Zdravim, rád bych si udělal obrázek, jak je to u Vás s názory na linux od Vašich známých. Já osobně se ve škole dostávám do styku s nezájmem až fanatickým anitilinuxasizmem (to je slovo ), vše co je OpenSource je špatný a jen Windows je dobrej. Mě by to nevadilo, ale nejhorší je že oni snad ani nikdy neviděli linux (o to horší to je, protože dělám výpočetní techniku . Z okolí znám jen 2 lidi, co používáj linux, jednoho kterej mě na něj "přeformátoval" a druhej můj kamarád od dětství (Klusik).
V okolí žádného aktivního linuxáka nemám (pokud tedy neberu v potaz skutečnost, že v práci na něm jedeme) a ty windows pozitivní nechávám napokoji (stejně jako oni mne :^)).BTW: k nějakému aktivnímu konvertování svého okolí "na tu jedinou pravou víru" zastávám krajní odpor.
Já jsem taky vyrostl z násilného přeinstalovávání všeho na Linux. Ale kolem mě v nejbližším okolí je většina počítačů na Linuxu - zájemcům instaluji Ubuntu (protože to je Debian :-D). Většina lidí v rodině i část známých používá Ubuntu a jsou naprosto spokojení. Vyhovuje jim hlavně balíčkovací systém, automatické aktualizace, bezproblémový provoz a neexistence virových hrozeb.
K tomuto tématu bych se vyjádřil ve smyslu,že spousta lidí se neustále schovává za majoritní skupinu uživatelů winů a hloupými urážkami jen dokazují svoji omezenost a především neznalost problematiky.Nemusím zde nic linkovat,všichni zde už byli terčem útoků a posměchu na všelijakých forech kde se ve znaku objeví tučňák nebo napíše,že není uživatelm win.Nejsem fanatický*linuxák*, ale já i vy zde na fóru víme to své