinXP/CentOS dualboot. Mimo školu jsem poznal zatím jen jednoho linuxáka - ovšem postupně začínám slýchávat i slůvko linux.